Orquesta Tanguedia

maandag 29 januari 2007 10u01 | jm | 3 reacties
Trefwoorden: , , , .

Een volle Handelsbeurs gisterenavond voor een lange en zeer gesmaakte avond met muziek van Astor Piazzolla . Oprichter en muzikaal leider van de groep is de accordeonist Gwen Cresens die de bandonion bespeelt. Verder spelen nog mee, violist Wietse Beels, niet onbekend in het circuit van de klassieke muziek, pianiste Karla Verlie, gitarist Jokke Schreurs en contrabassist Ben Faes, die o.a. met Wannes Van De Velde heeft samengewerkt. Tiny Bertels zingt. Na de pauze kreeg het ensemble versterking van Bram Van Camp (viool), Mark Pijpops (altviool), en Ann Van Hecke (cello).

Het ensemble is volkomen op elkaar ingespeeld en speelt een schitterende en afwisselende set. Alleen jammer dat de Handelsbeurs (of de groep) niet de moeite heeft genomen om een programma op te stellen. Nu bleef het gissen wat je precies te horen kreeg al zaten er uiteraard een aantal herkenningspunten bij. De enige smet op een voor het overige perfecte muziekavond. Het dankbare publiek gaf Orquesta Tanguedia terecht een staande ovatie.

Beluisterd in de Handelsbeurs op 27/01; op 15/02 staat flamenco op het programma met Patricia Valdés (dans) en Antonio Reyes (zang).

© 2007 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van boelie

    Aan de kenners hier zou’k willen vragen of dit bewerkingen waren van muziek van Piazolla, of echt puur Piazolla. Lichtjes fantastisch inderdaad.

  2. Reactie van terakt

    het was adembenemend mooi: het best mogelijke thuis-alternatief voor onze afgelaste reis naar Argentinië. Dankjewel, david en heike, voor de tickets!

  3. Reactie van Evelien

    Verdorie, nu word ik er toch nog aan herinnerd dat ik zaterdagavond niet in de Handelsbeurs aanwezig was.

    Het is idd best wel stom dat er geen programma was opgesteld. Ik had nochtans graag te weten gekomen wat jullie allemaal te horen kregen.

    *legt ‘In Bocca al Lupo’op en geniet…*