Genieten op de Boonfeesten

woensdag 11 juni 2008 8u44 | Ivan Deboom | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

Van ‘t weekend zijn we naar de Boonfeesten geweest in bio-boerderij De Bekwame Boon in Drongen. Het was voor ons de eerste keer maar ik ben meteen een fan. Dit feest, in het openingsweekend van de bio-week, heb ik in mijn geheugen opgeslagen onder de trefwoorden rustig, gezellig, kleinschalig, kindvriendelijk en lekker (ik heb bijvoorbeeld enorm genoten van de aardbeientaart en de vlierbloesemlimonade en zeker ook van het Schaapken, zowel blond 6° als bruin 9°).

Wij dachten ons bio-gewijs al een beetje voor te bereiden door op zondag de polshorloges in de kast te laten en eens te leven op ons bio-ritme, wat betekende dat we pas arriveerden toen Pierke al klaar was met zijn poppentheater (wat ons er aan herinnerde dat wij die horloges niet voor de lol dragen). Maar we hebben wel nog lang kunnen rondlopen op de boerderij, de konijntjes bezocht, op een paard gezeten en vooral — “Maar kijk, wie we hier hebben!” — verloren vrienden ontmoet, al heeft dat laatste misschien niet zoveel met bio te maken.

boonfeesten boonfeesten

boonfeesten boonfeesten

Boerderij De Bekwame Boon vind je aan de rand van de Vinderhoutse bossen, in de Beekstraat in Drongen. De hoofdopdracht van de vzw is jongeren uit de bijzondere jeugdzorg te begeleiden. Hiervoor werkt de Bekwame Boon samen met 15 voorzieningen uit de Gentse regio. De biologische zorgboerderij is gespecialiseerd in het kweken van bio-aardbeien en bio-konijnen. Een deel van het areaal ligt in grasland dat onderhouden wordt door een bescheiden kudde schapen.

vzw De Bekwame Boon
www.debekwameboon.be
debekwameboon@skynet.be
09 383 09 38 (weekdagen van 9u tot 17u)

© 2008 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Eve

    Nooit van gehoord, volgende week eens gaan kijken!

  2. Reactie van patricia

    mmm… aardbeien

  3. Reactie van De Bekwame Boon

    Dag Ivan,
    Bedankt voor het fijne artikel! Leuke foto’s ook trouwens. Neem je eens contact met ons op?
    Vriendelijke groeten
    Tom

  4. Reactie van koen

    Goed om horen dat er ook nog mensen zijn die Boonen met bio en positieve dingen associëren. Weet al waar volgende vakantie zal doorbrengen.