Omloop het Volk

dinsdag 4 maart 2008 14u02 | Vincent | 9 reacties
Trefwoorden: , , .

Omloop het Volk vertrok zaterdag van aan het S.M.A.K. Alhoewel de start pas gegeven ging worden om 11u30, was uw reporter al een kleine twee uur van tevoren aanwezig. Zelfs op dit vroege uur liep er al heel wat volk rond. De renners zelf waren echter nog nergens te bekennen. Zo waren de Ledeganckstraat en de Emile Clauslaan, de plaats waar de ploegen zich moesten voorbereiden voor de start, nog een lege vlakte. Aan de Charles De Kerckhovelaan werd er ondertussen wel al met man en macht gewerkt om de aankomst op te bouwen.

Tien minuten later zagen we de eerste rennersbus de Emile Clauslaan inrijden, om zich uiteindelijk in de Ledeganckstraat te parkeren. Maar het was nog vroeg, en we hadden een uitnodiging kunnen bemachtigen voor het VIP-ontbijt in het S.M.A.K. en zo’n uitnodiging konden we natuurlijk niet afslaan. Met champagne in de ene hand, en een lekkere boterkoek in de andere hand, hadden we uitzicht op het volk dat begon samen te troepen voor het podium, alwaar de renners het startblad moesten tekenen.

uit het smak

Toen een uur voor de start de eerste renners kwamen tekenen, en Michel Wuyts begon met zijn klassieke ‘voor de start’-interviews, verlieten we het S.M.A.K om naar de renners(bussen) te gaan kijken. Ondertussen waren alle ploegen toegekomen en was het er een drukte van jewelste. Vooral rond de bus van Quickstep was er bijna geen doorkomen aan. Bij de andere ploegen viel het beter mee, en soms kon men zelfs een praatje slaan met de aanwezige renners.

de quickstep-bus in de koffer

Nadat we alle rennersbussen eens hadden bekeken, ging het terug richting podium, alwaar Michel Wuyts reeds bezig was met de laatste interviews. Snel pikten we nog het interview met Tom Steels, Bettini en Tom Boonen mee.

Steels boonen

Ondertussen stond er zodanig veel volk aan de start, dat het bijna onmogelijk was om nog iets van de renners te zien. Gelukkig konden we nog snel de heuvel achter het podium beklimmen. Vandaar hadden we nog een goed zicht op de start. Peter Van Peteghem zwaaide met zijn rode vlag, en vervolgens zette het peleton zich in beweging.

start!

Een paar minuten later waren ze reeds uit het zicht verdwenen. Meteen zwermde het aanwezige volk alle richtingen uit, om een paar uur later terug te keren.

Uw reporter kon echter niet aanwezig zijn bij de aankomst, maar iedereen heeft het ondertussen wel al gehoord: Philippe Gilbert besloot om op 50km van de meet in de aanval te trekken. Dit met succes, want hij reed ook als eerste over de streep.

Hieronder volgt nog eens de top-10:

1. Philippe Gilbert (Bel)
2. Nick Nuyens (Bel)
3. Thor Hushovd (Nor)
4. Aleksandr Kuschynski (Blr)
5. Yuriy Krivtsov (Ukr)
6. Nicolas Jalabert (Fra)
7. Leif Hoste (Bel)
8. Allan Johansen (Den)
9. Jan Kuyckx (Bel)
10. Arnaud Gerard (Fra)

© 2008 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

  1. Reactie van huub

    mooi verslag! Schitterende foto’s!
    ik had ook doodgraag aanwezig geweest, maar op het laatste moment moest ik werken.. Dus geen change voor den dezen..

  2. Reactie van Jan De Moor

    Prettig verslag om te lezen.
    Jaren geleden, toen er nog geen directe TV-uitzending op de treurbuis was, was elke “départ” aan het Sint-Pietersstation of aan het Stadspark een must voor mij.
    Mijn meest bevlogen herinnering ? Toen keizer Rik van Looy in hoogsteigen persoon mij vroeg even zijn fiets vast te houden om een laatste plasje te doen tegen een boom.
    Mijn maten waren stinkend jaloers en ik heb dagen op wolkjes gelopen.
    Dat waren nog eens tijden.

  3. Reactie van Joke Renneboog

    Uw reporter én zijn lief die bij deze ook eens een départ heeft meegemaakt zie.

  4. Reactie van Jef Pedal

    Ik had er ook graag bijgeweest… alleen maar voor de champagne want de koers kan mij geen kl…. meer schelen ! Om het even wie er wint er blijft altijd een zweem hangen van twijfel !

  5. Reactie van bERT

    en nog een filmpje van de aankomst : https://www.youtube.com/watch?v=YS7ge-lfxJ4

  6. Reactie van Thierry

    Ik had het genoegen om te mogen meerijden in een van de volgwagens. Schitterend parcours. Gilbert is een verdiende winnaar en voor wie er niet genoeg kan van krijgen:
    https://www.flickr.com/photos/thiwenquicha/sets/72157604040220673/

  7. Reactie van Roland

    Prachtige wedstrijd en schitterende winnaar, nog iemand die het “alleen” kan doen, zonder veel ploegmatenhulp.

  8. Reactie van koen

    Beste sportliefhebbers,
    Toch even kort meegeven dat de schande van de omloop het volk ( u weet wel, de vergiftiging van Stijn Devolder) is uitgewist.
    In nauw overleg met Jan Hoet heeft de N-GA besloten ter wiedergutmaching de zege in de ronde van Vlaanderen te schenken aan Stijn, het gevolg heeft u gisteren kunnen zien, zie exclusieve beelden
    https://nl.youtube.com/watch?v=NfoCRUEDjz0