Hogeschool Gent waarschuwt voor ‘valse wafel’-verkopers

vrijdag 18 april 2008 12u52 | Els Van Eeckhaut | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Jongeren zijn vaak erg creatief om een eurocentje bij te verdienen. Dat is ook goed. Alleen moet dat wel op een correcte manier gebeuren. ‘Zelfgemaakte’ wafels uit een supermarkt aanbieden voor een veelvoud van de prijs, en daarbij zowel ‘de Hogeschool Gent’ als ‘Broederlijk Delen’ misbruiken, hoort daar niet bij.

Een tijdje geleden al doken de eerste meldingen op van jongeren die zogezegd aan het departement Toegepaste Ingenieurswetenschappen van de Hogeschool Gent studeerden en die ‘zelfgemaakte’ wafels aanboden voor Broederlijk Delen. Zij gebruikten daarbij wel een oudere benaming en spraken van de ‘Industriële Hogeschool aan de Voskenslaan’. Die ‘zelfgemaakte’ wafels bleken achteraf uit een supermarkt te komen en plots een veelvoud van de originele prijs te kosten.

Omdat de voorbije dagen nieuwe meldingen binnenkwamen, uit De Pinte en uit sommige delen van Gent zelf, wil de Hogeschool Gent iedereen waarschuwen voor deze laakbare praktijken. Dat zij daarbij een goed doel als Broederlijk Delen misbruiken kan uiteraard ook niet door de beugel. De Hogeschool Gent wil dat deze praktijken stoppen en overweegt klacht in te dienen bij de politie. De boodschap moet in elk geval zijn dat je niet ongestraft wegkomt met dergelijke vormen van oplichting.

Bron: persbericht

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van kunvp

    Zijn het valse wafelverkopers, of valsewafelverkopers?
    Valse verkopers van wafels, of verkopers van valse wafels? Of Waalse vafelkopers?

  2. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Of maakt het deel uit van een cursus Marketing voor Dummies?

  3. Reactie van Waffeleizer

    Klacht indienen bij de politie ? Het is misschien de politie zelf die ze verkoopt !