Ekkergem van bovenaf

woensdag 4 april 2007 11u11 | Redactie (tekst), Jan Vanquaille (beeld) | 13 reacties
Trefwoorden: .

De Gentblogt bezoekers zijn niet zomaar om de tuin te leiden natuurlijk, en u had dan ook al gauw door dat de FVDD op één april niet meer dan een erm… aprilgrap was. Maar wel een goede, vonden wij, en een mooie compositie bovendien.

Jan Vanquaille van de firma dakwerken Vanquaille, die bezig was aan het dak van de Sint-Martinuskerk in Ekkergem, stuurde ons nog naar aanleiding van die FVDD nog een heleboel knappe foto’s. Kijkt u zelf maar.

© 2007 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

  1. Reactie van Roland

    Prachtige fotoserie, meer van dat als het mogelijk is, proficiat Jan!

  2. Reactie van stef

    Ik heb al spijt dat ik die dag niet wat meer tijd had om mee naar boven te kunnen. We hebben in onze kleine wijk nu ook weer niet de gewoonte om uit de hoogte te doen. Dit perspectief is dus zeer verrassend.
    Tof…

  3. Reactie van fons

    Djeezes, die Peugeot/Ford garage is gigantisch!

  4. Reactie van style

    Een kleine wijk zou ik niet durven zeggen. De grens van Ekkergem rijkt in ieder geval tot over de Coupure. Wij wonen in de Rasphuisstraat en toen wij vorig jaar ons dochter wilden laten dopen, kwamen we tot onze eigen verbazing erachter dat onze straat tot de wijk Ekkergem behoort.

  5. Reactie van style

    reikt uiteraard

  6. Reactie van stef

    Je hebt gelijk hoor. Ver terug in de geschiedenis bestreek Ekkergem een nog veel groter gebied. Tot voorbij Wondelgem zelfs. Moeilijk voor te stellen misschien, maar de Sint-Michielskerk is ook lange tijd een bijkerk van die van Ekkergem geweest. Met een Ekkergem als wijk van de ‘vele miseriën’. Tel maar op; Het oude Bijlokeziekenhuis, het Rasphuis (als gevangenis), het Kulderkesweeshuis aan de Martelaarslaan, het klooster van de zusters van Deinze (waar nu de politie zit).

    Nu loopt de wijk van aan de Verlorenkost tot aan de Nieuwe Wandeling en de Holstraat, maar met ons buurtcomiteetje richten we ons op “klein Ekkergem”. Van aan de Rozemarijnstraat tot de Groene Vallei en tussen Einde Were en de Coupure. Dat is het gebied dat door de bewoners zelf nog als Ekkergem ervaren wordt. Dicht genoeg bij onze scheve toren.

  7. Reactie van Joke Renneboog

    ‘t Is hier ook zeer duidelijk te zien hoe groot de grootste faculteit van de UGent ondertussen geworden is…

    Schone foto’s!

  8. Reactie van Al Keitel

    Stoort het dat ik niet onder de indruk ben?

  9. Reactie van Marc

    Zie ik daar op de foto met de Peugeot garage een auto geen verkeersovertreding begaan? En dan nog een zware overtreding, door in verboden richting door de middenberm te rijden .

  10. Reactie van Roland

    Neen Marc, het is daar toegelaten om van kant te wisselen en terug te keren, wel enkel terugkeren, niet rechtdoor rijden naar het straatje langs de kerk.

  11. Reactie van Roland

    Oeps, Marc, je hebt gelijk, hij rijdt in de verkeerde richting, ik had beter eerst eens de grote foto bekeken, sorry !

  12. Reactie van Maybe

    Worden die huizen op foto 2 en 11 nog onteigend of opgekocht?

  13. Reactie van bert

    in 2007 je dochter laten dopen ?