39 chauffeurs betrapt zonder gordel

zaterdag 23 augustus 2008 10u07 | Wouter | 35 reacties
Trefwoorden: , .

De Gentse politie hield gistervoormiddag een controle-actie aan Joremaaie, waarbij vooral werd gekeken of mensen hun gordel wel droegen en niet zaten te gsm’en achter het stuur. De controle duurde slechts anderhalf uur, maar toch werden er op die korte tijd 39 mensen betrapt die hun veiligheidsgordel niet droegen.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

35 reacties »

  1. Reactie van Herb

    slechts 39? Nie’ goe gekeken, zeker?

  2. Reactie van Yves

    Vanop de site van de stad:
    Op vrijdag 22 augustus 2008 organiseerde het Commissariaat Gent Centrum van de Politiezone Gent een controleactie rond gordeldracht en gsm-gebruik.
    De controleactie vond plaats ter hoogte van Joremaaie van 9 tot 10.30 uur.
    Resultaten:
    Er werden 39 onmiddellijke inningen uitgeschreven omwille van het niet dragen van de veiligheidsgordel.
    Er werd 1 onmiddellijke inning uitgeschreven omwille van gsm-gebruik tijdens het sturen.
    Bovendien werd ook 1 onmiddellijke inning uitgeschreven wegens onleesbaarheid van de nummerplaat.
    Daarnaast werden ook 3 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven wegens het niet in orde zijn van de verzekering of wegens technische gebreken.

    Ik zocht het op omdat ik benieuwd was naar het gsm-gebruik. En het klopt: ‘s morgens zie ik véél minder chauffeurs gsm’en dan ‘s avonds.

    • Reactie van rony coekaerts

      nogal logisch: ‘s morgens bellen ze niet naar hun werk, ‘s avonds om te melden dat ze onderweg zijn en dat de patatjes mogen worden opgezet.:)

  3. Reactie van marc

    vreemd, hier een pak minder reacties dan wanneer er fietsers zonder licht worden betrapt ;)

  4. Reactie van Jan

    Wat heeft die gordeldracht nu met verkeersveiligheid te maken ? Mensen pesten, ja !

    • Reactie van Tine

      Ik denk dat de vergelijking met fietsen zonder licht anders zeer goed opgaat. In beide gevallen is het hun eigen veiligheid die in ‘t gedrang wordt gebracht.

  5. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Zonder gordel rijden kan gelijkgesteld worden met poging tot zelfmoord.

    • Reactie van Jan

      Dat ze de gordel aanraden daar nog aan toe; maar dat ze die “zelfmoord”-chauffeurs beboeten gaat te ver !!!

      • Reactie van rony coekaerts

        beste jan, de verkeersveiligheid heeft verschillende poten om op te staan.
        je hebt eerst de regels, rechts rijden, stoppen voor een rood licht, voorrang geven, overstappen aan een zebrapad, enz. een blijkbaar moeilijke oefening voor veel mensen.
        dan heb je de, wat ik “secundaire” regels zou noemen. niet gedronken, niet gsm’n, niet naar een filmje kijken in je vrachtwagen, je krant of papieren lezen…..
        dan heb je de “passieve” die echt veel slachtoffers maken: geen gordel, geen licht, slecht onderhouden vervoermiddel…..
        “een wagen, onverlicht, kwam van links, reed door het rood licht, kon niet meer remmen, de inzittenden werden uit de wagen geslingerd, de bestuurder kwam onder zijn voertuig terecht.”
        overdreven? nee, een samenvatting van vier willekeurige ongevallen de laatste weken in vlaanderen.
        het ergste is de tolerantie die blijkbaar bij veel mensen ontstaat. een pipo knalt met hoge snelheid, onder invloed, de baan af, probeert nog een boom te ontwortelen, word geplet tussen zijn deur, geen gordel, en daar heeft men een hoogmis voor inlegd. wat als hij een ander voertuig had tegengekomen?
        mijn moeder zei:’t is voor je eigen goed. als puber verstond ik dat niet, maar veel verkeersgebruikers, dat gaat van voetganger tot automobilist, blijven pubers.
        en wat doe je dan, als ze niet willen luisteren, ondanks alle gesprekken? bestraffen.

      • Reactie van Geert

        Dat is dikke zever he Jan. Als gij met uw hoofd door de voorruit vliegt omdat ge uw gordel niet aandoet, dan wordt ge ook opgehaald door de ziekenwagen en verzorgd in het UZ met gemeenschapsgeld. Het is dan maar logisch ook dat diezelfde gemeenschap eist dat ge uw voorzorgen neemt.

