Smakelijke wereld?

maandag 10 december 2007 15u36 | patricia | 2 reacties
Trefwoorden: , .

Na de rondleiding (binnenkort een verslag met foto’s, zoals u van ons gewend bent) hadden de dapperen die het tot het einde volgehouden hadden zin in iets warms. Voor de kwatongen, om tien voor twee is het beginnen druppelen en sindsdien is het zowat niet meer gestopt. De rondleiding zelf had er weinig mee te maken. Maar ik laat me afleiden,…

Daar stonden we in het Groot Vleeshuis. “Patricia, waar gaan we naartoe?” Alsof leden van de redactie overal een antwoord op weten… “We willen koffie en warme chocomelk. En soep!” In de Hoogpoort is er een adresje waar je die dingen wel kunt krijgen, dacht ik. Maar ik bleek niet de enige te zijn die vond dat het er gezellig uitzag. Geen manier om er nog zes mensen bij te krijgen. Ik liep dus wat verder en toen zag ik Tasty world aan de linkerkant. Een modern interieur. En ja, er staat koffie, soep en warme chocomelk op de kaart. Zelfs taart, wist de man die me vriendelijk te woord stond te melden. Tijd om mijn gezelschap het droge Vleeshuis uit te jagen.

Drie vriendelijk lachende gezichten heetten ons welkom. Het bordje “veganistische preisoep” deed iemand afhaken, maar eentje besloot het er toch op te wagen, met brood. En verder werd het een dubbele expresso, een Mezzo Mezzo (half koffie, half chocomelk), een gewone warme choco, een bananenmilkshake en taart met gratis koffie (3 euro). De rekening bedroeg 15,50 euro.

Het was een beetje een domper toen onze bestelling geleverd werd: kartonnen bekertjes, kartonnen bordje, plastiek beker voor de milkshake,… Volgens de menukaart allemaal biologisch afbreekbaar maar koffie (bij uitbreiding eigenlijk alles) smaakt toch net iets beter in een echt kopje. Bij de soep werd heel lekker en veel brood geleverd. De taart tatin was overheerlijk, maar kwam wat mij betreft minder tot zijn recht door het plastiek servies en kartonnen bordje. Een gemiste kans, zeker omdat drie mensen achter de toog misschien iets te veel van het goede was voor het weinige clienteel dat er zat.

Tasty world, Hoogpoort 1, 9000 Gent

© 2007 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Wouter

    Ik vind het er heel lekker en waarschijnlijk is het ook gezond, maar het fast-food concept is inderdaad een beetje spijtig.

  2. Reactie van San

    Ik ga er regelmatig, ook met de kinderen, en we hebben er allemaal onze favorieten. De drie mensen achter de toog zijn ook echt nodig: misschien niet op dat welbepaald moment, maar zeker tijdens de middag want dan is het daar een drukte van jewelste. Effectief wel jammer van het plastiek: als je je daar neerzet is ‘echt’ bestek geen overbodige luxe maar voor mij doet het eigenlijk niets af aan de smaak (heerlijke burgers ook trouwens).