Tour de Farce op de Gentse Feesten

zaterdag 2 augustus 2008 9u56 | Franky | 10 reacties
Trefwoorden: , , , , , , .

Nog een laat verslag van een paar comedy-avonden op de feesten. Met schoon foto’s dan nog…

tourdefarce

Xander De Rycke stond al een paar keer op het podium tijdens de Gentse Feesten maar mocht er op een minder drukke maandag nog een verlengde aan koppelen. Bij het meermaals bekijken van de set valt het op hoe zeer alles van ‘Uw Zoete 666′, het aankomende avondvullende programma, zo langzaam aan op z’n plaats begint te vallen met hier en daar nog wat extra uitproberen of het verplaatsen van een beetje materiaal. Niet dat het er minder grappig op is en voor een klein publiek voelt een comedian zich soms nu eenmaal op zijn best.

tourdefarce tourdefarce

Maar Xander was niet de enige die bij Tour De Farce opduikt. Misschien zijn de namen ‘Koen Dewulf’ en ‘Ygor’ niet zo meteen gekend bij het grote publiek, het kan toch de moeite waard zijn deze eens te gaan bekijken.

tourdefarce

Koen loopt er altijd bij als de chronische under-achiever… Nooit echt zeker van zichzelf, ietwat negatief – durven we zeggen nihilistisch ? – en op zoek naar een hoopje motivatie om de volgende artiest aan te kondigen. En op de een of andere manier werkt dat perfect voor deze comedian – de eigen verwachtingen niet al te hoog leggen zorgt dan ook voor een aangemane verrassing van tijd tot tijd.

tourdefarce

Voor sommigen een verrassing, voor anderen dan weer een gekende – vaste – waarde is Ygor. Een kleine besnorde man uit Poperinge met een veel te hoog opgetrokken onderbroek en kap op het hoofd.

tourdefarce tourdefarce tourdefarce tourdefarce tourdefarce

Ygor brengt een soort mix van West- met Oost-Vlaams gedichten maar jongleert dan plotseling tussen imitaties van meubilair en het al dan niet gebruiken van een grote bijl – traditioneel wel meer gebruikt om hoofden permanent van rompen te verwijderen – om dan weer terug te huppelen naar een troostende medemens. Het lijkt misschien een grote warboel maar het valt allemaal nèt goed op z’n plaats op het juiste moment dat je zeer snel vergeet dat de man al een uur op het podium staat.
tourdefarce
Naast Koen Dewulf verzorgde de superplezante en kei-toffe Iwein Segers ook voor de MC-activiteiten op de andere dagen. Deze perfecte Eddy Wally imitator heeft sinds kort ook zijn online knotsgekke fanclub en omschrijft eigenlijk perfect deze man-met-de-baard op het podium.

tourdefarce tourdefarce tourdefarce tourdefarce
tourdefarce tourdefarce

Iwein had het plezier, en misschien ook een beetje de eer, om voor de tweede maal tijdens de Gentse Feesten de 2 kerels van Ter Bescherming Van De Jeugd aan te kondigen. Deze 2 vrolijk geschifte podiumbeesten brachten een stuk uit hun volledige programma aangevuld met een sur-place bedacht, geschreven en bijgeschaafd werk.

tourdefarce

Degenen die tot op het einde bleven zitten kregen dan ook nog eens als extra kers op de taart van een geslaagde comedy-avond een volledig eigen, maar daarom niet minder geslaagde, versie te horen van ‘Zombie’ – u wel bekend van de The Cranberries – die eigenlijk moet aanhoord om geloofd te worden. En wie het dan nog niet gelooft komt gewoon eens terug voor een tweede visie en zal het zich nog altijd niet beklagen.

tourdefarce tourdefarce

© 2008 GENTBLOGT VZW

10 reacties »

  1. Reactie van Aladin

    Ben zelf 1 keer geweest.
    Nogal amateuristisch – de voorstelling geprogrammeerd om 22.30 vond uiteindelijk plaats om 23 u ( er was immers nog een voorstelling bezig en . . wat (sic ) uitgelopen )
    Wij namen plaats op de stoeltjes in de middenste rijen maar al heel vlug kwam iemand van de organisatoren vragen om a.u.b. vooraan plaats te nemen. Opkomst was idd ook erg mager. Tegenwoordig noemt iedereen zich blijkbaar stand-up comedian en …. dat was er ook aan te zien en te horen.
    Evy Hendrycks of zoiets ( uit het Antwerpse ) was onnoemelijk zwak, plat, op het randje van het vulgaire zelfs, weinig subtiele dingen gehoord.
    Koen De Wulf was daar toen ook met n soort van try-out ( had al zijn sketches op een groot wit blad geschreven ; het publiek mocht dan kiezen wat er gebracht werd )
    Is in het dagelijkse leven en ook op het podium een erg brave gast. We “genoten” van oudbakken kleinkunstliedjes, belegen moppen en hier en daar wel iets leuks. Op het einde vroeg hij wat er kon geschrapt worden uit zijn voorstelling waarop iemand uit het publiek ” alles” riep. Daarmee was dan ook alles gezegd.
    Ben het in de pauze dan maar afgetrapt, deze tour de farce bleek idd een echte “farce”. Het kan natuurlijk ook dat ik een “mindere” voorstelling gezien heb.
    Wat een verschil met bvb ” de naakte waarheid” in de Mineral, dat was pas lachen geblazen.
    Persoonlijke mening natuurlijk.

  2. Reactie van Jeffrey

    Aladin is blijkbaar op een slecht moment geweest. Ik ging twee keer en beide avonden hadden ongetwijfeld hun mindere comedian maar er was telkens minstens één topper die me ontzettend aan het lachen bracht!

  3. Reactie van Koen Dewulf

    Lieve

  4. Reactie van Koen Dewulf

    Lieve Aladin,

    dank voor je reactie, …

    Je zag idd een zeer slechte try – out!

    KoenCA

  5. Reactie van Koen Dewulf

    Lieve Aladin,

    Je zag idd een slechte try out!

  6. Reactie van ilse

    Lieve Koen

    ge moet zo snel niet op versturen duwen.

  7. Reactie van koen bogaert

    Het is bij try-outs er op of er onder, die bewuste avond was het er onder maar Koen Dewulf was dan ook de eerste om dit toe te geven achteraf. Ik zie het veel anderen uit het comedy wereldje nog niet doen.

  8. Reactie van FRaNKy

    Op je bek durven en kunnen gaan is dan ook een kunst die een comedian moet beheersen….

  9. Reactie van Koen Dewulf

    een zoen aan Koen en FRaNKy en een bank vooruit!