Gents meisje verkommert al maanden in ‘hel van Tanger’

vrijdag 24 april 2009 10u56 | Redactie | 12 reacties
Trefwoorden: , , .

Wanhopige moeder weet niet eens in welke gevangenis dochter (21) opgesloten is

De 21-jarige Jihane Leroy uit Gent beleeft sinds juni 2008 haar eigen ‘hel van Tanger’. Na een mislukt drugstransport zit ze in een Marokkaanse cel. ‘Maar we weten niet eens in welke gevangenis ze opgesloten is’, zegt haar wanhopige moeder.

Kadija Akrimi kan haar tranen niet bedwingen. ‘Ik weet al enkele maanden niet waar mijn dochter is. Uit informatie van de consulaten en ambassades leid ik af dat ze eerst naar Rabat en dan naar Casablanca werd overgebracht. Maar daar geven ze geen informatie. Ondertussen is ze tot drie jaar cel veroordeeld, zonder kans op verdediging omdat ze zelfs de taal niet machtig is.’

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

12 reacties »

  1. Reactie van voltaire

    onschuldig? Maar wel 17 kilo hasj in een wagen die op haar naam staat? 17 kilo is nochtans al een schoon stapelke dus hoe iemand dat niet kan weten/zien ….

    • Reactie van laurensv

      In de voering van de deur? De dubbele bodem van de koffer? Verstopt ergens tussen de carrosserie?
      Wie zei ook al weer “il vaut mieux hasarder de sauver un coupable que de condamner un innocent”?
      Misschien eens tijd voor een andere alias.

      • Reactie van voltaire

        en die dubbele bodem is er gekomen toen ze net 2 minuten naar de damestoilet was of wat? Iemand heeft tijdens een hafl uurtje onoplettendheid efkes 17 kilo hasj tussen de carroserie gestopt of zo? Leed het artikel grondig en je kunt concluderen dat ze met een op voorhand ‘geprepareerde’ wagen (op haar naam ingeschreven by the way naar de haven van Tanger zijn vertrokken. Het verhaal van de moeder rammelt langs alle kanten. En ja, in Marokko worden gevangenisstraffen onder de 3 jaar blijkbaar nog uitgevoerd.
        Voor wie daar problemen mee heeft: hij kan zich rochten tot de Marokkaanse ambassade/Marokkanse media, ‘t is hun strafrecht, niet het Belgische…(wat de nick betreft: verdiep je ietske meer in het leven van Voltaire dan de gemeenplaatsen die iedereen van de man kent en je zult ‘aangenaam’ verrast zijn …)

        • Reactie van laurensv

          Voor u misschien een gemeenplaats, voor anderen -zoals de originele Voltaire- een principe; ‘t pas niet in uw kraam want het veroordeeld niet zo makkelijk en zeg nu zelf iets “kunnen” concluderen uit een krantenartikel, het is mager niet?

        • Reactie van Clay

          Man, leer voordat je discussies wil voeren over Voltaire eerst eens correct schrijven en zinnen bouwen. Want ook dan komt alles wat je beweert magertjes over… wat een warboel…

  2. Reactie van Jean Marie DE WULF

    DDT-fouten!!!!!! Hoe is het mogelijk dat ik dat zie, voel en me door de fouten gekwetst voel?

    • Reactie van rony coekaerts

      beste j.m.
      ik begrijp dat die dt.fouten je storen.
      ik probeer steeds mijn zinnetjes zo te brouwen dat ik dat niet moet gebruiken. nederlands is ook niet mijn eerste taal, en ik weet ook niet waarom, ik heb er nog altijd problemen mee.
      nu is het me eigentlijk worst (germanisme) of iemand een fout schrijft, als de zin maar in orde is.
      ik heb voor de leut eens verschillende bijdragen opnieuw gelezen en ik moet zeggen dat jij daarin nu niet bepaald foutloos bent.
      niet dat ik altijd foutloos schrijf, maar ik zal nooit een tekst beoordelen op vorm, maar wel op inhoud, hoe stuntelig, pseudo.intelectualistisch, of volledig naast de zaak zijnde.
      iets van splinter en balk.

      • Reactie van Jean Marie DE WULF

        Maar rony het ging niet over uw litteratuur, maar dat van “laurensv” hij “veroordeelD” zo erg dat we er allemaal van schrikken.
        Ik weet dat ik niet foutloos schrijf en dat mijn inversies soms verkeerd zijn: daarom zijn we ook geen zuivere rasechte Vlamingen, of toch?

  3. Reactie van rony coekaerts

    blijkbaar zijn er mensen die vlug besluiten trekken.
    mijn ouders hebben 28 jaar, zes maand per jaar, rondgezworven tussen spanje en marokko, met een kampeerwagen.
    die wagen moet soms een onderhoudsbeurt hebben. zo’n pak in je wagen wegsteken is een fluitje van een cent. ze hebben je papieren gelezen en ze weten waar je woont. bij thuiskomst halen ze het er terug uit.
    dit is geen fabeltje. mijn ouders( toen zeventigers) hebben in ceuta ook nog vast gezeten. gelukkig was er in het dorp een politie”spion” die hun verhaal kon bevestigen.
    bij hun thuiskomst heeft de politie de daders kunnen oppakken: ze wouden de kampeerwagen stelen.
    wist dat meisje dat ze met een geprepareerde wagen reed?
    de verklaring van die smokkelaar zou ik toch niet ernstig nemen.
    indien ze werkelijk smokkelde dan is die drie jaar belachelijk weinig, de marokkaanse wetgeving een beetje kennende.
    ik wens haar het beste.

  4. Reactie van Hugo

    “…zonder kans op verdediging omdat ze zelfs de taal niet machtig is…”
    Bestaan er dan geen tolken meer ?

    • Reactie van rony coekaerts

      in marroko zijn tolken niet niet be.edigd.
      alleen als er een tolk van het consulaat kan komen, wat blijkbaar een groot probleem is, willen ze er vrijblijvend naar luisteren.
      meestal niet dus.
      het is eigentlijk heel simpel.
      zolang allochtonen in belgie als potentiele misdadigers behandeld worden, “het zijn altijd die bruine mannen”, moeten we daar op niet veel begrip rekenen.
      racisme telt aan twee kanten.
      nb.er was een artikel in een paar belgische kranten over malafiede chinesen, de volgende dag stond de politie aan mijn deur om mijn papieren na te kijken.
      pure intimitatie, maar ik versta dat wel.
      onken ik daarmee de problemen in gent?
      helemaal niet!
      maar moesten jullie weten wat onze landgenoten uitsteken in het buitenland!
      in china kom je er niet mee weg, alhoewel, maar vlamingen op die leuke eilanden…………….een verzameling van echt idialistische mensen, maar een hoop krapuul die er echt het beest uit hangen.

  5. Reactie van Max

    ook wel leuk, een dt-fout maken in het woord (d)dt-fouten…
    we kunnen hier wel gissen maar alleen Jihane en haar “vrienden” kennen de waarheid.