In uij mande!

zaterdag 10 februari 2007 1u10 | Hans Dekeyser | 26 reacties
.

In uij mande!

O. ging kijken naar het nieuwe Stadspark De Groene Vallei. U weet wel, van die Grote Hondenmand.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2007 GENTBLOGT VZW

26 reacties »

  1. Reactie van Jet

    Bijna af zo te zien.

    Nu nog die hoogbouw afsmijten en het is compleet. ;.)

  2. Reactie van dolly

    mogen we dan bij jou komen wonen ? ;)

  3. Reactie van rolandvdb

    he O’ke fotoke genomen toen je nog op beide benen stond ? =:) he he

  4. Reactie van O.

    LOL, juist ja… :D
    Tis al beter.

  5. Reactie van Eve

    Zooooooooooo ziet een hondenmand er dus uit!

  6. Reactie van Tim Rosseel

    Ik vroeg me al af wat men daar aan het maken was. Prachtig :)

  7. Reactie van Frans

    Die losse paaltjes geven bijna de indruk dat men hier weiden ontmantelt en open ruimte opoffert onder de druk van de oprukkende stad, terwijl het net omgekeerd is.

  8. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Is het de bedoeling dat dit de lokale strondbak wordt?

  9. Reactie van Gwendoline

    Wat is de bedoeling? Is elk gebouw dat hoger is dan 6 verdiepingen nu te veel in ‘t stad? Een eindje verder ligt de watersportbaan, moeten al die appartementen ook verdwijnen.

  10. Reactie van Willy

    Ben zelf “in het bezit” van een hond.Van meet af aan loop ik met mijn hond rond op straat,je mag mij gerust volgen er ligt van mijn hond nog geen uitwerpsel op straat ,op de stoep of gelijk waar.
    Steeds loop ik rond met minstens drie (ja 3)poepzakjes (aangekocht bij Tom en Go en biologisch afbreekbaar ) maar meestal met meer dan drie en niet zomaar voor de show maar om de hondenpoep, van mijn hond, op te kuisen.
    Ook al opgemerkt dat de meeste kritiekgevers op deze toestand diegene zijn die achteraf zelf alle poep laten liggen,en die denken omdat ze deze poep in de graskant duwen dat alles opgekuist is.

    PS stronTbak voor alle duidelijkheid…….

  11. Reactie van martello

    ik ken slechtere voorbeelden van de “internationale stijl”. Inderdaad deze architectuur is passé, maar de stijl van het belfort is dit ook….

  12. Reactie van martello

    en de belvedère van de boekentoren moet er ook af :-D

  13. Reactie van stef

    Nee Jean Marie,
    eerder integendeel dus. Er komen aan de rand van het park drie hondentoiletten. De hondenmand zelf is een hondenlosloopweide die gebouwd wordt door de Groendienst, de Dienst Kunsten en de actiegroep Groene Vallei Groen (buurtbewoners dus). Het is de bedoeling dat dit de enige plek in het park wordt waar honden vrij rond kunnen lopen. Toen er van een aangelegd park nog geen sprake was, werd het volledige terrein als losloopweide gebruikt. Als je echter zes hectare voor zoveel mogelijk mensen wil ontsluiten, moeten ruimtes iets duidelijker afgebakend worden. En de hondenmand van 1000m² valt blijkbaar in de smaak van zowel de honden als hun baasjes. Het is alvast een mooier, passender en plezanter dan een weide afgeboord met klassieke groene tuindraad. Niet?

  14. Reactie van stef

    Jazeker het is omgekeerd…
    Maar gelieve niet over ‘paaltjes’ te spreken. Foto’s kunnen bedriegen niewaar. De palen op de voorgrond zijn twee meter hoog, die achteraan gaan naar de vier. Er zullen ladders of klimpartijen nodig zijn om het snoeihout daar tussen te wringen. Hulp blijft welkom…

  15. Reactie van Richard

    Hoogbouw ? In New York hadden ze in de jaren 1920 al door dat ze door de beperkte oppervlakte in de hoogte zouden moeten bouwen. Zorgt dat voor lelijke gebouwen ? Niet noodzakelijk, en een baksteenbouw in een villawijk kan men gerust even zeer een gedrocht noemen. Face it: België is een héél klein land met héél veel (te veel) inwoners. Door de hoogbouw te bannen en alle inwoners als een inktvlek over de oppervlakte uit te spreiden los je NIKS op.