      • Reactie van TomVS

        Jan, ge moet eens naar den doktoor en de horlogemaker. Een gordel aanklikken doet bij normale mensen geen zeer en ‘t kost u geen twee seconden. Als dàt al te veel gevraagd is, wat zit ik hier mijn tijd te verdoen om op uw reactie te reageren…

  6. Reactie van Fred

    39 + Jan = 40 onverantwoorde mensen

  7. Reactie van J. F.

    De politie zou beter ‘s nachts alcohol en snelheidscontroles houden ipv belachelijke overdag controle’s om de werkende mensen te kloten.
    Overdag flitsen ze mensen die naar hun werk rijden, ‘s avonds doen ze alcoholcontrole’s om mensen die een glas te veel op hebben te pesten.
    Maar ‘s nachts, als het echt gevaarlijk is: gedrogeerd, dronken, zonder verzekering, gewapend… wel dan is de politie al aan het slapen….
    Het is wel een vooruitgang dat ze eens iets in de week doen, meestal doen ze hun belachelijke controles in het weekend, dan zijn ze driedubbel betaald.

    • Reactie van WPV

      Verschrikkelijk dat de politie ‘s morgens snelheidscontroles houdt ! Een mens mag niet eens meer onverantwoord snel rijden op een moment dat kinderen naar school fietsen.
      En ‘s avonds pesten ze nog meer: Ze houden verdorie alcoholcontroles om mensen die een glas te veel op hebben te pesten ! Hoe durven ze ons recht om dronken te rijden af te pakken?

      En ‘s nachts, juist, dan durf ik ook niet meer buiten te komen. Het aantal keren dat ik overreden ben geweest door een gedrogeerde of gewapende chauffeur, dat kom je overdag niet tegen…

      • Reactie van WPV

        Ok, ben misschien een beetje hard, maar ik heb wel gelijk.

        • Reactie van Suzanne

          Nee niet eens hard. Ik wil niet dat mijn kinderen doodgereden worden door een andere chauffeur die “druk” aan het GSM-en is en daardoor mijn kinderen niet ziet. Wat mij betreft: levenslang rijbewijs intrekken en auto in beslag nemen. Maar ik besef natuurlijk dat een kind niet zo belangrijk is voor onze politie. Een kleine boete volstaat blijkbaar…

  8. Reactie van Greet

    Het is anders heel eenvoudig. Er zijn regels: je houdt je aan de snelheidsbeperkingen, je rijdt niet dronken rond, je zorgt dat je licht werkt, je gsm’t niet achter het stuur en je doet je gordel aan. Die regels gelden voor iedereen, en wie ze volgt krijgt ook geen boetes. Wat dat met mensen pesten te maken heeft, ontgaat me volledig. Of u nu een werkende mens bent of niet, heeft daar niks mee te maken.

  9. Reactie van Jan

    15 euro boete is voor een “Jaguar”-rijder maar een “peulschil” terwijl het voor een 2-pk-chauffeurke een “fortuin” betekent. Raad maar wie de gordel wel zal dragen !

    • Reactie van Syske

      En aangezien jij die niet wil dragen, rij je dus met een ‘Jaguar’…
      Trouwens, wat zeg jij tegen je kinderen achterin in de wagen: ‘een gordel dragen is niet nodig, mannekes, knal maar met je hoofd tegen de voorzetel!’
      Ah, maar sorry, jij hebt waarschijnlijk geen kinderen!

      • Reactie van TomVS

        Ik hoop maar één ding voor Jan en zijn eventuele nageslacht. Als hij het lumineuze idee krijgt op een zonnige dag door zijn voorruit te pleuren, dat hij dan tenminste niemand anders meesleurt in zijn ongeluk. En dat de dubbele hersenbreuk voor hém is en niet voor wie daar toevallig in de buurt is en er niet heeft om gevraagd. Jan, ik wens het je niet toe, maar àls het gebeurt, doe het dan op je eentje hé. Misschien valt alles dan toch eens op z’n plaats in je bovenkamer. Dank u bij voorbaat.

  10. Reactie van Freddy

    De verplichting om een gordel te dragen, is geen pesterij hé Jan. Dat weet je toch ook wel. Is dat nu echt zo lastig? By the way, je url (http://veelfilmgenot/) marcheert aan geen kanten. Kijk, daar zouden ze nu eens boetes moeten voor geven. Ik, als hardwerkende kleine man die met een Fiat Punto met maar drie wielen rijd omdat de politie met hun vette bakken mijn vierde wiel een boete heeft gegeven, betaal 30 euro in de maand voor mijn internet en van die gasten gelijk Jan komen dat dan bezoedelen met slecht functionerende url’s! Revolutie godverdomme en allemaal stemmen op Dedecker. Dan kunnen we weer met een stuk in ons kl*ten al gsm’end 180 rijden waar we 30 mogen. Want dat is ons recht als hardwerkende Vlaming. En nu ga ik een doos suiker eten, tegen de verzuring.

    • Reactie van Willem

      Laten we maar allemaal op de lijst de decker stemmen. Dan mag het allemaal. 150 per uur door de bebouwde kom, met GSM aan het bellen, en zonder gordel. De mensen hebben genoeg gezond verstand ten slotte om zelf uit te maken of ze veilig kunnen rijden of niet. En al dat gezwets over die kleine kinderen: die moeten we ook opvoeden en ze moeten maar leren opletten in het verkeer. En als ze wat sneller leren weglopen voor de auto’s dan winnen we straks meer medailles op de olympische spelen in Londen.

