Big Jump: de slotsom

maandag 7 juli 2008 21u39 | Els Van Eeckhaut (tekst), Hans Dekeyser (beeld) | reageer
Trefwoorden: , .

Oh, en had u de Gentblogt-crew herkend in de vorige reportage over dit onderwerp? Makkie nochtans, want geen van ons zag er pakweg uit zoals het lieftallige drietal onder. Diep in ons hart zijn wij dan ook erg verlegen mensen, en moet er al veel gebeuren voor wij getooid met pruiken en (voor wat betreft de mannen) in het kleed van ons lief – gespot door mezelf gisteren – in het water storten. Hoewel, er is altijd een uitzondering: Lien springt ieder jaar mee, al is het dan in een iets minder opvallende outfit dan deze jongens. Meisjes. Huh..

aaaa

En zo circuleren er wellicht nog honderden foto’s in Gent en in de rest van Europa, maar zoals we al eerder lieten vallen: het evenement gaat niet enkel over grappig ogende mensjes, maar ook over water, en hoe het weer proper te krijgen. Bij ons is het al pakken beter dan in de jaren 80, toen de Leie inktzwart was en de eenden al dood neervielen voor ze er goed en wel op geland waren. Het enige fauna dat zich nog min of meer wist te handhaven in die zooi waren ratten die zo danig massaal aanwezig waren dat ik ze als klein meisje vanuit het huis van mijn ouders kon zien zonnebaden (letterlijk, uitgestrekt, pootjes achter hun hoofd en hun snuit in de zon) aan de voet van het Justitiepaleis. Huiver, sidder ende beef.

aaaa aaaa aaaa aaaa

Het Gents Milieufront, dat ook een hele serie foto’s publiceert, is in Gent verantwoordelijk voor de organisatie van de Big Jump: niets op de organisatie aan te merken, maar toch wel even meegeven dat heel wat kinderen teleurgesteld waren omwille van het niet-aangekondigde springverbod voor minus-twaalfjarigen. Vooraf verwittigen was leuk geweest, en om te vermijden dat er volgend jaar nog méér mensen met hun beste lederen sandalen de dieperik ingaan, kan dat misschien ook even vermeld worden.

Maar soit, kniesoren is ons ding niet echt, en bovendien maakte het driedelig pak van Luc De Vos (zie eerder) veel goed. Het signaal is alweer gegeven, en mét het signaal ook het goede voorbeeld: op deze laatste serie foto’s is het duidelijk dat in déze stad de ratten hun stek onder de zon al jaren moeten delen met andere beestjes, al zijn het dan niet elke dagen van die milieubewuste homo sapiens sapiens. Hoewel..die gedachte mag dan utopisch zijn, ze is ook aandoenlijk onweerstaanbaar. Wie weet? Ooit?

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.