  16. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Ik schreef het naar analogie met ronDlopen.
    Twee opmerkingen:
    - ik “heb” geen hond, en dus kunt ge op dit vlak van niks verdenken,
    - maar daarentegen heb ik wel ongekende buren die hier regelmatig er hun hond op los laten en natuurlijk juist de huisdeuren kiezen om hun keutels te deponeren. Ge zoudt voor minder…..

  17. Reactie van Yves

    Knap idee. Veel vlechtgenot!

  18. Reactie van Willy

    Was en is zeker niet mijn bedoeling om iemand te verdenken……
    Door deze initiatieven zou het moeten lukken om bij vele hondenbezitters en gedragswijziging teweeg te brengen.
    Lukt dit niet dan kan je ook nog verplichten,weet niet of er in Gent met betrekking dit onderwerp een regelgeving bestaat om verplicht hondenpoepzakjes bij de dagelijks wandeling bij je te hebben. Is dit in vele kuststeden niet verplicht?
    Dit zou en start kunnen zijn , dan nog wat meer vuilbakken,die liefst niet telkenmale met “vakkundig kleingemaakt huishoudelijk restafval” volgepropt worden,en we komen tot een propere schone stad.

  19. Reactie van stef

    Nog eens gecheckt op het weerbericht; morgen 10 maart is het dus fantastisch weer om je lente echt en officieel te beginnen. En waar kan je dat beter doen dan in ons eigenste stadsgroen?
    Doe dus uw botten aan, want vanaf 10 uur staan we weer klaar aan de Hondenmand. We werken, al twijfel ik of je dat echt werken kan noemen, ongeveer tot 14 uur.

    tot dan
    stef

  20. Reactie van Ruth

    Ja, wij zullen in ieder geval van de partij zijn…. Ze voorspellen inderdaad een prachtig lentezonnetje…ideaal om een mand te vlechten. k Zou zeggen aan allen die eens nood hebben aan een frisse neus…wat houdt u tegen…?! Natuurlijk aan alle andere, die reeds een frisse neus hebben… welkom!! Misschien tot morgen dus!!! groetjes van de buren

  21. Reactie van Eve

    Klopt..schitterend weekend!

  22. Reactie van stef

    ha Ruth,
    net foto’s gezien van Fixatief van Bij De Vieze Gasten. Het ziet er spectaculair uit vanop het 21ste… De ovaal klopt volledig. Iets wat je vanop de begane grond moeilijker kan zien.

    De verse hoop hout ook eens bekeken en deze keer mogen we met “katjes” vlechten. Katjes voor een hondenmand. Het heeft wel iets…

  23. Reactie van rolandvdb

    het vervolg van de werken in de Nieuwe Wandeling :) :) :)
    kan je HIER ZIEN”

  24. Reactie van rolandvdb

    Misschien nu beter :) KLIK HIER

  25. Reactie van stef

    LAATSTE OPROEP…

    We zitten door ons snoeihout heen… Dat betekent dat nu zaterdag 7 april de laatste kans wordt om je bijdrage te leveren aan de grootste hondenmand van Gent en omstreken.

    Het park zelf wordt al volop gebruikt, al is het nog niet af. Nu, écht af zal en kan het nooit zijn. Dat is de consequentie van het harmonisch parkbeheer waar de Groendienst voor koos.

    Maar die mand, daar zetten we voorlopig noodgedwongen een punt achter. Nu zaterdag vanaf 10 uur. Tot al het hout op is.

  26. Reactie van stef

    De foto hierboven klopt van geen kanten meer. We zijn ook een jaar verder ondertussen en wat een groot experiment was, is een haalbare realiteit geworden. De mand is af. Of toch bijna.

    Omdat ontwerper Etienne vond dat er toch nog iets mankeerde, heeft hij een kroon op het werk bedacht. Een gipsen elleboog (van de mand gevallen dus..) belette hem niet een gevlochten takkenboord uit te denken die rondom bovenop de mand moet komen.

    Tine van de Groendienst zorgde voor extra snoeihout en nu zaterdag gaan we uitzoeken hoe we die boord moeten vlechten en daar bovenop moeten krijgen. Er wordt niet op een uitdaging min of meer gekeken in de Groene Vallei. Maar we hebben er alle vertrouwen in.

    Afspraak nu zaterdag om 10 uur. Aan de mand uiteraard. Voor iedereen die na deze week goed uitgewaaid is en die goesting heeft om met snoeihout aan de slag te gaan. Het beloofd schitterend weer te worden, Dienst Kunsten zorgt voor boterkoeken en de Groendienst installeerde een koffiezet in het park (en zorgde voor een goede verzekering)…