Zeg ‘ns AAA

dinsdag 1 april 2008 0u49 | San | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Zeg ‘ns AAA is een van de langstlopende en meest populaire komedies op de Nederlandse televisie geweest van 1980 tot 1993. Met 212 afleveringen op VARA werd deze serie een legende! Toch duurde het tot 2003 dat een theaterproductie werd gelanceerd. Zoals te verwachten was het een groot succes: bomvolle zalen, haast maanden vooraf uitverkocht. In het theaterseizoen 2007/2008 komt Zeg ‘ns AAA weer terug.

In het toneelstuk zien we Mien nog steeds als de Assistente van Dokter Van der Ploeg. Samen met de doktersfamilie Van der Ploeg brengt ze de televisieserie weer tot leven! Nostalgie alom!

Hoe Mien Dobbelsteen de telefoon opneemt met de fameuze woorden ‘Met de assistente van dokter Van der Ploeg’, doet niemand haar na. Het levert haar dan ook steeds een donderend applaus op. Mix het succes van deze woorden met het succes van de televisieserie en de nostalgie. Voeg daarbij ook het pakkende verhaal, de mix van ervaren acteurs en jonge talenten, het ingenieuze ronddraaiende decor en de ijzersterke tekst van Chiem van Houweninge en Marina de Vos daaraan toe. Dat alles maakt dat ‘Zeg ‘ns AAA’ zo een goede voorstelling is.

Capitole, Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent, Tickets: € 28

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Jurgen Bockstaele

    Ik heb de voorstelling in Nederland gezien. Schitterend! Mien Dobbelsteen stapte midden in het publiek en raakte me aan… net voor de pauze begon ze tegen me te praten. Een geslaagde avond. Nu gaat men de serie hernemen met opnieuw o.a. Carry Tefsen als de assistente van Dokter Vanderploeg. Helaas zal het wel op RTL4 uitgezonden worden; grrr. dat kunnen wij hier niet ontvangen.

  2. Reactie van Hilde

    Troost Jurgen, ik zal af en toe es in je oor brullen dat ik de assistente van dr vd ploeg ben ;))

  3. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Jurgen,
    Je kan een aantal Vlaamse en buitenlandse zenders via internet ontvangen, lees meer op dit artikel over (gratis) digitale TV. Daar staat ook een link naar Zattoo: https://www.belg.be/leesmeer.php?x=6602
    Maar je kan wellicht rechtstreeks naar de site van RTL surfen, je kan daar net zoals bij AVS heel wat programma’s herbekijken: https://www.rtl.nl/experience/rtlnl