Morgenvroeg bezetting Heuvelpoort

maandag 9 juni 2008 21u18 | Els Van Eeckhaut | 33 reacties
Trefwoorden: , .

De christelijke vakbond ACV kondigt bij monde van secretaris Freddy Wychuyse aan dat ze morgenvroeg actie zal voeren. Vandaag gaan de prikacties bij de vuilnisophaaldienst Ivago gewoon door. Dat betekent dat de vuilniswagens twee uur later hun ronde doen, en naar verwachting deze namiddag om 16 uur in plaats van 17 uur terug binnenrijden. De acties zijn al sinds vorige week donderdag aan de gang, maar worden enkel gesteund door het ACV. De liberale en socialistische vakbonden doen niet mee aan de acties.

“Kruispunt bezetten”
“Morgen gaan we de Gentenaar een beetje ambeteren”, aldus Wychuyse over het verdere verloop van de actie. “Om 7 uur ‘s morgens trekken we naar de Heuvelpoort en zullen we dat kruispunt bezetten. Dat kan tot 9 uur duren, maar wellicht loopt het nog wat uit.” Volgens Wychuyse kadert de actie in de dag van de koopkracht. Morgen doen de vakbonden Oost-Vlaanderen aan in een betoging voor meer koopkracht. Vandaag was Antwerpen aan de beurt.

Lees meer in de Morgen

© 2008 GENTBLOGT VZW

33 reacties »

  1. Reactie van Els-die andere

    En dan is men verwonderd dat er geen begrip meer is voor stakingen en acties… Met quotes als “morgen gaan we de Gentenaar een beetje ambeteren” zal het er niet beter op worden vrees ik!

  2. Reactie van Jurgen Bockstaele

    Ondertussen heb ik vandaag mijn licht opgestoken over de weggevallen afvalrondes die vorige week niet zijn uitgevoerd. Die worden ‘gewoon’ uitgesteld naar de volgende keer. M.a.w. glas en papier (zoals bij ons in de buurt) wordt pas volgende maand opgehaald. Indien je er al vroeger vanaf wil, moet je naar het containerpark. En wat met de mensen die krap behuisd zijn? Wat met mensen die niet naar een containerpark geraken met hun glas en papier? Dit kan toch niet! Ik heb ook gevraagd om de communicatie te verbeteren, bv. een artikel in de kranten, een bericht op de radio en de regionale zender; en dus niet alleen een bericht op de Ivagowebsite (wat met mensen die geen internet hebben?). De buren moeten dus hun afval weer binnenhalen. Grrr. En morgen zal ik dus met de fiets naar school gaan, zodat ik niet aan de Heuvelpoort moet passeren. Ik moet op tijd zijn want ik moet een proefwerk afnemen.

    • Reactie van b-west

      Tof…

      Wie weet, misschien weigeren ze volgende week ons afval mee te nemen “omdat de vuilzak teveel stinkt”…

      • Reactie van huub

        ge zou’t eens sommige straten moeten zien!
        het is echt alle napels..
        Zo erg! en zeker nu met de warmte, die zaken staan te stinken! de zakken zijn opengereten (door dieren), alles ligt verspreid over straten, ..

        Het ACV moet echt fier zijn!
        Waar halen ze het in hun hoofd, zeker als ze alleen zijn en de oorzaak (volgens de pers) ben hen ligt?!
        Ik kan het nt volgen…

        • Reactie van Guido

          Heb zelf tijdje bij de vuilkar gewerkt via interim, enkel respect vr de mensen die dat doen en de vergelijking met napels is helemaal bij het haar getrokken :-)

  3. Reactie van jan vens

    Iemand een idee hoe wij op onze beurt die kerels van ivago kunnen ambeteren??

    Triestig aktievoeren noem ik dit

    • Reactie van Bart

      Ja hoor, steek wat scherpe voorwerpen in uw vuilzak, maak een gaatje onderaan zodat ie bij het inladen op de kar open scheurt en zo alle vuil over de Ivago werknemer terecht komt. Steek veel stinkende zaken in die zak.

      Zo zullen wij hun een fijne werkdag bezorgen.

