De Team William Sweat Shop

woensdag 13 mei 2009 17u00 | Bert Moerman | reageer
Trefwoorden: .

Team William gaat het helemaal maken. Ze stonden al vier weken in uwged8 met London Lofi, maar dat was maar een opwarmertje. Maandag 18 mei stellen ze hun debuutalbum voor in de Vooruit en de eerste single “Lord of the dogs” wordt al een week eerder op de mensheid losgelaten. U kan hem nu al beluisteren op hun Vi.be-pagina. Zo’n album inblikken, daar komt al wat bij kijken. Bert biedt ons alvast een eerste blik op de gebeurtenissen achter de schermen. Er volgt nog meer.

teamwilliam

Zoals iedereen wel weet houdt muzikant zijn in dat je soms eens op een woensdag om 7.30 u op de trein moet zitten om naar de gemeentelijke basisschool van Burst te gaan. Dit in het kader van het boekske van de cd. Daar, in het mondaine Burst, hebben enkele van Belgium’s finest inzake grafisch design het beste van zichzelf gegeven teneinde van onze plaat een visueel hoogstandje te maken.
We ontmoetten er onder anderen Reinoud (6 jaar), een internationaal erkende autoriteit op het vlak van vingerverf, en Sofie (ook 6), die “al eens paars gras had getekend maar dat kon eigenlijk niet want gras is normaal groen maar bij mij was het paars”. Ze beloofden het onderste uit de kan te halen voor het Team en gingen aan het werk.

Minuten verstreken, en de vlijtige achterban van juffrouw Els zette werkelijk alles op alles. De vingertjes rond de kwast (of wasco of potlood) geklemd en de tong tussen de lippen, zochten ze naar de beste bladcompositie. Eenmaal die was gevonden konden ze met het echte werk beginnen. Ze zochten diep in hun binnenste om te ontdekken welke tinten het best hun gemoedstoestand zouden kunnen weerspiegelen, en blijkbaar was dat bij de meesten rood, geel, groen en paars. Van grijstinten of pastelkleuren geen sprake. Gebogen over hun tekentafel slaagden ze erin om niet enkel hun emoties te uiten op een constructieve, niet-gewelddadige manier, maar ook om zonnetjes met een gezichtje te tekenen. Omdat dat plezant is, quoi.

Het was een heuglijke dag in de Team William Sweat Shop. Een maximum aan rendement tegen de laagst mogelijke productiekost. Het is voor iedereen crisis.

© 2009 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.