Oude fabriek verandert in lofts

dinsdag 7 augustus 2007 8u30 | Joke Renneboog | 7 reacties
Trefwoorden: .

Exclusieve woongelegenheden in gloeikousjesfabriek Schulze naast oud circus

Ook het tweede deel van de oude gloeikousjesfabriek in de Korianderstraat vlakbij de Minardschouwburg wordt omgebouwd tot lofts. Het gaat om lofts met een bruto-oppervlakte van 275 vierkante meter, met elk een parkeergelegenheid.

Lees er meer over in De Gentenaar.

© 2007 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

  1. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Wie riskeert het daar een appartement te kopen, zolang het niet geweten is wat er met het oude circus zal gebeuren?

  2. Reactie van patricia

    Er wonen toch al mensen in het eerste deel? Ik denk dat het bureau voluit de kaart trekt van een ontwikkeling van de Krook is een meerwaarde, het is sowieso super gelegen.

  3. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Jean Marie,

    Mensen die een appartement of loft in zo een project kopen nemen heel wat risico’s. Ze krijgen hun stulpje na betaling van voldoende honderdduizenden wel opgeleverd, maar met de miserie daarrond kunnen ze vaak een boek schrijven. Ik heb projecten gezien waarbij de kosten de pan uitrezen en waar mensen jaren moesten wachten op een bewoonbaar pand. Tot overmaat van ramp werd er vaak vlak naast de deur nog zo een project gestart. Pas dan beseft de bewoner hoeveel miserie zo een project voor de buurt betekend.

    Renovatie is goed voor een particuliere woning maar zelfs heel goede projecten zoals bouwblokrenovatie aan de Dampoort hebben hun nadelen. Door de grondige renovatie kwamen daar soms heel ernstige gebreken aan het licht, problemen die anders nog jaren onopgemerkt zouden blijven. Sommige eigenaars zaten daar dan ook met de handen in het haar. Gelukkig werd het project heel goed begeleid, maar schepen Temmerman zei toch dat ze er een goede les geleerd hadden.

    Daarom verkies ik nieuwbouw in de plaats van grootschalige renovatieprojecten in oude fabrieksspanden die nooit ontworpen zijn om in te wonen.

  4. Reactie van Josie

    Vind het toch mooi dat ze oude industriële panden renoveren. Het zijn vaak erg mooie panden, en het zou spijtig zijn om er nóg meer verloren te laten gaan. Deze hebben bovendien een schitterende ligging, dus weinig reden tot doemdenken lijkt me? Renovatie is altijd moeilijk, maar in Gent staat al te veel inspiratieloze nieuwbouw, dus ik ben maar al te blij met dit soort initiatieven.

  5. Reactie van Frans

    Ik sluit mij volledig aan bij wat Josie schrijft. Bovendien legt dit woningproject hopelijk ook de nodige druk op de ketel om snel een oplossing te vinden voor het verloederde Wintercircus, en misschien zelfs om de visie op de Waalsekrook om te buigen tot iets realistischer.

  6. Reactie van otto

    wordt het centrum dan helemaal een luxe- enclave?

  7. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Misschien liever streven naar een waardevol centrum dan het te laten verloedren of er gewoon viezigheid te kweken, of niet?