Driehonderd Fortis-gedupeerden in zee met steenrijke Gentse familie

dinsdag 10 februari 2009 9u55 | Redactie | 16 reacties
Trefwoorden: , .

Zakengeslacht verliest 6miljoen euro en sleept Belgische staat voor de rechtbank

Een gefortuneerde Gentse familie neemt het voortouw in een rechtszaak tegen de Belgische staat. Zij nemen het niet dat hun 250.000 Fortis-aandelen zes miljoen euro in waarde verminderd zijn. 300 andere aandeelhouders hebben zich al bij de Gentenaars aangesloten.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

16 reacties »

  1. Reactie van pierre

    Iemand een idee om welke “gefortuneerde Gentse familie” het hier precies gaat? Wees gerust, ben geen tiger kidnapping aan het voorbereiden, ben enkel (te) nieuwsgierig… ;-)

  2. Reactie van Hilde

    same here :)

  3. Reactie van ely

    Ik vermoed iemand uit de haven .

  4. Reactie van The Brute Choir

    Het is toch volstrekt immoreel dat beleggers nooit piepen als ze hun verdorven winsten opstrijken, maar dat ze met rechtzaken beginnen gooien als het wat minder gaat.

    Als den boer niet speculeert, verliest hij zelden zijn bloedmooi peerd.

    Hopelijk wordt dit zaakje niet gewonnen door de ‘gedupeerden’.

  5. Reactie van TomVS

    En wat hadden ze dan in de plaats verwacht van die koers, in het alternatief scenario dat de Belgische Staat NIETS (of iets anders) gedaan had? Is dat niet dezelfde als de retorische vraag stellen wat voor koers een aandeel in de toekomst zou kunnen hebben; of in het verleden had kunnen gehad hebben indien de omstandigheden anders waren geweest? Potentialis, irrealis, in het heden en verleden, mijn Latijnse tijd is al een stuk voorbij, maar toch.

    En dus: is dit verlies ook niet eigen aan het beursspel? Risico nemen, winst pakken en soms verliezen? Als je niet tegen je verlies kunt, speel dan niet mee hé.

    Eigen schuld, dikke bult.
    Wie zijn gat verbrandt… voila.

    Trouwens, zes miljoen euro. Kuch. Die zullen nog wel wat buffer hebben dan. Heb ik geen compassie mee.

  6. Reactie van tomadde

    Ik neem het niet dat ik in gans mijn leven al op de lotto gespeeld heb en nog nooit gewonnen heb! Kan ik de nationale loterij nu ook voor de rechtbank slepen? Ik ben zeker dat ik ook 300 gedupeerden kan vinden hoor.

  7. Reactie van roos

    Waarom is iedereen zo negatief? jaloers misschien? Het Fortisaandeel was het meest veilige aandeel= hét brave huisvader aandeel! Zeer veel brave en hardwerkende mensen hebben geld verloren, hun spaarcentjes, soms het resultaat van jaren hard labeur, zelfs hun erfenis vanhun ouders. Dat de staat de Fortisaandelen verkoopt zonder de aandeelhouders te raadplegen is diefstal. Ik begrijp niet waarom iedereen op deze blog zo negatief is (je zou bijna denken dat enkel een bepaald soort mensen via deze blog reageert)

  8. Reactie van roos

    Waarom is iedereen zo negatief? jaloers misschien? Het Fortisaandeel was het meest veilige aandeel= hét brave huisvader aandeel! Zeer veel brave en hardwerkende mensen hebben geld verloren, hun spaarcentjes, soms het resultaat van jaren hard labeur, zelfs hun erfenis vanhun ouders. Dat de staat de Fortisaandelen verkoopt zonder de aandeelhouders te raadplegen is diefstal. Ik begrijp niet waarom iedereen op deze blog zo negatief is (je zou bijna denken dat enkel een bepaald soort mensen via deze blog reageert).

  9. Reactie van azerty

    Met een beetje verstand en als goede huisvader koop je toch niet voor 6 miljoen euro aan Fortis aandelen! Nee, zou dit niet eerder een dwaze rijke geweest zijn !

  10. Reactie van Gert

    laat de rijken hun crisis betalen!!! wat doet zo’n artikeltje nu hier?

  11. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Als er geen rijken meer zijn hoe kunnen ze dan nog uw crisis betalen?

    • Reactie van rony coekaerts

      jm. het is niet “onze” crisis en het zullen wij allemaal zijn die die put gaan vullen.
      ik doe niet mee met “eigen schuld, dikke bult” dat is te simplistisch maar het is wel erg dat door de hebzucht van bepaalde banken de wereldeconomie zulke zware klappen krijgt.
      nb.gisteren in de krant: ze zijn weer dubbel(!) zoveel bonussen aan het opstijken. dat stoot tegen de borst.
      je hebt wat spaarcenten: max.2,5%.
      je hebt een krediet nodig: 13%.(pas op dan heb ik een huis als onderpand, anders nada)

    • Reactie van Guido Van Peeterssen

      Jean Marie
      Doe de rijken de krisis betalen, het is een oude versleten slogan.
      Je betaalt een krisis niet, je lost die op door te werken.

  12. Reactie van Bernadette

    Trouwens, de staat kan geen aandelen verkopen die niet van hen zijn.

    Hun aandelen blijven geld waard, al is het minder, maar met de tijd zal dat aandeel wel terug stijgen met een beetje geduld.