Gele zak geeft vuile handen

woensdag 28 januari 2009 10u36 | Redactie | 32 reacties
Trefwoorden: .

Wie de nieuwe gele restafvalzakken van Ivago heeft gebruikt, heeft het misschien al gemerkt: de zwarte verf van de opdruk op de zakken geeft af.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

32 reacties »

  1. Reactie van style

    Dat was me ook al opgevallen en je krijgt het zwart niet zo gemakkelijk van je handen.

    Maar ik vind de gele in ieder geval wel steviger dan de grijze.

  2. Reactie van johan

    Wel jammer dat ze niet hetzelfde formaat hebben als de grijze. De nieuwe passen niet meer in onze vuilbak.

  3. Reactie van vandenond

    oh nee! nu gaan die ophalers van Ivago vuile handen hebben???

  4. Reactie van jonathan

    Wat me ook opgevallen is, is de heel verwarrende opdruk op de zakken van 30 liter. Langs de voorzijde staat “30l = 7kg”, terwijl op de achterzijde een groot icoon prijkt dat het over een maximaal gewicht van 15kg heeft.
    Qua duidelijkheid en eenduidige communicatie kan dit ook tellen

  5. Reactie van johan

    En nu we toch ons hart aan het luchten zijn: kunnen ze daar geen strop in steken zoals bij de PMD zakken?

    • Reactie van Edgard

      Die strops zijn direct kapot als je er te hard aan trekt. Neen; laat mij maar het oude systeem.

  6. Reactie van Nick

    Gisteren wou ik die oude grijze zakken tegen gele vuilzakken omwisselen in de Stadswinkel op het Zuid. Op de website van Ivago stond aangegeven dat dat kon. Op de website van stad Gent stond te lezen dat op woensdag de stadwinkel to 18u open is. Ik kom er om 17u30 aan. Helaas konden ze niet omgewisseld worden. Nieuwe zakken aankopen kan tot 18u (op andere dagen tot 17u) – zakken omwisselen kan maar tot 17u (op andere dagen tot 16u). Die systeempjes van de ambetaren worden altijd duidelijk gecommuniceerd en zijn heel vriendelijk voor mensen die kantoorurenwerken. Bedankt!

    • Reactie van Edgard

      Het is al schandalig dat iemand die zuinig is met afval ( zoals ik) geplaagd wordt door deze maatregel. Op het moment heb ik nog 5 grijze vuilzakken over waarvan 2 reeds half gevuld zijn. Ik kan ze nergens meer kwijt daar je de grijze vuilzakken maar tot eind januari mag gebruiken. Ze zouden ze ons beter tot eind februari laten gebruiken. Ook heb ik nog altijd geen nieuwe lijst ontvangen over de nieuwe huisvuilophaling in 2009. Mijn stadsbelastingsbrief daarintegen zal wel weer op tijd zijn.

      • Reactie van marc

        je kunt ze toch omruilen? Waarom je dan zo druk maken? Heeft in de kranten gestaan, in het magazine van de stad Gent en in het magazine van Ivago

        • Reactie van Edgard

          Mag ik mijn 2 half gevulde grijze huisvuilzakken ook inruilen? Ik heb ook wel andere dingen te doen dan huisvuilzakken te gaan ruilen. De milieubewuste sorteerder is weer de pineut van deze maatregel.

        • Reactie van marc

          2 halfvolle = 1 volle. Je hoeft dus maar 1 huisvuilzak inruilen :)

    • Reactie van zwipamoo

      ik krijg het schijt van die gentse ambtenaren. met die hun fratsen (verstoppen achter onbekende regeltjes) kunnen we hier gans de site vullen denk ik.

    • Reactie van bruno

      Gisteren heb ook ik mijn oude vuilniszakken ingeruild. Vlak voordat de maatregel werd aangekondigd, had ik net een dikke rol met zakken van 30L gekocht, en eentje met zakken van 60L. Die van 60L waren op, die van 30L was amper aangebroken.

