CAMPO – Vrijkaarten – Kunstwerk

dinsdag 20 mei 2008 20u47 | Jeronimo | reageer
Trefwoorden: , .

Wie een authentieke Van Meegeren bezit, heeft een behoorlijk kapitaal in handen. Van Meegeren? Een ‘kunstschilder’ die tijdens WO II rijk is geworden met vervalsingen van o.a. Johannes Vermeer. Zijn vervalsingen waren zo echt dat hij zijn aanklagers van de onechtheid moest overtuigen. Maar voor u zegt “Ik heb er een!” kan u best toch maar eens nagaan of dat wel echt zo is. Zijn zoon heeft namelijk schilderijen gemaakt onder zijn vaders naam. Kwestie van ze verkocht te krijgen.

KunstwerkKUNSTWE®K is het tweede luik in de idealen-trilogie. Het Uur van de Waarheid toonde eerder al de zoektocht van twee vrienden naar een manier om definitief uitsluitsel te krijgen over wat waar is en wat niet. In hun nieuwe voorstelling KUNSTWE®K gaan Günther Lesage, Pieter Genard, Dominique Collet en Joris Van den Brande als ware ervaringsdeskundigen op zoek naar de vraag wat echte kunst is. En wanneer ben je een kunstenaar? Als je een dienaar van de schoonheid bent? Als je een eigen wereld creëert die meer waarheid heeft dan de werkelijkheid zelf? Als je zegt dat je een kunstenaar bent? Of pas als andere mensen zeggen dat je er een bent…?

KUNSTWE®K is geen les in filosofie en schoonheid, maar biedt u een bijzonder verhelderende kijk op het kunstgebeuren. De acteurs putten uit hun eigen biografie om de band tussen ware kunst en werkelijke fictie te ontrafelen.

Deze boeiende voorstelling gaat nu donderdag 22 mei in première. Wij mogen van Campo voor elke dag 5 duotickets weggeven. U mailt daarvoor niet naar ons, maar naar campo-oproep@campo.nu met onderwerp gentblogt en de voorkeur voor welke dag. Mailen kan tot 18u van de dag van de voorstelling, maar wie eerst komt, eerst maalt.

KUNSTWE®K van Lazarus i.s.m. Campo, in Campo Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, Gent op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 2 mei telkens om 20u30. Wie niet in de prijzen valt kan reserveren op 09 223 00 00 of campo.nu (€ 9/ € 6)

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.