Drugsdealers opgepakt tijdens Feesten

maandag 21 juli 2008 18u49 | Wouter | 10 reacties
Trefwoorden: , .

De lokale politie van Gent heeft in de nacht van zondag op maandag enkele drugsdealers opgepakt tijdens de Gentse Feesten. Zowel in het Baudelopark als in de Vooruit werden de dealers op heterdaad betrapt, zo meldt het Gentse parket.

Lees meer bij De Gentenaar en deredactie.be

© 2008 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

  1. Reactie van JDV

    Wel vreemd dat die drugdealers van het Baudelopark niet eens gearresteerd werden. Met al die minderjarigen daar! Wie garandeert dat die criminelen vandaag niet opnieuw proberen?

  2. Reactie van Daniel

    Drugsdealers…
    Eerlijk gezegd, hypocriet gezever allemaal
    Alcohol (nr5 op WHO lijst van meest gevaarlijke drugst) en barburaten (verdovende middelen: pijnstillers, anti depressiva.., nr. 2 op WHO lijst van de meest gevaarlijke drugs) zijn in gebruik alom tegenwoordig in onze maatschappij.

  3. Reactie van JDV

    Ach ja, Daniel excuseer. Laten we 14jarigen inderdaad maar XTC, cocaine, marihuana en wat weet ik allemaal opsolferen. Leve de Gentse Feesten. Een beetje cocaine moet kunnen, nietwaar. Goed dat we het weten, zo kunnen we binnenkort alles toelaten. Wat is het volgende? Kinderen van acht jaar oud aan de opium? Moet allemaal kunnen, nietwaar?

  4. Reactie van Josie

    Wat is het verschil tussen 14 jarigen die een joint roken en 14 jarigen die zich tijdens de Feesten laveloos zuipen, soms onder goedkeurend oog van hun ouders, puur op het legale na dan?

  5. Reactie van TDW

    Het mag alletwee niet voor die 14jarigen ;-)
    alcohol pas vanaf 16, soft drugs vanaf 18 gedoogd wanneer het niet wordt genuttigd in bijzijn van minderjarigen (wat in een openbare plaats dus wel degelijk het geval is). En ik snapte die post van Daniel ook niet helemaal. In in de eigen living doet iedereen wat hij wil, maar in een openbare plaats liever niet. Trouwens, het gaat ook niet over het al dan niet gebruiken van al dan niet illegale drugs. Het gaat erom dat men de verkopers ervan aanpakt. Daar kan toch moeilijk iets op tegen zijn ???

    • Reactie van Eve

      Alchol mag niet gekocht worden door -16 jarigen, maar er is geen wet die zegt dat het niet mag genuttigd worden. Kleine correctie dus.

  6. Reactie van Josie

    Uiteraard is daar niets op tegen, volledig mee eens, vond het betoog alleen niet helemaal kloppen, vandaar de reactie.

  7. Reactie van brechtn

    booohooo, amaai op heterdaad betrapt, jongens toch, bende hypo persmannetjes samen. Verkopers staan een half u later weer te verkopen, de importeurs daarintegen, die worden nooit gepakt en worden rijker bij elk lijntje dat op tafel ligt. Ik denk gewoon dat ze het beest een koosnaampje moesten geven zodat er toch ” iets ” van preventie op de gentse feesten in de media kwam.
    En de vergelijking drugs alcohol is ook zo banaal, het enige wat je kan zeggen is dat alcihol en medicijnen sociaal aanvaard zijn en drugs niet, en daarmee is alles gezegd in 1 zin .
    Leve de domme massa

    • Reactie van TDW

      niet alleen sociaal hoor. de wetgever denkt er zo ook over. ;-) Maar je hebt wel een punt over het weer op straat staan op korte termijn (maar is dat een reden om helemaal niets te doen ?) en dat het moeilijker is om importeurs aan te pakken (dat is trouwens ook meer iets voor de federale politie ipv de lokale). Wat dat laatste betreft, het is gewoon technisch heel moeilijk om alles wat binnen komt aan containers en dergelijke te controleren en in het drugsmilieu is het nu eenmaal not done om als garnaal een beetje de grote vis (de importeur) aan de galg praten. (het verblijf in ‘t prison zou trouwens ook niet echt aangenaam worden voor de desbetreffende klikspaan). er stond een aantal maanden terug een mooie reportage erover in Humo.

  8. Reactie van brechtn

    booohooo, amaai op heterdaad betrapt, jongens toch, bende hypo persmannetjes samen. Verkopers staan een half u later weer te verkopen, de importeurs daarintegen, die worden nooit gepakt en worden rijker bij elk lijntje dat op tafel ligt. Ik denk gewoon dat ze het beest een koosnaampje moesten geven zodat er toch ” iets ” van preventie op de gentse feesten in de media kwam.
    En de vergelijking drugs alcohol is ook zo banaal, het enige wat je kan zeggen is dat alcohol en medicijnen sociaal aanvaard zijn en drugs niet, en daarmee is alles gezegd in 1 zin .
    Leve de domme massa