      Toen ik gisteren langskwam stond er al een lange rij –bijna allemaal mensen van de pensioengerechtigde leeftijd– waardoor ik vreesde het grootste deel van mijn voormiddag al wachtend te mogen doorbrengen. Niets was minder waar. Twee ‘ambtenaren’ zorgden dat de wachtenden zo efficiënt mogelijk werden bediend; wie een grote, reeds aagebroken, rol zichtbaar met zich mee had, mocht zijn zakken ruim op voorhand door de ene laten tellen, zodat de andere persoon maar in te ruilen en af te rekenen had. Soms had er eens iemand zo’n aangebroken rol niet zichtbaar mee, maar die kon dan rustig aan de inruiltafel zijn zakken laten tellen, of zelf tellen. Ik was zo’n onverlaat, en terwijl ik mijn zakken zelf telde, werd ondertussen iemand anders bediend.

      “Dankuwel voor het tellen,” zei die ‘ambtenaar’ zichtbaar blij achteraf. “Dat is toch één rol die ik al niet door mijn handen moet laten gaan vandaag.”

      Waarmee ik maar wil zeggen: die mensen doen hun uiterste best om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het is altijd balen als u ergens te laat komt en niet meer kan bediend worden, maar die mensen staan mogelijks al een ganse dag zakken te tellen en in te ruilen, en zij zijn waarschijnlijk blij dat hun dag erop zit :)

      • Reactie van Roland

        We hebben toch weken de tijd om die oude zakken om te ruilen, waarom moet dat allemaal op de eerste dag gebeuren? Zelf schuld zou ik zo zeggen.

    • Reactie van Pé

      idd, dit ruikt gewoon naar pure geldklopperij dan onze lieve stad. ik zag vandaag nog wat redelijk veel grijze zakken buitenstaan. communicatie trekt op niets van ivago, de 29ste een kaartje in de bus dat ze andere gebruiken die ja 1.30euro duurder zijn + dat ik 6 oude over heb. En kantoor uren hebben veel Gentenaars maar in andere steden. Ik zal nooit kunnen inleveren omdat ik pas om 17u30 in Gent ben van men werk. Gewoon geldklopperij is het(en ze weten het!We gaan lekker verdienen aan degene die niet kunnen inleveren,die het vergeten,of de uitstellers). Ik zag al meer sluik langs de kanten en in Leie ook. Gent stinkt terug!

  7. Reactie van rony coekaerts

    laat ik duidelijk zijn: ik ben, was, nooit een ambtenaar.
    door mijn nogal rare levensloop in de laatste jaren, moet ik veel beroep doen op alle mogelijke openbare diensten.
    natuurlijk kom je wel eens bij iemand terecht die niet echt vrolijk aan het loket zit, maar ik heb wel al ondervonden dat wanneer je zelf positief ingesteld bent, iedereen je wil helpen: die dames en heren stellen de regels niet op en zijn er dikwijls ook niet gelukkig mee.
    waar ik wel kan inkomen is dat het voor veel mensen moeilijk is om binnen de vrije-uren aan het loket aan te schuiven.
    we kunnen evenwel niet verwachten dat het personeel van openbare diensten moeten werken op die uren dat het ons uit komt. alhoewel! de laatste jaren is er echt wel moeite voor gedaan.
    wat me wel stoort is de onderbezetting van sommige diensten.
    ik acht het niet normaal dat je om 6u.’smorgens buiten aan een deur moet staan, om dan om 8u30 in een rij te gaan aanschuiven, je nummertje te trekken, en dan eindelijk, als je geluk hebt, op een stoel nog wat uren op je beurt kunt wachten.
    pas op, ik heb alle begrip voor de bediende: een vraag van vijftien minuten is wel nadien een dossier van een uur.
    oh ja, blijkbaar heeft zwip. nog nooit in het buitenland met admistratie moeten omgaan!
    bv.in de loop van negen maanden: vier vluchten van vergelijkbaar brussel-madrid, met hotel, een van china-brussel, zeker hotel, acht bezoeken aan een notaris, uren aanschuiven in politieburelen, om vier papiertjes van de nodige stempels te voorzien.
    dat is wat anders dan twee vuilzakken.
    geloof me, zelf al is het voor verbetering vatbaar, nergens ben ik zo goed bediend als in gent.

  8. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Met een glimlach en een vriendelijk woordje gaan alle(bijna alle) deuren open.

  9. Reactie van Nikolaas M

    Niet erg praktisch noch economisch om mensen op pad te sturen voor de ‘ruiloperatie’ Binnen X-weken is die voorraad grijze zakken heus wel op. Een beetje rek op de regels is welkom.

