Een slimme meid doet aan duurzaamheid!

donderdag 22 februari 2007 19u19 | Els Van Eeckhaut | 6 reacties
Trefwoorden: , , , .

Een halve nanoseconde dacht ik dat deze aankondiging over mijzelf ging, maar neen, het is (oef) het motto van een boeiend debat dat eerstdaags doorgaat in Vooruit.

De Amerikaanse socioloog Paul Ray beschrijft hoe in onze samenleving de zogeheten cultural creatives een nieuwe cultuur creëren waarin ecologie, authenticiteit en sociaal engagement centraal staan. Een sekte? Neen, want de mensen die er deel van uitmaken, beseffen nog niet dat ze deel uitmaken van deze steeds grotere groep. Bent u één van hen? Dit testje leert het u meteen.

In België zegt meer dan de helft van de consumenten duurzaam te willen winkelen, maar slechts negen procent doet het. Mensen zijn dus gevoelig voor ethische criteria, maar deze criteria zijn voorlopig niet bepalend in ons aankoopgedrag.

Toestanden in Vooruit schenkt de volle aandacht aan de cultural creative, en laat marketeers, ondernemers, politici en trendwatchers aan het woord over duurzaamheid, consumptiegedrag, marketing en sociale economie.

Op tijd en stond krijgt u praktijkvoorbeelden van marketing te zien én te proeven….!
Of het panel al uit voltijds en volleerde cultural creatives bestaat is nog niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval gaat het om lui die té boeiend zijn om te negeren: Els Van Weert (staatssecretaris van Sociale Economie en Duurzame Ontwikkeling), Nathalie Bekx (trendwatcher), Chris Aertsen ( Big Bazart), Katrin Derboven Oxfam Fairtrade), Arne Quinze (ontwerper) en Jan Kriekels (directeur marketing en R&D, Jaga). Dirk Draulans modereert het debat.

U hebt nog tot 6 maart om u (op duurzame wijze!) mooi te maken voor dit debat. In afwachting daarvan vergeet u best vooral niet om het testje van hierboven af te leggen en kunt u de boeiende websites van de deelnemende partners uit het hoofd leren:

Het debat is gratis, de drank uiteraard niet. Zorg dat u er bij bent, of mist zowel de hype van de komende decennia én een gat in de markt of honderd!

Een slimme meid doet aan duurzaamheid, in de Balzaal van de Vooruit tenminste, op 6 maart om 20u. De toegang is gratis.

© 2007 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

  1. Reactie van Josie

    Superinteressant. Het fijne aan die cultural creatives-toestanden is dat het uitgangspunt ook zo positief is, waar er tegenwoordig vooral geklaagd en gezeurd wordt… Tof!

  2. Reactie van Marc Godon

    JONGENS! Duurzaamheid is niet alleen marketing!

  3. Reactie van Didi de Paris

    Ik weet het, ik weet het. De toekstand is dramatisch, en er rust een ontzettend taboe op “klagen”, maar… Duurzaamheid is ook een sociale kwestie. Mensen met een bescheiden inkomen hebben geen geld voor duurzaamheid… Maar verder klaag ik niet, hoor!

  4. Reactie van filip dendievel

    niet vergeten echter… duurzaam consumeren is niet consumeren ; niet gaan dus.
    de cultural creative vind je er dus niet

    en ik kan het weten, want een testje via Eve’s blog vertelde me dat ik voor 83% cultural creative ben

  5. Reactie van Eve

    Grijns. Dan toch een warhoofdige cultural creative: want dat testje staat gewoon hierboven en niet op die vermaledijde Eve’s blog.

  6. Reactie van filip dendievel

    …haast zou ik “vermaledijde” opnieuw gaan opzoeken om me er toch maar van te vergewissen dat ik niet al een hele tijd net de tegenovergestelde betekenis aan het woord gegeven had…