Jan Roegiers weg bij Vlaams- Progressieven

dinsdag 2 december 2008 12u20 | Redactie | 13 reacties
Trefwoorden: , , .

Bij de komende Vlaamse verkiezingen zal Jan Roegiers niet op een lijst staan van de VlaamsProgressieven. ‘In de marge aan politiek doen is niet aan mij besteed’, zegt het Vlaams parlementslid. ‘Voorzitter Nellie Maes heeft mij al laten weten dat ik niet meer welkom ben op het partijbestuur.’

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

  1. Reactie van b-west

    Tja… als je ergens in gelooft, dan streef je er toch voor om dat programma en die partij groot te maken? Als je van zodra de partij het lastig heeft, en er dus nog weinig kans is op een mandaat, het schip verlaat, dan kan men zich vragen gaan stellen in hoeverre die personen achter de ideeën van de partij stonden.

  2. Reactie van Tom De Wael

    ergens in geloven ?
    programma ??
    weet er iemand waar Spirit / Vlaams Progressieven voor stond ??
    wisten ze het op den duur zelf nog wel ??

    de VU haalde op het einde nog maar nauwelijks iets tussen de 5 en 10 %. Het is een mirakel dat het Spiritgedeelte het nog zo lang uitgezongen heeft (met dank aan de sp.a).
    Tijd om er een streep onder te zetten en hunzelf en de kiezer geen blaaskes meer wijs te maken.
    Beste zet van Spirit ooit: Bettina “ik heb een paar stuntjes gedaan maar verder eigenlijk gewoon dit partijtje om zeep geholpen” Gheysen binnenhalen en de naam van de partij die goed in de mond lag, vervangen door iets vaags dat nooit heeft aangeslaan.

    RIP Vlaams progressieven, buiten henzelf zal er niemand echt wakker van liggen.

  3. Reactie van Alex

    Jantje is plots een overtuigde socialist. Het is maar de vraag of de SPA deze opportunist een verkiesbare plaats op haar lijst wil geven. Slecht idee lijkt me! De relevantie van Jan’s politieke ideetjes is toch wel erg klein. Misschien dat deze onderwijzer maar best terug naar zijn klasje gaat.

  4. Reactie van S

    Ja nou – als je de redenering doortrekt dat hij daarom niet volledig achter de ideeën van de partij stond moet iedereen op zijn 18de voor een partij kiezen en mag je nadien nooit meer veranderen…

    Hoeveel mensen hebben ideeën die totaal naadloos aansluiten bij om het even welke partij?
    Ik alvast niet, en met mij vele anderen. Net om die reden krijg ik bij elke verkiezing een lichte paniekaanval. En om dezelfde reden lijkt het mij vrij onmogelijk ooit ‘in de politiek te stappen’, hoe graag ik dat ook zou willen.
    Ik zie me niet de nodige compromissen binnen een partij (!) aanvaarden zonder een stuk van mezelf te verliezen.
    En hoewel sommigen dankbaar gebruik maken van de systeempjes om postjes te pakken zijn er ook mensen die iets proberen te bereiken met de eigen ideeën die ze hebben. En dat ze daarvoor de partijpolitiek trotseren en moeten vechten om hun persoonlijkheid en ideeën niet te laten verstikken is soms bewonderenswaardig te noemen.

    En dat zeg ik nu los van dit concrete geval, want daarvoor ken ik Jan Roegiers niet goed genoeg. Maar een beetje krediet lijkt mij wel op zijn plaats: niemand hoeft alles te slikken wat er met een partij gebeurt alleen omdat hij er lid van is.

    Gaan we nu echt partijpolitiek heilig verklaren anno 2008? Sos/tsjeef/… tot de dood?
    Partijpolitiek is al lang failliet – getuige daarvan de talloze symptomen en pleisters op de wonde: kartels, verruimingsoperaties, programmavervaging, naamsveranderingen, etc.

