Frietjes kunnen gezonder, ontdekt Gentse bio-ingenieur

donderdag 10 mei 2007 10u36 | Lien Braeckevelt | 1 reactie
Trefwoorden: , .

Voor zijn doctoraal slaagde Frédéric Mestdagh erin de schadelijke stof acrylamide naar beneden te halen.
Een Gentse bio-ingenieur, Frédéric Mestdagh, heeft voor zijn doctoraal proefschrift verschillende manieren gevonden om het gehalte acrylamide in frieten naar beneden te halen. Acrylamide is een stof die gevormd wordt bij het frituren van frieten en chips. Ze kan kankerverwekkend zijn.

Lees meer bij DS Online en De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op Frietjes kunnen gezonder, ontdekt Gentse bio-ingenieur

  1. Reactie van Ganda Ham

    Allright, mijn afscheids -en welkomsmaal bij het verlaten van België is nu gezonder geworden, of kan gezonder. Tijd om veel citytrips te gaan doen. Kleintje Stoofvleessaus en Mayonaise + Kippets en Viandel Special mee Cola, damn, jammer dat het hier nog maar 9.19 is anders was ik weer verkocht.