Universiteit lanceert nieuwe crèches

dinsdag 14 oktober 2008 11u30 | Wouter | 2 reacties
Trefwoorden: , , .

De Gentse universiteit creëert deze maand al veertig nieuwe plaatsen voor kinderopvang in twee mini-crèches. Op de domeinen van het UZ is ‘De Stadskabouter’ geopend. Tegen 1november opent in Melle dan ‘De Boskabouter’. Voor het eerst wordt er bovendien samengewerkt met een private partner: Partena.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

2 reacties »

  1. Reactie van nele

    Ik vind zulke berichten erg misleidend. Als je al leek zoiets leest, denk je wellicht: “‘t Gaat goed in Gent, weer 2 creches bij,…”.
    Zever, gezever, denk ik bij zulke berichten. Begin mei ben ik beginnen zoeken voor een plaatsje in een Gentse creche voor onze eerste spruit. Graag vanaf maart 2009. Eerste vaststelling: een aanzienlijk deel van creches is sowieso voorbehouden voor ofwel personeelsleden van organisatie X of Y, ofwel studenten.
    Daarnaast zijn er -terecht- een aantal plaatsen voorbehouden voor kwetsbare groepen en voor broertjes en zusjes.
    De reacties van sommige creches waren niet echt opbeurend: ” Maart 2009? Dat zal niet meer lukken. Maart 2010 wel”.
    Pardon? Die kindjes die dan een plaatsje nodig hebben, moeten volgens mijn berekeningen nog gemaakt worden.

    Enkele weken geleden kreeg ik een bericht van Stad Gent dat ze helaas geen plaatsje hadden kunnen vinden. Gelukkig hebben wij er wél eentje kunnen bemachtigen. In een privécreche, met een vaste (erg hoge) maandprijs, waar we ook moeten betalen als onze pruts niet komt omdat hij bv ziek is.

  2. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Schepen Coddens verklaarde dat er 600 plaatsen te kort zijn, daarvan kunnen er de komende jaren een paar honderd ingevuld worden. Ik heb er nog maar net een stukje over geschreven. Het principe van Partena is dat zij de crèches uitbaten en tegen het volle tarief aanrekenen. De partner legt het verschil bij als ouders recht hebben op een goedkoper tarief. Deze gang van zaken lijkt me de beste oplossing. Als deze formulle gesmaakt wordt kan men deze vorm van PPS stimuleren.