Boekentoren scant tegen de tijd

zaterdag 16 februari 2008 13u33 | Wouter | 3 reacties
Trefwoorden: , , .

Eeuwenoude boeken worden in de kelders van de Boekentoren omgezet in digitale bestanden. En dat karwei vergt veel meer dan gewoon wat boeken op een scanner leggen. Maar soms is een scan de enige manier om een werk te redden voor het nageslacht.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Prachtig initiatief! Dit zou veel uitgebreider en algemeen moeten uitgewerkt worden. Ik heb zo recent via google informaties kunnen bemachtigen over verre voorouders die in onze familietraditie onbekend waren. Veel van die boeken uit België afkomstig werden in de USA-bibliotheken gescand “google digitized”, ook in gent-door-de-jaren.be kunt ge b.v. naar enkele gentse wegwijzers van 1824 tot 1859.
    Ik hoop dat we vlug deze documenten uit Gent, en later onze Nationale Bibliotheek zullen kunnen raadplegen.

  2. Reactie van Lien

    Nu nog enkel geld om ook ons archivalisch erfgoed voor eeuwig te bewaren… mijn pronostiek voor de toekomst: als ze bij de overheid niet vlug terug op perkament gaan beginnen schrijven, zal er binnen dit en 50 jaar niks meer van onze tijd overblijven wegens de problematiek van de digitale houdbaarheidsdatum. Die kerels uit het ancien régime hadden dat goed bekeken: perkament gaat eeuwen mee; een floppy uit de jaren 80 is vandaag niet meer leesbaar. Ocharme de vooruitgang.