Boekentoren vergeet Campo Santo niet

dinsdag 6 februari 2007 11u21 | Lien Braeckevelt | 6 reacties
Trefwoorden: , , .

Universiteitsbibliotheek naar finale Monumentenstrijd

Na een spannende stemweek is het verdict gevallen: de Boekentoren strijdt op 19 februari mee in de finale van de Monumentenstrijd. De universiteitsbibliotheek haalde het van begraafplaats Campo Santo en de Oudenberg.

Hoofdbibliothecaris Sylvia Van Peteghem belooft dat de universiteit Campo Santo niet zal vergeten. ,,Als wij de finale winnen, dan zullen wij de restauratie van een aantal graven op het kerkhof op ons nemen. Op Campo Santo liggen tenslotte mensen begraven van wie wij in de Boekentoren de archieven hebben.”

Lees meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

  1. Reactie van Bart

    Persoonlijk wou ik liever Campo Santo zien winnen, misschien omdat daar mensen liggen die me zeer dierbaar zijn. Maar de boekentoren is natuurlijk ook een prachtig monument he.

  2. Reactie van Huug

    O kijk, nog eens: Sylvia Van Peteghem is toch een absoluut “wree wijze” madam!

  3. Reactie van Eve

    Eigenlijk hoort het ook zo voor een zichzelf respecterende toren!

  4. Reactie van Jean

    Is dit een vrijgevige daad van de Boekentoren? Of gewoon een manier om de stem van alle Gentenaars voor zich te winnen? Feit is dat de bedoeling van het Campo Santo-project NIET was enkele bekende graven te restaureren, wel de hele oude site te consolideren.Het geld van de Boekentoren moet dus daarvoor gebruikt kunnen worden. Als ik mij niet vergis zijn de graven op het Campo Santo van de ex-profs van de Universiteit in perfecte staat, die van “gewone” Gentenaars daarentegen zijn serieus aan het vervallen…..Hopelijk vinden de leerlingen toch nog het nodige geld om dat verval tegen te gaan!

  5. Reactie van Lien Braeckevelt

    En wat dan nog? Er kon maar één Gents monument doorgaan. Jammer voor Campo Santo, ze hadden het geld inderdaad ook goed kunnen gebruiken. Maar zouden we nu niet met alle Gentenaars samen voor de Boekentoren gaan? Dan heeft Campo Santo ook nog iets, het is toch beter dan niets? Komaan, sluit de gelederen!

  6. Reactie van w0lfie

    Om het enorm zwart wit te stellen. Ik zie toch liever een knappe goed zichtbare toren en een vervallen kerkhof zoals in goedkope horror films dan omgekeerd…