Dans la pluie Simone

dinsdag 17 juli 2007 15u42 | D. | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

We konden eens thuisgekomen vannacht een regenton vullen met het water dat we uit onze kledij wringden. De weergoden waren de derde dag van Boomtown allerminst gunstig gezind. Een band uit het druilerige Ierland programmeren, het was misschien wel om moeilijkheden vragen. Wie het aandurfde om de zondvloed te trotseren, zal het zich achteraf echter niet beklaagd hebben. Vooral The Frames deden ons de omstandigheden vergeten.

boomtown boomtown

In een poging om toch droog te kunnen starten ging Boomtown wat later dan gepland van start. Helaas pindakaas, de druppels bleven komen. De drie vrolijke meiden van Au Revoir Simone hadden wat weg van Amerikaanse studentes op ontdekkingsreis op het oude continent die toevalligerwijs op het podium aan de Oude Beestenmarkt waren beland. Heel ongedwongen begonnen ze over het weer te praten en over de toch wel lekkere champagne in hun plastic bekertjes.

boomtown boomtown

De toch wel vrolijke elektronica van het drietal contrasteerde met de gitzwarte hemel. En het lijkt te werken ook. Hun mooie melodietjes doen ons vergeten dat we staan te zwemmen in onze schoenen. Heel mooi allemaal. En zowaar leek Au Revoir Simone de weergoden op andere gedachten gebracht te hebben. Het hield op met druppelen op het einde van hun optreden.

Wie dacht dat het ergste leed geleden was, had het echter mis. De hemelsluizen gingen zowat een halfuur voor het optreden van The Frames opnieuw open, steviger dan tevoren. Dat leek de trouwe fans van de Ierse folkrockers echter niet te deren. Zij bleven met de paraplu boven het hoofd al voor het podium kamperen.

boomtown boomtown boomtown boomtown

De Ieren zijn duidelijk gesteld op interactie met het publiek. Er wordt vrolijk geconverseerd met het publiek, een anti-regensong wordt aangekondigd en wetende dat ze in België zijn laten ze een flard Hotellounge van dEUS passeren. The Frames zijn ervoor gekend dat ze een ferme brok energie op het podium. Het was gisteren op Boomtown niet anders. Het deed in elk geval de technische probleempjes met wegvallende zang dubbel en dik vergeten.

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van bruno

    Miljaar. Dat was een optreden dat ik eigenlijk graag had meegemaakt.

  2. Reactie van patricia

    Ik heb Au revoir simone door de regen aan me voorbij laten gaan, maar ik ben wel nog een cd bij hen gaan kopen en laten signeren. Stom kieken als ik ben natuurlijk de enige cd van hen die ik wel al had. Maar het zijn schatten: ik heb gewoon de andere gekregen!

    The Frames waren gewoon fantastisch! Een iets hardere set dan in de Vooruit, subliem hoe hij de paraplu’s liet ronddraaien, misschien was voor de gelegenheid een foto vanuit het publiek ook wel een goed idee. Niemand heeft toevallig een exemplaar?