Roland goes classic

woensdag 14 november 2007 12u21 | jm | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

en veel meer moois op het Feest van de vrienden van De Rode Pomp

De wonderen zijn de wereld niet uit. In Rolands van rock & blues vurig kloppende hart schuilt een jongetje dat droomde van een klassieke muziekopleiding. En zie, op het jaarlijkse feest van & voor de vrienden van het onvolprezen kamermuziekcentrum De Rode Pomp speelt Roland samen met het Nationaal Orkest van België o.l.v. Dirk Brossé een speciaal voor hem geschreven werk van George De Decker. De componist die heel wat voor theater en tv (VRT) gecomponeerd heeft, schreef een concerto voor elektrische gitaar (Roland Van Campenhout), trompet (Bart Maris) en groot orkest.

Op het volledig Vlaamse programma van deze feestelijke avond prijkt voorts werk van Paul Gilson (uit De Zee), de Belgische creatie van ‘Transmutations’ voor groot orkest (1992) van Daniël Gistelinck, de wereldcreatie van het Concerto Opus 76 voor cello en orkest (2003) van Roland Coryn en de Belgische creatie van ‘Sophia’ voor viool en groot orkest (2001) van Dirk Brossé.

Met die programmering kiest De Rode Pomp consequent voor het avontuur, voor hoofdzakelijk recent en nieuw werk, bij deze gelegenheid van Vlaamse componisten die in de regel veel te weinig worden geprogrammeerd. Een poging om dit concert op te nemen in de programmering van het Festival van Vlaanderen is blijkbaar mislukt. Het houdt André Posman niet tegen om eigenzinnig zijn eigen weg te gaan.

U kunt er bij zijn in De Bijloke op 18/11 om 19 uur. Reserveren doet u via Uitbureau, prijzen tussen 10 en 15 €

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Stief

    Kennen jullie Roland hier niet of zo?

  2. Reactie van Roland

    Toch wel !