Kritiek op hardhandig optreden van politie

dinsdag 27 mei 2008 9u32 | Redactie | 9 reacties
Trefwoorden: , , .

Er rijst heel wat kritiek op de drugsrazzia die zaterdagochtend werd gehouden in de uitgaansbuurt van de Overpoort. ‘Een krachtdadig optreden is nodig bij dergelijke operaties’, weerlegt het Gentse parket de striemende kritiek.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

9 reacties »

  1. Reactie van ever

    Heb een tijdje geleden in die andere uitgaansbuurt (Vlaanderenstraat) op ee nrustige zaterdagmorgen ook zo’n onnodig machtsvertoon van de politie mogen aanschouwen. Twee dronken mannen waren ruzie aan het maken midden op straat. Daardoor moest een tram wachten, maar verder deden ze geen vlieg kwaad. Ze waren zo dronken dat ze veel meer in de lucht sloegen dan op mekaar. Korte tijd daarna komen de flikken in getale af en storten zich werkelijk op één van de mannen die tegen de grond gegooid werd en geboeid in de combi letterlijk gegooid. Daarna vond één van de flikken het nog nodig om meerdere keren in de combi op de weerloze “gevangene” te gaan slaan. Raar genoeg werd de andere vechtersbaas volledig ongemoeid gelaten.

  2. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Razzia: ja.
    Vernederingen en langdurigvasthouden: nee!

  3. Reactie van J.

    Hoezo J.M. in een ander artikel reageer je dat het regelmatiger en beter zou moeten…

    • Reactie van Jean Marie DE WULF

      Inderdaad, en ik blijf erbij dat er meer en doeltreffende operaties moeten georganiseerd worden.

      De vorm en de kwaliteit van de handelingen waren me onbekend. Voor zover nu stilaan uitkomt, ziet het er gans anders uit dan eerst beschreven, voor zover de gegevens nu wel juist weergegeven worden.

  4. Reactie van rony coekaerts

    eerlijk blijven. mijn eerste reactie was ook: goed werk.
    ik zweeg, las de verschillende stukjes, en kan nu een klein beetje reageren. het siert mensen dat ze in de loop van een discussie, hun inzichten kunnen bijstellen.
    ondanks het feit dat j.m. en ik, leeftijdsgenoten, niet hetzelfde maatschappelijk standpunt in nemen, verdenk ik hem nog niet van hersenverkalking. nu, ja, ik denk dat van mezelf ook niet:)

  5. Reactie van carola

    Ik vind dat ook dat er werzijds respect moet zijn mijn eerst gedacht was die jongeren overdrijven wat en relativeren het gebeuren niet, zal wel een of andere weerspannig geweest zijnen dikwijls de meisjes kunnen raar uit de hoek komen ik heb in overpoort meermaals racia meegemaakt dus ik denk van deze keer het zelfde.

    • Reactie van Mahmoed

      Damn, geen zin zonder fouten kunnen schrijven maar wel café’s in de Overpoort uitbaten… U schrijft dat uw eerste ‘gedacht’ was dat de jongeren overdrijven. Wel, wat is uw tweede ‘gedacht’ dan? Dat lees ik namelijk nergens. En: “het ZAL wel weerspannig geweest zijn” + “meisjes kunnen raar uit de hoek komen”, op wat slaat dat eigenlijk? Puur giswerk!

  6. Reactie van Jan B

    Dergelijke acties dienen enkel om de jonge flikken te trainen. Bezigheidstherapie is het dus feitelijk. Het bezorgt enkel trauma’s aan jongeren en zal geen impact hebben op agressie & diefstal = de werkelijke overlast. In de praktijk zal het bezit van ‘illegale’ drugs weer een statussymbool worden voor de allerjongsten onder ons. Weer een stap verder in de polarisatie en weer stap verwijderd van sociale controle