De rondleidingen zijn terug!

donderdag 18 januari 2007 11u11 | Peter Depoorter | 8 reacties
Trefwoorden: , , .

Jawel, u leest het goed, de Gentblogt rondleidingen zijn terug! We hadden het u immers beloofd, en hoewel het misschien heel even heeft geduurd, werden er inmiddels al een heleboel locaties, gidsen en data met elkaar verbonden. Gisteren kon u lezen over de Lichtwandeling, vandaag presenteren wij u de rest van de eerste lichting.

De Boekentoren
Er bestaan meer boeken over boeken, dan over alle andere onderwerpen (Montaigne)

Alweer de Boekentoren hoor ik u zeggen? Jawel, het monument is het zeker waard en het uitzicht over onze stad is fenomenaal. Maar we zouden Gentblogt niet zijn als we niet nog net iets méér zouden doen. U krijgt van ons een rondleiding met historische anekdotes en we gaan het stof opsnuiven (hmmm) op plaatsen waar gewone stervelingen zelden komen.

Deze rondleiding vindt plaats op zaterdag 3 februari om 14 uur.

21/01/07 – Update
De rondleidingen in de boekentoren zijn volzet.
Jawel, rondleidingen want we hebben een extra rondleiding geboekt …
Een tip voor de mensen die er niet bij kunnen zijn, via http://www.boekentoren.be/ kan je een retourtje naar boven reserveren zodat je toch van het uitzicht kan genieten.

(The Phantom of the) Opera
De tweede rondleiding brengt ons naar de Vlaamse Opera. Iedere voorbijganger kijkt bewonderend naar de 90 meter lange gevel, met in het midden de entrée à sec, waar de koetsen hun belangrijke passagiers konden laten uitstappen. Maar het gebouw binnenin is bij velen onbekend.

Luxueuze luchters, verwarmingselementen, ramen, deuren, balustraden, spiegels en talloze schilderingen en andere decoratie. Geen frank was teveel om het Manchester van het vasteland extra uitstraling te geven met een Grand Théâtre. Mogelijks hebt u als Opera-liefhebber er al wat van kunnen proeven, maar nu stellen we u in de gelegenheid om het ganse gebouw te bezoeken. Met de deskundige uitleg van een gids natuurlijk.

Komt u ook mee zoeken naar het spook van de Opera op zaterdag 17 maart om 14 uur?

21/01/07 – Update
Sorry, ook deze rondleiding is inmiddels volzet.

Reserveren!
Reserveren? Jawel, want reservatie is verplicht.

U stuurt daartoe een e-mail naar het redactie-adres, met daarin het aantal personen, uw e-mailadres en telefoonnummer (liefst gsm) én u stort vijf euro per persoon op de rekening van Gentblogt (001-4799624-43 op naam van Gentblogt vzw, Moestuinstraat 5, 9000 Gent).

Let wel: u bent pas ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld. Op de overschrijving vermeldt u in de zone ‘vrije mededeling’ aan welke rondleiding(en) u wenst deel te nemen: 2007-001 (Boekentoren) en/of 2007-004 (Opera).

Er zijn ook telkens minimum 15 personen nodig om de wandeling te laten doorgaan. Mocht dat niet het geval zijn, dan storten wij u uw centjes natuurlijk terug. Maar dat zal wel niet nodig zijn zeker?

© 2007 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van hilde

    whoohoo!

  2. Reactie van Pjotr

    kunnen we dan ook de boeken zien?
    Ik ben op open monumentendag geweest maar toen (behalve in de leeszaal) geen boek gezien…

  3. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Als niet weet hoe een boek er uitziet is het natuutrlijk interessant een plaats te zien waar veel boeken liggen, en ook gebruikt worden.
    Een boek is een verzameling van papieren bladen, op die bladen zijn tekens aangebracht op een manier dat sommigen daar dingen kunnen weergeven die iets betekenen. Wie dat boek doorbladerd, en probeert te vatten wat de maker bedoeld kan er zeer wijs door worden. Er zijn winkels die ook zo’n dingen verkopen. ge kunt er u dus ook een aanschaffen. Sommige mensen bezitten meer dan één boek.
    Ik hoop Pjotr u van dienst te zijn geweest met deze uitleg.

  4. Reactie van Peter Depoorter

    Pjotr, je krijgt een echte rondleiding en erna kan je wellicht geen boek meer zien. Er liggen er immers twee miljoen in die toren…
    We gaan dus niet zomaar even naar boven voor het uitzicht zoals op open monumentendag.

  5. Reactie van Peter Depoorter

    Misschien even vermelden dat de rondleiding in de boekentoren een heus succes is. Als u er nog bij wil zijn, dan moet u snel inschrijven!

  6. Reactie van Pjotr

    bedankt!

  7. Reactie van Pjotr

    Als u niet weet hoe een boek er uitziet, is het natuurlijk interessant een plaats te bezoeken waar veel boeken liggen en ook gebruikt worden.
    Een boek is een verzameling van papieren bladen waarop tekens zijn aangebracht. Dit op zo’n manier dat sommigen deze tekens kunnen interpreteren.
    Wie dat boek doorbladert en probeert te vatten wat de maker bedoelt, kan er zeer wijs door worden. Er zijn winkels die ook zo’n dingen verkopen, u kan er u dus een aanschaffen.
    Sommige mensen bezitten meer dan één boek.
    Ik hoop Jean Marie DE WULF van dienst geweest te zijn met deze hertaling.

  8. Reactie van rolandvdb

    Voor deze die er niet konden bijzijn, hier alvast een rondleiding in de Boekentoren, het was weerom de moeite, een dikke proficiat voor het initiatief en de organisatie.
    Voor de rondleiding KLIK HIER