Bordure-fieste

dinsdag 26 augustus 2008 10u45 | Ivan Deboom (tekst), Thierry Lammertijn (beeld) | 6 reacties
Trefwoorden: , , .

Ondanks de zeer ongelukkige timing van alle andere buurtfeesten en ook die van Tia Hellebaut zaterdag en ondanks de onverhoorde gebeden van Bernadetje aan de weergoden, was het een geslaagde tweede editie van de Bordure-fieste.

De start mocht dan wat druilerig zijn en de opkomst daardoor wat minder, de Borduristen zijn niet zo snel van hun stuk te brengen. Zondagnamiddag liep het plein van Korfbal Ganda goed vol voor het levend-tafelvoetbaltornooi en de circusworkshop. Maar vooral de afsluiter met Die Verdammte Spielerei was ambiance ten top!

bordure

De Bordure is de zelfverklaarde wijknaam van de driehoek Sint-Bernadettestraat, Hogeweg en Scheeplosserstraat, onder supervisie van de pas gerenoveerde (rode) watertoren. In de Hogeweg word je aangesproken door Mexicaanse matrozen die op tijd het havenbusje moeten halen en even later vraagt een verdwaalde bedevaarder je de weg naar Lourdes. De Bordure is nog net postcode 9040 maar als de korfballers wat te veel spinazie hebben gegeten, moeten ze hun verloren ballen gaan zoeken in 9000 of 9041.

bordure bordure

bordure bordure

bordure bordure

De initiatiefnemers van dit buurtfeest willen meer dan feest alleen. Een warme wijk waar buren elkaar bij de voornaam kennen, zou dat niet zalig zijn. Op het feest kreeg je een stickertje waarop je voornaam geschreven werd. Het is simpel maar als je iemands voornaam al kent, valt al meteen een belangrijke drempel weg. Het symboliseert ook het karakter van dit wijkfeest: kleinschalig en sympathiek, voor en door de buren maar iedereen is welkom. Volgend jaar ben ik er opnieuw, gegarandeerd, en dan zal ik mijn zonnecrème eens niet vergeten.

bordure bordure

bordure bordure

© 2008 GENTBLOGT VZW

6 reacties »

  1. Reactie van ivan

    En nu de prijsvraag (voor de eer):
    welke voetballer van AA Gent herkent u op de eerste foto?

    • Reactie van style

      Nfor, de spits die vorig seizoen KV Kortrijk meehielp aan de promotie en daar enorm geliefd is.

    • Reactie van Alain Steyvers

      Dag Ivan, ik durf te wedden dat het de sympathieke Nfor Ernest Webnje is… ;-)

      Tof dat hij zijn vrije tijd graag opoffert om initiatieven als de Bordure Fieste een extra hart onder de riem te steken!

  2. Reactie van jero

    ha thierry, wederom echt leuke sfeerplaatjes!