De Site is “cool”!

woensdag 6 juni 2007 10u36 | Huug | 2 reacties
Trefwoorden: , , , .

Volkstuinen zijn in en ze groeien als kool. Op zaterdag 9 juni heeft Gent er trouwens een nieuwe creatieve plek bij: De Site.
Omdat een woningproject op de Alcatelsite aan de Gasmeterlaan op zich laat wachten, komen er voorlopig (onder meer) volkstuintjes. Vorig jaar ging het gigantisch complex tegen de vlakte om plaats te maken voor een enorme vlakte, een terrein van zomaar eventjes 10.000 m2.
Binnen enkele jaren, ten vroegste in 2010, wordt er een woonproject gerealiseerd. De sanering van die gronden zou in 2010 beginnen en het is jammer om er ondertussen niets mee te doen. Maar geen nood: zolang krijgt het terrein een tijdelijke invulling.

Tot de start van de sanering staan de gronden ter beschikking van de buurt. De vervuiling vormt geen probleem omdat het grootste deel van de gronden afgedekt is met een dikke betonplaat.
- “Zo zullen er op de terreinen volkstuintjes komen”, zegt Evelyne Deceur van de sociaal-artistieke organisatie Rocsa die werd aangezocht om het project te begeleiden.
- “Op de betonplaat hebben we grote bloembakken geplaatst. Er zijn nu al meer dan vijftig aanvragen voor de tuintjes van telkens twee op twee meter. Naast de volkstuintjes komt er een ligweide met 800 vierkante meter kunstgras. Daarop is plaats voor een buurtbarbecue en zal er in de zomer ook openluchtcinema zijn. Een deel van de betonplaat scheppen we om tot een verkeerspark.”

Op 9 juni wordt “De Site” in het kader van het buurtfeest officieel geopend. Met veel muziek en bloemetjes! Een ideale gelegenheid voor een praatje met de buren. Zonnekloppers kunnen dan op het terras bakken en braden en terwijl naar een voetbaltoernooi kijken. Om de competitiedrift aan te wakkeren, is er een demonstratie van ‘pana-voetbal’: spektakelvoetbal in een kooi. Voor het toernooi dien je wel vooraf in te schrijven.
De avond wordt feestelijk afgesloten met samba, Turkse muziek, reggaebeats en een openluchtfilm.
Wat er allemààl gaat gebeuren kan u best hier nalezen.

We vatten kort samen:
• Vrijdag 8 juni van 13 tot 1 uur: openingsfeest ‘Wonen in deze wijk’ in de Wondelgemstraat (13 uur), gevolgd door een openingsreceptie, mosselsouper en een buurtbal met het live dansorkest Spirit Power in het Buurtcentrum (20 uur).
• Zaterdag 9 juni van 13 tot 24 uur, op ‘De Site’: voetbaltoernooi, kinderdorp met attractieparcours, opening volkstuintjes, terras en bar, barbecue, eindfeest met een dansoptocht en een optreden van Oba Guiné, gevolgd door een optreden van Tars en The Starlights. Afsluitend: openluchtcinema. Inschrijven voor het voetbaltoernooi kan via 0479 840 719.
• Zondag 10 juni van 10 tot 16 uur aan de Maria Goretti-kerk: gratis buurtaperitief, barbecue, optreden van de fanfares ‘Die Verdammte Spielerei’ en ‘Trakiya’. Braderie in de Wondelgemstraat en rommelmarkt rond de Sint-Jozefkerk.

Info: Buurtwerk Rabot-Blaisantvest Jozef II-straat 104-106
Telefoon: 09 235 22 16
Via mail: buurtwerking.rabot@gent.be

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Barbecue op kunstgras? Houdt de brandweer er een oogje op?

  2. Reactie van pw

    idd coool !