Scheldevallei bouwt via voorkooprecht

donderdag 21 augustus 2008 11u15 | Wouter | 5 reacties
Trefwoorden: , .

Sociaal wonen in de stad zónder dat dat in grote blokken moet, dat is wat huisvestingsmaatschappij Scheldevallei mogelijk maakt door via het zogenaamde ‘voorkooprecht’ middelgrote kavels en huizen op te kopen. ‘We kunnen de komende jaren zo’n 140 woningen bijbouwen dankzij die maatregel.’

Lees meer bij DS Online en De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

5 reacties »

  1. Reactie van david

    Een terrein van meer dan 1000m² voor 15 woningen en 12 garages.
    (1000 – (12×24))/14 = 46,6m² per woning.
    Hopelijk is het véél meer dan duizend, of worden de nieuwe sociale woningen weer beluiken.

    • Reactie van DriesO

      Gelukkig kent men tegenwoordig verdiepingen, om boven elkaar te bouwen. Het zijn dan ook appartementen :-)

  2. Reactie van ely

    Sluw gezien en jammer voor hen die nog zaken deels in t’zwart wensen te regelen hé , want het is de verkoopprijs dat in de compromis staat dat in aanmerking komt .Alleen vraag ik mij af of je dit op termijn financieel kunt blijven bolwerken : veel meer versnipperde projecten naar (ver)nieuwbouwkost en onderhoud toe .

    • Reactie van Tine

      Ik vind het vooral jammer dat er op die manier bijna geen betaalbare woningen meer te krijgen zijn voor de mensen die net iets teveel verdienen om voor een sociale woning in aanmerking te komen.

      • Reactie van filip

        Het verschil tussen net iets te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning en een eigen woning te kunnen kopen, is groter dan je zou denken hoor… Op die manier verdwijnen er echt geen betaalbare woningen van de markt!