Hier vindt u smeerkaas en salami

woensdag 4 juli 2007 0u05 | Michel Vuijlsteke | 9 reacties
Trefwoorden: , .

De GB aan de Dampoort, maandag en dinsdag:

het geebeetje

Ik moest er maandag zijn, en er werd gestaakt. Vies. Een hele stoep vol verweesde mensen, en de GB gesloten: zo zal het misschien binnenkort wel voor altijd zijn. En ach, de stakingsversieringen… ontroerend bijna: typisch het klein geebeetje dacht ik; amateuristisch, een beetje groezelig, maar vol goede wil.

Dinsdag deed ik een tweede poging–geen staking dinsdag, en vergis ik me, of is de GB binnenin fleuriger dan hij in jaren is geweest? “Fruit van de week”, “hier vindt u dit”, “nieuwe producten hier”… het lijkt er allemaal meer levend dan ooit.

» Meer foto's in het foto van de dag-archief.

© 2007 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

  1. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Dit doet me denken aan de GB in de Veldstraat: te veel, te duur, te oud: weg personeel. Straks wordt dit wellicht een vestiging die door een zelfstandige filiaalhouder gerund wordt. De grootste nood hier lijkt me een goede parking voor de deur.

  2. Reactie van Roland

    Het GB-punt op de Sint-Michiels helling heeft het ook niet lang uitgehouden!

  3. Reactie van Frans

    Er was een tijd dat men zich heftig verzette tegen de komst van grootwarenhuizen…

  4. Reactie van hippoliet

    Er is een parking áchter de GB, met inrit langs de Biekorfstraat. Om een of andere reden laat men die echter niet gebruiken. In lang vervlogen tijden was er een kassa en uitgang langs de achterzijde, net zoals bij de kleinere GB aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg.

  5. Reactie van dieu

    Insiders weten al lang dat dit de uiteindelijke bedoeling is : “kleinere” winkels in eigen beheer sluiten en laten overnemen door zelfstandigen. Alleen moet de zot die het GB’tje aan de Dampoort wil overnemen nog geboren worden.

  6. Reactie van Yves

    Op tv zei een vakbondsman dat er een grote Delhaize gepland is in de buurt.
    Weet iemand waar? Ik kan enkel de afgebrande UCO-site op de Dendermondsesteenweg verzinnen…

  7. Reactie van Beau

    Carrefourt, hilarisch. :)

  8. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Er is toch een Delhaize aan het Heirnispleintje (Dendermondsesteenweg? Dan nog een Aldi aan dat winkelcentrum en op de grens met Heusden, ook aan de Dendermondsesteenweg, een Colruyt en een Lidl.

  9. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Ik steel, gij steelt, hij steelt alleen als hij tegenwoordig is.