10 jaar Ambrozijn

donderdag 13 december 2007 0u07 | San | reageer
Trefwoorden: , .

In 1996 werd in café “Den Hemel” in Gent de basis gelegd voor wat vandaag de Vlaamse folktrots is. Tom Theuns (gitaar, zang), Wouter Vandenabeele (viool) en Wim Claeys (diatonisch accordeon) vormen samen de groep die door het Engelse folktijdschrift ‘fRoots’ omschreven wordt als “one of the finest European acoustic folk bands of our day”.

Die lof dankt Ambrozijn niet enkel aan het naadloze samenspel. De groep koos erg zorgvuldig de beste gastzangers en -zangeressen uit: Soetkin Collier, Vera Coomans en Ludo Vandeau. Huidige zanger Tom Theuns gebruikt zijn stem als instrument en slaagt er dan ook erg goed in om de emoties van de tekst uit te vergroten in de zang.

Ambrozijn is folk met een randje. Er weerklinkt een lichte singer-songwriterstempel, af en toe een vleugje tango, maar vooral een “joie de vivre” die enorm aanstekelijk werkt. Ambrozijn bestaat intussen tien jaar…” In februari 2007 kwam de live-cd uit met het beste uit 10-jaar Ambrozijn. Het feest duurde het hele jaar door want na een tournee doorheen de Benelux in februari/maart werden ook tijdens de voorbije zomer nog enkele grote festivals aangedaan. In De Centrale zullen zij deze ‘10 JAAR AMBROZIJN’ in schoonheid afsluiten.

De Centrale, Turbinezaal, Kraankindersstraat 2, 9000 Gent, Tickets: niet-leden € 10 / leden € 8

© 2007 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.