Bouwreglement wordt strenger

vrijdag 28 september 2007 9u33 | Redactie | 4 reacties
Trefwoorden: .

Gerelateerd aan het vorige bericht over het huizen delen bij kotstudenten: er komt een strenger reglement voor eigenaars die hun huizen in kamers opdelen.

Meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Wat kan zo’n bouwreglement uithalen? Veel meer “betaalbare woningen” zullen er daardoor niet komen want als een ruimer huis niet meer opgedeeld mag worden in koten om veel op te brengen, zal het wel als kantoor ingericht worden. Tel maar even het aantal “kantoorhuizen” langs de Coupure, de Koning Albertlaan of in het Miljoenenkwartier.

  2. Reactie van jeroenL

    Je hebt het bouwreglement blijkbaar niet goed gelezen. Dit is opgesteld om juist te vermijden dat de kleinere huizen niet meer opgedeeld worden. Dat zijn juist die huizen die wel nog betaalbaar zijn voor jonge gezinnen.

  3. Reactie van jeroenL

    Ik heb recent meegemaakt dat een eigenaar van een studentenhuis, om aan de regels te ontsnappen, een deel van zijn tuin verkocht heeft, zodanig dat hij een regularisatie kan aanvragen.

  4. Reactie van Jens Samson

    Wat baat het een strenger bouwreglement te hebben als de bouwheer uiteindelijk bij provincie en minister van ruimtelijke ordening toch gelijk krijgt, ook al weigerde de stad de bouwvergunning (dit is het geval met het huis naast onze deur dat afgebroken wordt om er studio’s op te zetten).