  5. Reactie van Alex

    Ik volg je redenering S, maar ze is wel naast de kwestie. Waar het hier over gaat is dat sommigen van ideeën wisselen als het perspectief op een leuk postje bij een andere partij hoger is. Dit heeft niks te maken met idealen maar eerder met carrièreplanning en zelfs plat opportunisme.

  6. Reactie van Thi

    Ik kan mij wel vinden in de repliek van “S”, maar geef Alex wel gelijk dat het op zich naast de kwestie is.
    Ik kan Jan Rogiers totaal niet, dus wil ik mij niet uitspreken over het al of niet opportunisme van zijn vertrek. Ik stel wel vast dat er in de politiek in elke partij wel van die pipoo’s zitten die op postjes jagen (zelfs in de partij die daar het meest kabaal voer maakt bij andere partijen).

    Macht corumpeert (of hoe je dat ook moge zeggen)

    • Reactie van David De Rudder

      Ik ken Jan Rogiers wel. Het is een sympathieke man en dat is voor mij persoonlijk het belangrijkste.

  7. Reactie van S

    @ Alex en Thi:
    Mijn reactie was idd eerder algemeen bedoeld.
    Specifiek over Jan Roegiers (en de anderen..): het lijkt mij toch niet onlogisch dat je opstapt als de partij een beslissing neemt waar je niet achter staat.
    Ok: het ligt voor de hand te denken dat ze het zinkend schip verlaten om hun postje te redden – omdat ze nu eenmaal een postje hebben.
    Maar misschien vinden ze gewoon het werk dat ze doen belangrijker dan de vlag die de lading zou moeten dekken?
    Of misschien allebei een beetje?
    In elk geval: ik vermoed dat ik hetzelfde zou doen. Hoewel: ik had de eerste lekken al bemerkt toen ze ‘VlPro’ werden – en zou waarschijnlijk toen al overboord gesprongen zijn…

  8. Reactie van Thi

    @S:
    Ik wil mij totaal niet uitspreken over de situatie van Dhr Rogiers, ik ken hem niet en evenmin de situatie.

    Mijn opmerking was ook eerder algemeen, nl. dat er in elke partij wel een paar zitten die op postjes jagen en een partij uit opportunistische redenen verlaten.

    als je je niet langer kan vinden in de ideeën van de partij waar je toe behoort lijkt het mij idd logisch dat je vertrekt, maar dit is niet iets dat zomaar uit de lucht komt te vallen. Ongenoegen is iets dat groeit en doorgaans zijn er genoeg signalen die je dan uitstuurt om dit duidelijk te maken.

    • Reactie van S

      Helemaal akkoord! Uiteindelijk kan je ook niet veel meer dan wat ‘algemene gedachten’ spuien als je redelijk wilt blijven.
      En hopen dat de heren/dames naar eer en geweten beslissen wat ze moeten doen.

  9. Reactie van Alex

    S & Thi,
    Jan Roegiers weet goed dat als hij bij Vl.Pr blijft, hij een nieuw mandaat in het Vlaams Parlement mag vergeten. Zijn ontslag heeft dan ook niets te maken met ideeën of idealen maar is enkel ingegeven door het besef dat als hij geen onderdak krijgt bij SPA hij na de verkiezingen geen job meer heeft. Dit is zowat de definitie van politiek opportunisme. Voor de rest is Jan een fijne, goedbedoelende jongeman.

  10. Reactie van Anne

    Ach, Jan Roegiers is al lang de enige niet meer die opstapt bij Vl.Pr hè.

  11. Reactie van Tom De Wael

    Ja, inderdaad, ge vraagt u af wie er uiteindelijk nog overblijft nu ook Bertje eieren voor zijn geld gekozen heeft. Alleen het orkest van de Titanic doet nog lustig verder … politiek .. een vuil en hard spel bij tijden, dat zullen aantal mensen hier wel doorheen de jaren aan de lijve ondervonden hebben :/