Monumentenzorg wil brasserie in Belfort

zaterdag 29 december 2007 9u21 | Redactie | 8 reacties
Trefwoorden: , , .

Wachtende toeristen kunnen terecht in buffet in Lakenhalle

Een dagschotel eten in de Lakenhalle van het Belfort. Moet kunnen, vindt de dienst Monumentenzorg. Zij maken een plan op om in het Belfort een restaurant onder te brengen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

8 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Het warm water heruitgevonden! Vroeger (u weet wel, toen Gent nog niet de “bruisende stad van kunst en cultuur” was) bevond zich in de Lakenhalle de brasserie-restaurant “Raadskelder” en daarboven het klank- en lichtspel als ideale uitvalsbasis voor toeristen.

    • Reactie van mic

      en jammer genoeg staat het klank-en lichtspel nu op zolder op het St-Pietersplein waar (denk ik) geen kat -bij wijze van spreken- naar komt kijken. ‘Telkens’ ik dit met Gent-bezoekers ga bekijken is de reactie dezelfde : waarom staat dit zo ver uit het ‘circuit’. Voor mijn part mag dit een wat prominentere plaats krijgen in het centrum waa

      • Reactie van mic

        oeps – stukje ontbreekt –
        Voor mijn part mag dit een wat prominentere plaats krijgen in het centrum waar het allicht heel wat meer mensen/toeristen/… over de vloer zal krijgen !

  2. Reactie van Jan De Moor

    Frans heeft gelijk.
    Indertijd, toen de dieren nog spraken, gingen we al op jacht tijdens het deftige Oudejaarsbal van VTB-VAB in de Raadskelder.
    Toen waren er nog geen klachten over hoorbeschadiging zoals bij de Soulwaxtoestanden in Flanders Expo. En er waren nog stoelen om uit te rusten na een stomende Charleston van het dansorkest.

  3. Reactie van dorrito

    In het artikel staat de vergelijking met het buffet in het Sint-Pietersstation, ik hoop dat ze daar geen voorbeeld aan nemen. Zo’n onvriendelijke en onaangename plaats. Er is gelukkig al wat verbetering sinds die verschrikkelijke lampen weg zijn! Nu nog nieuw meubilair en wat vriendelijker bediening en ik wil er opnieuw die te dure prijs voor een koffie betalen!

  4. Reactie van Roland

    Raadskelder weg, vijftien jaar later … we willen een “raadskelder ofte Brasserie” terug. Met het Braunplein en de Korenmarkt zullen we dezelfde weg opgaan, let op, hopelijk overleven we het nog.

    • Reactie van Maybe

      Parking weg, vijftien jaar later…we willen een “ondergrondse parking naast het Belfort” terug.
      Hopelijk overleven we het nog.

  5. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Voor zover ik het begrepen heb, zou de infobalie van onze Gentse dienst voor toerisme binnenkort(?) in onze Oude Vismijn komen. Dus komt de “Raadskelder” weer vrij, eventueel voor een horecafunctie. Als dat gebeurt moet deze ligging wel voorbehouden worden aan onze inheemse smaak en stijl. Ik herinner mij: de laatste uitbater kwam ergens uit de Balkan, met de nodige smaken en nuancies erbij.
    Daarboven in de grote zaal zou die maquettte toch kunnen terugkomen, die nu bijna inactief in het schoolmuseum ligt. Die maquette zou weer een centrale plaats in de stad moeten krijgen om onze bezoekers een duidelijk inzicht van het leven, de groei en ontwikkeling van onze stad te kunnen tonen. “Ze” zouden nu van plan zijn deze functie in het ontvangstgebouw van het STAM(Bijloke) te willen onderbrengen. Het probleem is dat die ligging de haastige doorsneetoerist niet kan bekoren wegens te ver van het centrum.