  4. Reactie van huub

    hier krijgt een mens toch echt het sch**t van!
    Niets te respect hebben ze tegenwoordig nog?! wat gaat het oplossen?! Niets!
    in tegendeel, mensen gaan licht geïrriteerd geraken en de boel gaat binnenkort eens ontploffen! Dergelijke acties zijn nuteloos!
    ze mogen er fier op zijn daar bij de ACV! echt wel!

    ps: hij mag alvast een mailke van mij verwachten “de gentenaars een beetje ambeteren”…

  5. Reactie van b-west

    Hm… dat gaat wat geven als er studenten doorwillen die naar hun examen moeten…

    • Reactie van D

      Nu de mensen van Ivago weer willen werken, zullen ze geblokkeerd zijn door een andere staking…

  6. Reactie van Tine

    allez lap, nog een betoging voor meer koopkracht. Dat begint een even betekenisloos begrip te worden als zinloos geweld.
    Hoe stellen ze voor de koopkracht te verhogen?
    De hoge olieprijzen treft iedereen!

    • Reactie van sander

      Hela, groot verschil tussen het gemeenschappelijk vakbondsfront van deze week en de prikacties van een afdelingske van het ACV. Wil ik toch even benadrukken :o)

      • Reactie van S-

        Gelukkig delen ze wel het feit dat ze compleet niet meer van deze tijd zijn. De kleine man ambeteren om te laten horen dat de kleine man geambeteerd wordt, dat is erg irritant. Bovendien kan het door de door de vakbonden gevraagde maatregelen in de toekomst enkel slechter gaan. Wie dat niet wil zien, is blind. De modernisering van de arbeidsmarkt, de rationalisering van de overheid; daar liggen de hefbomen, maar de vakbonden doen er alles aan opdat de regering niet zou kunnen doen wat ze moet doen.

      • Reactie van Eve

        Hm, blijkbaar lukt het ook niet zo goed helemaal alleen, aangezien er niet eens een bezetting zou geweest zijn (zie andere commentaren)

  7. Reactie van S-

    Al een geluk dat die mensen in het verkeer geen last hebben van de inflatie!

    • Reactie van S

      Bwah… mijn banden zouden toch ‘s mogen opgepompt worden hoor ;-)

  8. Reactie van gentenaar

    Héél kort: een SCHANDE !!!
    Meer woorden wil ik daar niet aan vuilmaken (sic) !

  9. Reactie van Marc

    Deze morgen om iets na zeven langsgekomen, en geen acties, geen vuilniskarren, geen bezetting. Alles verliep daar heel vlot aan de heuvelpoort.

  10. Reactie van Els

    Om 8u lagen er veel groene mannetjes inderdaad het verkeer te ambeteren op het kruispunt van de kortrijksesteenweg en charles de kerckhovelaan. Fantastisch! Wat denken ze daar nu mee te bereiken?

  11. Reactie van Karel

    Pfff… al die stakingen, betogingen en ontevredenheid. Waar blijft het goed bestuur waar zoveel ACV’ers precies een jaar geleden voor gekozen hebben? Jammer dat zo velen van het stakingsrecht misbruik maken en de gewone bevolking gijzelen.

  12. Reactie van cies van de kwis

    Koopkracht eis je niet, integendeel, dat verdien je door ervoor te werken.
    Vakbonden zouden beter wat meer werk maken van wereldsolidariteit: terwijl wij ons volproppen en klagen dat we ons geen tweede auto kunnen permitteren, sterven elke seconde kinderen van de honger.

    Kinderen die het woord koopkracht niet eens kennen.

    Kortzichtigheid, als er iets is wat dit soort acties kenmerkt is dat het wel.

    • Reactie van Inspector Clay

      Nagel op de kop.

    • Reactie van S-

      Kortzichtigheid is inderdaad het juiste woord. Ze zouden beter hun inertie wat afremmen en meewerken aan de noodzakelijke moderniseringen van de arbeidsmarkt, richting re-commodificatie.

      • Reactie van hcb

        Er is alvast eeb FT-job voorzien voor diegene die ‘re-commodifcatie’ gaat uitleggen…

      • Reactie van Matthias

        Corporatisme is duidelijk weer terug van weg geweest 8-)

        • Reactie van S-

          En dan te bedenken dat er mensen rondlopen die het volledige eisenpakket onderschrijven maar zichzelf wel progressief noemen…

  13. Reactie van Eve

    Er is intussen een nieuw actuabericht over hetzelfde onderwerp.