Gentse Feesten worden Gentse Feesten-’light’

zaterdag 20 december 2008 9u38 | Redactie | 17 reacties
Trefwoorden: , .

Geplande heraanleg van stadscentrum gooit komende twee jaar roet in het eten

De editie 2009 van de Gentse Feesten dreigt een stuk kleiner uit te vallen dan die van de voorgaande jaren. Volgend voorjaar beginnen er in het historische centrum van Gent immers grote werken, die bij zeker twee edities een zware impact zullen hebben op het grootste volksfeest van Europa.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2008 GENTBLOGT VZW

17 reacties »

  1. Reactie van huub

    Pole Pole kan hun podium en gerief perfect over het water laten komen, een meerkost waarschijnlijk maar dat neem je er dan toch wel bij zeker?!
    En zoveel volk trekt die korenmarkt toch nt? Of ben ik nu mis?! Ik zal de korenmarkt alvast nt gaan missen… Geen light voor mij dus.. ;o)

  2. Reactie van S-

    Hopelijk blijft er tijdens die jaren ergens plaats voor de Duveltent!

  3. Reactie van Wouter

    Of weg met Pole Pole?

  4. Reactie van passant

    zolang de vlasmarkt blijft is iedereen content

  5. Reactie van pistache

    Bof, als de Gentse Feesten zouden beperkt blijven tot Sint-Jacobs, dan ben ik erg tevree !

  6. Reactie van pistache

    Oeche, ik bedoelde beperkt tot Sint-Jacobs en de Vlasmarkt !

  7. Reactie van jan vens

    De namiddag programmatie op de korenmarkt stelde zowiezo al niet veel voor.
    Amper volk dat blijft hangen voor het podium.
    S’avonds daarintegen is wat anders.
    Maar voor de rest is de korenmarkt één groot terras tijdens de feesten.
    T’zal natuurlijk niet zo leuk zijn voor de horeca

  8. Reactie van Bart

    Tja, wie een omelet wil bakken zal een ei moeten breken…

  9. Reactie van Stacy Del Flamingo

    Leve Vanessa chinitor op de groentenmark !

  10. Reactie van Zozif

    polé polé op het St Pietersplein , dat zou pas een verbetering zijn voor onze historische binnenstad, maar het valt te vrezen dat ook hier weer het geldgewin het zal halen van het besef dat Gent een fantastische kuip heeft en de Graslei daar een parel van is.
    vroeg of laat zullen de gentse festen toch verwateren tot een zuiver commercieel drink,eet en show gebeuren en zal de echte Gentenaar weer zoals in de jaren stillekens , de stad ontvluchten en overlaten aan de commercanten , antwerpenaars en hollanders.

    • Reactie van pistache

      Maar dat is al zó !

    • Reactie van Regi van Milk Inc

      Het Sint-Pietersplein ligt niet in de Feestenzone. Stel je voor zeg: dat de Feesten zich op die manier zouden uitstrekken tot aan de Overpoort. Dan is het einde pas helemaal zoek…

  11. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Het Sint-Pietersplein ondergaat al de “Halfvastenfoor”. Doe het die mensen daar toch niet te bont, of de oppositie op de Gentse Feesten wordt een algemeen en zeer breed fenomeen!

    • Reactie van pistache

      Het centrum kent al de mensentoeloop van de kerstperiode en de wintersolden én de zomersolden en van nog erg veel evenementen.

      Maar moest nu met het Sint-Pietersplein, eens het plein aan het Sint-Pietersstation bedoeld worden. Zou dat niet leuk zijn voor al degenen die met het openbaar vervoer naar Polé polé komen ?

      Lijkt me een goed idee, de Gentse feesten eerder over alle wijken verspreiden, zonder één kraam of één evenement meer ! Waar zijn de aangewezen locaties ? Dus het plein aan het Sint-Pietersstation, Sint-Jacobs mag natuurlijk niet verdwijnen als locatie, de Dampoort, de Brugse Poort, ‘t Rabot, Sint-Pieters-Aalst, ‘t Patershol, … Zo vind ik misschien nog een plaatsje op een terras aan de Graslei tijdens de Gentse feesten !!! De Korenmarkt mag voor mijn part één groot terras zijn. Idem dito voor het Sint-Baafsplein, dan kan ik er nog eens op een terrasje gaan eten.

  12. Reactie van Edgard

    Ik hoef die Gentse feesten niet in mijn buurt. Het is hier in de Brugse Poort al erg genoeg van feesten georganiseerd door het Gentse stadsbestuur.

  13. Reactie van polle

    Waarom moeten de gentse feesten een internationale uitstraling hebben?Gewoon gents meer niet !.