Cannabisplantage in Gents rijhuis

vrijdag 1 augustus 2008 10u16 | Redactie | 11 reacties
Trefwoorden: , .

De drugseenheid van de politie ontmantelde in een rijhuis in de Puinstraat een hennepplantage met tweeduizend plantjes.
Achteraan de garage van het huis aan Puinstraat in Gent is een deur aangebracht. Wie die openschuift, kijkt uit op een grote ruimte volgepropt met hennepplantjes in zwarte potten. Er hangen sterke lampen en dikke flexibele buizen om de geur af te zuigen. Zijwaarts loopt de plantage verder over het gelijkvloers van het belendende pand. De benedenruiten zijn afgeplakt tegen pottenkijkers. Alles samen heeft de politie 2.000plantjes geteld, goed voor een straatwaarde van 170.000euro. Per kweek.

Lees meer bij De Gentenaar en De Standaard

© 2008 GENTBLOGT VZW

11 reacties »

  1. Reactie van Energie-watcher

    Altijd weer leuk hoe die gasten zich laten vangen: ENERGIE ! Je kan onmogelijk een iets-groter-dan-voor-eigen-gebruik kweekje runnen zonder EANDIS/IMEWO/ELECTRABEL/SUEZ of hoe heten die krokodillen niet wakker te schudden. De lampjes en ventilatoren snokken méér dan een doorsnee gezin van 16 kinderen en dus is het kinderspel om via de energierekening de overijverige hobby-isten op te sporen. Vraag is alléén: Melden de energiemaatschappijen dat uit eigen belang aan de speurders of vragen de speurders gegevens op (in principe privacy) bij de energiebedrijfjes….
    Anyway, ik heb pro en contra ideeën voor wat betreft eigen gebruik maar niet direct sympathie voor dergelijke grootschalige toestanden… dus blijft het grappig dat ze zo makkelijk op te snorren zijn.

  2. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Als die gasten er in slagen om 1 oogst binnen te halen zijn ze uit de kosten, vanaf de tweede oogst maken ze winst. Als het huis gehuurd werd door een stroman/vrouw wordt het moeilijk ze op te sporen.
    Ik vraag me dus af hoelang het duurt vooraleer de energieleverancier in gang schiet. Als ze wachten op de jaarlijkse eindafrekening… .

    • Reactie van rony coekaerts

      het grote probleem is dat men die aanplantingen te groot maakt, om op korte termijn veel geld te verdienen. het kweken voor eigen gebruik, ook wel voor zo’n tiental vrienden, om de onkosten eruit te halen, is perfect mogelijk.
      verdenk er mij niet van, ik heb nooit “gesmoord”, sigaren zijn me voldoende, maar mijn beste vriend kweekte meer dan twintig jaar zijn plantjes.
      de eerste voorwaarde: woon in een vrijstaand huis met waterpartij in de tuin, liefst een vijver met rietveld om je water te zuiveren.
      2.schaf je twee fluister.agregaten aan op diesel, en verwarm op diesel. voorzie minstens twee leveranciers, want een zou zich wel eens kunnen afvragen…
      3.stuur je aflaatgassen via een buis naar je vijver, laat reukloos maken door een watergordijn: een watervalletje en luchtsteentjes, zoals een gewone vijver. aanvoer lucht gebeurt via de gewone schouw.
      4.met minder licht heb je niet zoveel oogst, maar je planten groeien trager maar bevatten uiteindelijk meer van de stof die je wil hebben. er bestaan varieteiten genoeg: de selectie is sterk verbeterd.
      5.gebruik water uit je vijver, waar ook natuurlijk je regenwater in terecht komt.
      je ziet, eenvoudig nadenken. op dezelfde manier kan je ook tomaten, sla, paprika of bieslook aanplanten, wat ook trouwens bij mijn vriend er tussen stond.
      puur biologisch leven. ze, hij is ondertussen overleden, hartaderbreuk, waren trouwens vegetarisch.
      dit is geen cursus hoe je het moet doen, daar is tenslotte genoeg literatuur over, maar juist een aanklacht tegen die mensen die van die superplantages opzetten, niet om er van te genieten, maar om veel geld te verdienen aan anderen.
      volgende les: hoe maak ik mijn eigen wijn, en natuurlijk, hoe stook ik mijn eigen sterke drank.

      • Reactie van yossarian

        gewoon een grote bloempot of twee, zo veel mogelijk zonlicht, voldoende maar niet te veel water en dagelijkse verzorging is al ruim voldoende voor een volledig jaar plezier.
        dan ben je niet afhankelijk van het “commerciële” circuit waar de prijzen de afgelopen 5 jaar verdubbeld (!!) zijn.
        Niet dat ik klaag over dalende koopkracht.

        • Reactie van rony coekaerts

          twee bloempotten? dan ben je iemand van mijn hart: dan heb je zoiets van twee op een week.end.

        • Reactie van yossarian

          zijn eigenlijk meer kuipen ( hoe meer wortel, hoe meer kruin)
          maar ik snap dat van het twee op een weekend niet ?
          en wil toch een iemand van jouw hart zijn ;-)

        • Reactie van rony coekaerts

          twee “rookstokjes”

      • Reactie van Guido Van Peeterssen

        Het is met een cannabis plantage net zoals met een illegale stokerij: het lukt best als je het kleinschalig houdt. En rony, misschien kan je rubriekje opstellen over allerhande alternatieve teelten. Iets in de zin van: hoe kweek ik munt en wat doe ik er mee. Of: hoe maak ik zelf Cointreau of Grand Marnier. Dat is lekker en gezond en kan perfect legaal.

        Wat Jean Marie zegt over ‘zichzelf om zeep helpen’, dat is natuurlijk ook waar. Maar het is met alle giftige stoffen zo: in beperkte mate zijn ze vaak heilzaam. Je mag alleen niet overdrijven of er andere mensen mee proberen te vergiftigen uit plat geldgewin.

        Ik heb bovendien genoeg gezien hoe geldzucht mensen veranderd in monsters. Cannabis heeft net het zelfde effect als speculeren op de beurs. Van Rossem zelf verklaarde het succes van zijn Moneytron door te zeggen: “Het zijn net als wilden: voor een kwart percentje meer slaan ze hun moeder de kop in. Daarom staan ze hier voor mijn deur aan te schuiven om hun geld te beleggen”.

        Nu ja, als ik ergens een plant of wat zie staan dan kijk ik de andere kant uit, maar als ik zie dat het niet meer voor privé gebruik is, dan staat daar een uur later gegarandeerd de politie voor de deur :-)

  3. Reactie van Jean Marie DE WULF

    rony, was dat dan de finale les: hoe breng ik mij zachtjes maar zeker om zeep?

    • Reactie van yossarian

      ik ben al dik de dertig gepasseerd, heb vrouw, kind, huis, en werk. geen schulden, ben niet crimineel of marginaal.
      rook en kweek al jaren, dus ik zie niet in waarom ik “zachtjes maar zeker om zeep” zou gaan ?

      • Reactie van Tom De Wael

        ‘t zijn altijd de goei die het moeten bekopen met de slechte. Er zijn genoeg mensen die ook op een verstandige manier met alcohol kunnen omspringen, maar ja die minderheid die in alles moet overdrijven he :/