“Gent is meer dan Kuip”

vrijdag 16 maart 2007 10u58 | Lien Braeckevelt | 10 reacties
Trefwoorden: .

,,Gent is meer dan Kuip”
Toeristische kaart deelt stad op in Historisch Centrum en Kunstenkwartier

Gent heeft aan de toeristen meer te bieden dan alleen het Gravensteen en de drie torens. Ook het stadsdeel onder de Kouter is meer dan een bezoek waard. Op het nieuwe stadsplan van de toeristische dienst wordt Gent opgedeeld in twee delen: het Historisch Centrum en het Kunstenkwartier.

Lees meer bij DS Online en De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

  1. Reactie van Roland

    En weer valt onze buurt “buiten de prijzen”, geen enkele verwijzing naar het Oud Begijnhof (en de andere).
    Wat hebben ze toch tegen die begijnhoven in de stadsraad (zie ook 19° en 20° eeuw)?

  2. Reactie van ef es

    Prijs je gelukkig !
    Laat de begijnhoven oasen van rust blijven. De enkele toeristen die er interesse in hebben vinden ze wel.
    Maar spaar ons van de horden die zoals in Brugge het begijnhof op stelten gaan zetten.

  3. Reactie van vtr

    Het Brugse begijnhof is een echt pareltje (zeker ook in de lente als de bloemen in bloei staan op het binnenplein). Waarom zouden de toeristen dit erfgoed niet mogen bezoeken.

  4. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Laat ons toch niet vergeten dat het toerisme de enige sector is waar we nu van al kunnen raden dat het in groeifaze staat.

  5. Reactie van Frans

    Het is net omdat er geen “horden toeristen” rondliepen in het Bijlokemuseum dat het stadsbestuur deze unieke instelling heeft opgedoekt en de naam geschrapt. Om dezelfde reden is de Sint-Baafsabdij nauwelijks toegankelijk. Ook de vergelijking met Brugge loopt mank. Brugge heeft maar één begijnhof, Gent heeft er drie, en die liggen veel verder buiten het centrum. Bovendien ligt ons Oud Begijnhof niet in de buurt van het station of van de parking voor autocars zoals in Brugge, waar het Minnewater en het Begijnhof voor de meeste bezoekersgroepen het obligaat startpunt is zoals het STAM-project dat ook beoogt. Gent is overigens veel uitgestrekter dan Brugge zodat de toeristen ook gemakkelijker te spreiden zijn.

  6. Reactie van Yves

    Niet alle Bruggelingen zijn even blij met het toerisme. Velen gunnen anderen hun broodwinning, maar zuchten bij de “lasten”. Ik volg ef es, wie geinteresseerd is, geraakt er wel. Van de bushordes, bevrijd ons.

  7. Reactie van Joël Neyt

    Een zeer goede naamkeuze, het Kunstenkwartier, dat ook ruimte biedt voor nog meer culturele evenementen buiten de muren van Bijlokesite (zelfs nu reeds het steengoede Bluenote, binnen de muren uiteraard talrijke hoogstaande concerten), MSK/SMAK (ik hoop op een prachtig verbindingsplein tussen beide musea), Sint-Pietersabdij (de Gentse bakermat met uitzicht op de Boekentoren; op het Sint-Pietersplein zelf reeds mooie momenten beleefd).

    En nog andere gebieden kunnen voor passanten (liever dit woord dan toeristen met de connotatie van massacultuur) geopend worden: het havengebied (wat zou Gent zonder het water zijn?)…
    Maar bovenal moet een ontmoeting met een stad een avontuur blijven, een verhaal. Ook virtuele verbindingen moeten aangebracht worden op een website.

  8. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Ik herinner mij een levendige discussie een jaar of 20 geleden om Gent overzichtelijk volgens postcode in te delen in 9001, 9002 en zo verder.

    Zou het niet mooi te zijn elke wijk te typeren volgens zijn eigenheid met een mooie naam en zo op de kaart te plaatsen? Een miljoenenkwartier hebben we al, maar welke wijk wordt het Gentse Montmartre?

    Zo kan elke wijk zich op een originele manier profileren. Wat heeft de Muide of de wijk Heirnis-Macharius te bieden? Samen op zoek naar nog meer ideeën en werken aan bewonersinitiatieven. Construcief denken!

  9. Reactie van Tim Rosseel

    Over dat ‘prachtig verbindingsplein’ zul je teleurstellend zijn…

    De laan is al enkele dagen terug bereikbaar, maar fraai is ze niet…

  10. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Wil je dan de oude baan terug? Ik ben er gisteren langs gefietst en had er geen klagen over. Wel jammer dat er niet een héél klein beetje museumplein te bespeuren is.