Van zondag en komkommertijd

zondag 10 augustus 2008 16u32 | patricia (tekst), Ignace Van der Kelen (beeld) | 2 reacties
Trefwoorden: .

“Mannekes,… en meiskes”, herpakt de planner* zich snel bij de blik van de feministe*. “Dit is ernstig… Is de artikelmachine dan toch stilgevallen? Onze lezers verwachten dat we hen toch wel iets te lezen geven.” “Eigenlijk weten we niet wat onze lezers willen,” proberen ze nog bij de marketingafdeling, maar de planner* ijsbeert verder door het bijna lege redactielokaal.
“Is er geen nieuwe trend ofzo?” vraagt hij* bij de lifestyle-afdeling waar ze hun vakantiefoto’s sorteren. “Euch…” “Een restaurant?” De restaurantcriticus* stamelt iets van jaarlijks verlof maar de planner* verdenkt hem van een indigestie van tijdens de feesten. “En volkscafés? Of een nieuwe hippe lokatie, concertbesprekingen…?” De nachtraven* zetten hun zonnebril op, de kater… “Of jazz, of zelfs comedy, dat is er toch altijd…” probeert hij* nog.
“Zijn er geen films misschien?” Maar ook bij de filmrecensenten* geven ze niet thuis. “Of winkels, en zeg niet dat die op zondag gesloten zijn?” Geen reactie, dus loopt hij* verder de gang door. “Kunnen we geen alziend doen?” vraagt hij de fotografen*. Ze beginnen een pleidooi over originaliteit en licht. Bij zoveel technische termen druipt de planner af. “En waar is de kroniekschrijver? Er moet toch iets zijn…”

“Waren er geen inzendingen?” De jobstudent* van de postdienst komt binnen. “Is het mysterie al opgelost?” vraagt hij* onschuldig. “Welk mysterie?” zegt de planner*. “Wel, er was die inzending waar jullie een tijd terug niet goed raad mee wisten en die ik moest klasseren, maar euhm, nu de archivaris* met verlof is,…” stamelt hij*. “Laat zien”, snauwt de planner* de jobstudent* toe.

“Ignace Van der Kelen stuurde dit naar de fotoredactie als foto van de dag, de enige aanleiding is dat het over kelders zou gaan…” “Als jullie het niet weten, weten onze lezers het vast…” sprak de planner* profetische woorden, of niet?

kelders

* M/V

© 2008 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van Freddy

    De plaatsen waar het verdwenen paneel van het Lam Gods mogelijk verstopt ligt?

  2. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Oud plan van Gent met strategisch gelegen (zeer) oude kelders. Volgens mijn weten zijn er toch wel een paar te kort. Het plan dateert vermoedelijk van voor 1790.