    • Reactie van Edgard

      Goed gezegd; graag nog twee maanden erbij voor het gebruik van de grijze vuilzakken.

    • Reactie van Van den Houten Willy

      Helemaal gelijk ! Een uidoofoperatie had veel minder burgers in het harnas gejaagd. De overheid moet eens beginnen te denken dat de burgers ook klanten zijn. Sowieso, diegene die geacht wordt de burger te verdedigen bij IVAGO zal mijn stem niet moeten verwachten. Ik hoop dat alle Gentenaars zo slim zijn om dat ook te doen !

  10. Reactie van sakamoto

    1 woord: dutsen!

  11. Reactie van sakamoto

    en ten tweede: den pipo van nen ambtenaar die deze omruilprocedure goedgekeurd heeft? heeft diene vent een kosten-baten analyse gedaan?

    baten is niet moeilijk: ulder 20 cent meer per zak X het aantal zakken binnengebracht (wat geschat moet kunnen worden)

    kosten:

    > alle mensen die moeten meehelpen voor het ruilen die nu niets nuttig hebben kunnen doen. of valt het verschil niet op in het administratief center? is ‘t altijd onnuttig?
    > mensen die kostbare tijd verliezen door in die rij gelijk nen simpelen moeten staan wachten
    > nafte verrijden zodat we een ‘ecologischere gele zak’ kunnen kopen
    > en ik vergeet nog vele andere kosten

    Dus ik herhaal: grote bende dutsen!!!

  12. Reactie van cies van de kwis

    Als iedereen nu eens wat meer zijn best zou doen om in de eerste plaats bij het shoppen wat minder in plastic verpakte voeding te kopen.
    Beenhouwerij: versafdeling waar men in vleespapier verpakt
    Groenten en fruit: geen van die voorverpakte schaaltjes hard plastic of beter nog: gewoon op de markt of buurtwinkel, waar men nog papieren zakken gebruikt
    En verder: sorteren natuurlijk.

    Hoog tijd dat Ivago ook eens voor pampers een aparte container in hun parken voorziet zoals in zoveel andere gemeenten.

  13. Reactie van cies van de kwis

    Verbranden is trouwens voor luiers puur verlies: die branden niet door het hoge vochtgehalte.

    Recyclen doen ze in NL al vrij lang:

    http://ziekenverzorgende.fol.nl/data/recyclen-van-luiers.htm

  14. Reactie van Eliane

    zolang ik zakken heb zet ik ze buiten.

  15. Reactie van Thierry

    + ze scheuren gemakkelijker!

  16. Reactie van Van den Houten Willy

    Ik protesteer tegen Ivago en heb hierover een facebook pagina aangemaakt.
    Vrijdag ll. hebben die mannen van IVAGO dus de grijze vuilzakken in Gentbrugge laten staan, deze zakken staan hier dus een weekend op de stoepen te rotten.
    Zaterdag er ook grijze zakken in het centrum van Gent. Deze hebben ze dan toch opgekuist.
    Het is duidelijk dat in het centrum van Gent andere wetten gelden voor vuilnisophaling dan in de randgemeenten.
    Ik nodig dan ook iedereen uit om mee te protesteren op mijn Facebookpagina.
    Ik had wel verwacht van dhr. Tom Balthazar (SP.a) dat hij een sociale maatregel zou nemen en tegen een verhoging van de vuilniszakken zou zijn, maar niets is dus minder waar.
    De Gentenaars zijn in de afgelopen jaren wel goed bedeeld geweest door IVAGO, maar dan eerder door stakingen, beleefdheid van personeel op de containerparken, niet komen ophalen van afval op de afgesproken dagen etc., dit verantwoordt natuurlijk deze verdoken pesttaks.

  17. Reactie van Josie

    Er is toch duidelijk gecommuniceerd tot wanneer je de grijze zakken mocht buitenzetten? Ik erger me persoonlijk rot aan al die mensen die regels en afspraken negeren en nu hun grijze zakken buiten laten staan terwijl ze drommels goed weten in fout te zijn en dat die zakken niet meer opgehaald gaan worden. Neem nu allemaal een gele zak, stop die grijze zak daarin, en al uw problemen zijn opgelost. Simple comme bonjour, quoi!