Werken Dendermondsesteenweg in laatste fase

maandag 11 februari 2008 11u23 | Wouter | 5 reacties
Trefwoorden: , , .

Vandaag start de laatste fase in de heraanleg van de Dendermondsesteenweg (N445). Dat gebeurt in de omgeving van het Heernisplein. Als alles meezit, kan de belangrijke invalsweg in mei weer open voor het (doorgaand) verkeer.

Lees meer bij De Gentenaar en DS Online

© 2008 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

  1. Reactie van Anne

    “De afgeleefde, rommelige straat zal dan plaats gemaakt hebben voor een moderne invalsweg met een rijweg in asfalt, parkeerstroken in kasseien en nieuwe voetpaden in grijze betonsteen.”

    Voor een stuk toch: vanaf het Heirnisplein richting Destelbergen ziet het zaakje er nog altijd even aftands uit.

    • Reactie van Yves

      Het ironische van deze weg is dat er geen fietspaden maar fietssuggestiestroken kwamen omwille van het “eenduidig wegbeeld”.
      Lees: https://www.oost-vlaanderen.be/docs/nl/aw/704provinciewegbroch-def.pdf

      De provincie hoopt nu deze weg door te spelen aan het Gewest, en dàn kan het nog een paar decennia duren voor het tweede deel aangepakt wordt, met tot zolang een zéér oneenduidig wegbeeld. Heren van de provincie, zou je deze weg niet beter éérst afwerken, en dan pas aan het gewest overdragen?

      • Reactie van guust

        fietssugestiestroken???
        Wat dacht je van bruine wegbespuiting die uitnodigen om “eventjes” te parkeren met daarnaast verlaagde stoepranden om het “eventjes” parkeren nog een beetje aan te moedigen.
        De fietser alweer eens gebuikt als chicane voor koning auto.
        Het is idd niet makkelijk om in een beperkte ruimte zowel voetganger, fietser, automobilist en buschauffeur te bedienen, maar het resultaat viel alweer eens negatief uit voor de fietsende medemens…jammer.

  2. Reactie van Wim

    De nieuwe steenweg is één grote rommel. Bruine fietsstroken, smalle weg (daarmoeten bussen kruisen!!) en men vergeet dat alle Turkse sintamandsbergers zich zoals vroeger gewoon weer op die stroken en het trottoir zullen parkeren. amai zo doordacht!

  3. Reactie van Jo S.

    Vandaan ben ik met de fiets gepasseerd.
    Ik heb toch enkele vragen bij sommige ingrepen.