Vlaamse Reuzen РQuatuor Eb̬ne in HA

woensdag 6 februari 2008 0u09 | San | reageer
Trefwoorden: , , .

Quatuor Ebène is een jong, Frans strijkkwartet, vrucht van het Parijse Conservatoire Supérieur, dat zich noemt naar het ebbenhout waaruit de toets van viool en cello zijn gemaakt. Het won in 2004 de belangrijke ARD-wedstrijd in München en mag zich sindsdien verheugen op de belangstelling van grote concerthuizen en prestigieuze kamermuziekpartners. In 2007 was het een van de uitverkorenen van de grote mecenas Borletti-Buitoni Trust.

Quatuor Ebène bracht onlangs de eerste drie kwartetten van Bartók uit op cd en kiest in dit programma voor ‘s mans allereerste. Verder is er het Divertimento KV 136 van de zestienjarige Mozart in de transscriptie voor kwartet. Tot slot horen we Schuberts beroemde pièce de résistance ‘Der Tod und das Mädchen’. De titel van dit kwartet ontleent zijn naam aan het 2e deel ervan, dat gebaseerd is op een lied dat Schubert in 1817 schreef op tekst van Mathias Claudius.

Programma
W.A. Mozart – Divertimento KV 136
B. Bartók – Strijkkwartet nr.1 Sz 40
F. Schubert – Strijkkwartet nr.15 in des, D 810 ‘Der Tod und das Mädchen’

Ha’ndelsbeurs, Kouter 29, 9000 Gent, Tickets: € 20 [reductie (-26/65+) € 16] of ‘Vlaamse Reuzen’ en ‘Kwartetten’ abonnement

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.