  11. Reactie van sofie

    ik weet niet wat nu feitelijk zo lastig of zo is aan een gordel, ik heb die altijd aan, k weet gewoon van niet beter, en zwangere buik of andere ongemakken, k heb al altijd een manier gevonden om die toch aan te doen, aldie redenen om geen gordel aan te doen, ZEVER, en stoer is t ook niet om het te laten. Al ooit een rallypiloot zonder gordel gezien, zij zijn niet gek ze. Ma kijk, als ge alleen in de auto zit en ge vindt het zooo lastig om de gordel aan te doen, dan is t u zaak, de kneuzingen zullen ook voor u alleen zijn. Met passagiers is het ronduit egoïstisch en puberaal.
    ik snap gewoon niet wat er zo moeilijk aan is…

  12. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Lang voor de verplichting van de plaatsing van een autogordel in de wagen, lang voor de verplichting de gordel te gebruiken, in de tijd van mijn DS, van mijn 204rke, van zovele andere auto’s, elke keer plaatste ik er zelf in mijn wagens. En eenvoudig was dat niet, de gaatjes op de goede plaats, de maten, enz…
    Ik had eens een rijkswachter op de autoweg dood zien liggen: er waren geen gordel in de combi’s destijds…..

  13. Reactie van J.F.

    Ach, denken jullie nu echt dat de politie begaan is met jullie veiligheid ???
    Het enige wat ze doen is de schijn ophouden.
    De gevangenissen zitten vol, dus niet echt nodig om criminelen op te sporen…
    En qua verkeersveiligheid het volgende: hun acties worden gepland met oog op bijkomende vergoedingen voor de politie (weekendvergoedingen, nachtvergoedingen en dergelijke..) en zoveel mogelijk werkende Vlamingen te verbaliserern om zo meer geld te kunnen krijgen van het boetefonds om alweer meer vergoedingen te kunnen opstrijken…
    En als ik ‘Werkende Vlaming’ schrijf, bedoel ik Belgen en legale allochtonen die werken.
    Buitenlandse nummerplaten betalen hun boete nooit en de meeste OCMW’ers betalen zelden hun boete.
    En al de rest is blablabla..

    • Reactie van Tine

      Ik merk toch dat er nu veel trager gereden wordt op de autostrades dan vroeger. Ik merk toch dat het aantal doden gedaald is, sedert men de controles heeft opgevoerd. Misschien hebben die controles wel uw leven gered!

    • Reactie van marc

      hahaha, jij moet een carrière in de stand-up comedy overwegen :)

    • Reactie van terakt

      Probeer u gewoon aan de regels te houden en al de rest is blablabla…

  14. Reactie van gerard

    Die gordel en gsm controles zouden ze eens in de wondelgemstraat – sleepstraat en dergelijke moeten doen , dan nog niet te spreken van de verkeersagressie die daar heerst onder die cowboys , zouden er 390 zijn ipv 39 , maar ja . . . ikke niet verstaan en blijft bij verwittiging . Of zoiets .

  15. Reactie van rony coekaerts

    niemand vind het leuk om een boete te krijgen: zuurverdiende centjes weg. maar je wist dat je in de fout was, maar het toegeven?
    maar huilen van ik wel en hij niet, doet me denken aan de kleuterklas.
    een steeds meer voorkomend fenomeen op alle blogs, is een vorm van sociale verloedering. niets deugd nog. de politiekers zijn zakkenvullers, de politiediensten zijn onbekwaam, “de stad”, wat dat ook moge betekenen, doet zijn werk niet……
    voorbij gaand aan bevoegdheden, realisaties, richt men zich op details om een “algemeen” ongenoegen te uiten.
    [hondestront op het trotoir, een echte plaag meneer. mijnen hond doet dat niet. een zakje bij? gisteren wel, maar vandaag vergeten. ah, een boete, zijde gij ne kloot]
    [verkeerd geparkeerd? ja maar, 't is voor efkes, just een paar commiskes doen. ik een boete? kijk liever naar die makakken]
    [gedronken? nee, een paar pintjes met de vrienden van't werk, en als ik gedronken heb, rij ik nog voorzichtiger. blazen? he, gulder drinkt soms geen pint? ik heb al veel zatte flikken gezien]
    [ikke gaan werken? zijde zot? dienen turk zit alle dagen thuis, en die heeft nog nen bmw. ah, die werkt met de nacht. dat kan nekik niet weten, want dan slaap ik]
    dit zijn letterlijk antwoorden die een vriend politieagent kreeg.
    ik kan zo eindeloos doorgaan.
    als iedereen gewoon de regeltjes moest volgen, en zelfs mijn leerlingen uit het buso konden die begrijpen, moest het al een pak frustaties voorkomen.
    is de wereld dan ideaal? nee, maar het zou een poging zijn tot.

  16. Reactie van ely

    Wel in ieder geval zal het bij mij niet gebeuren , want dat gepiep ben je na een minuut kotsbeu ! En ik weiger de gordel achter mijn rug in te klikken , wat ik sommigen zie doen .