Vraag het aan… Ridvan

maandag 25 mei 2009 13u15 | patricia | reageer
Trefwoorden: , , .

Toen ik voor het interview met Ridvan afgesproken had, durfde ik het eindelijk vragen.
“Zeg Ridvan, mag ik je iets vragen? Allez,… het heeft niks met dit interview te maken…, het is gewoon iets wat ik me afvraag,… maar het is nogal belachelijk eigenlijk.”
“Er zijn toch geen belachelijke vragen? Vraag gerust”, suste Ridvan.
“Wel,…” aarzelde ik. “Waarom zijn er zo weinig Gentse Turken of Turkse Gentenaren op de Gentse feesten? Waar zijn die?”
“In Turkije.” Ridvan lacht luid. “Nee, serieus, hoe kom je daar bij? Er zijn wel degelijk Turken op de Gentse feesten, die feesten gewoon mee.”
“Waarom hoor je dat dan in de berichtgeving over de feesten? Er zijn zoveel feestvierders maar de allochtonen bereiken we te weinig. Allez, buiten de uitzondering van een optreden van Djamel ofzo… maar…”
“Hmmm. Het is natuurlijk wel zo dat de Gentse feesten in een verlofperiode vallen. Ik ga er zelf niet bij zijn dit jaar omdat we hier collectief sluiten en het dus het enige moment op een jaar is dat ik effectief op vakantie kan gaan. Ik veronderstel dat het nog wel voor andere Gentenaars het geval zal zijn.”
“Ja, er is ook bouwverlof en zo, he… Volvo is gesloten… en vermoedelijk nog veel bedrijven in het Gentse.” Ik knik.
“Vroeger toen ik nog studeerde en al eens een tweede zit had, ging ik altijd naar de Gentse feesten, met een groepje vrienden, niet enkel Turken. Maar ja, ik had toen ook niet de middelen om op vakantie te gaan… Wie thuis blijft, die feest mee, je zou zot zijn om niet mee te doen, waar.”

Ridvan moest uiteindelijk wel toegeven dat het een beetje een belachelijke vraag is. Maar uiteindelijk toont het vooral hoe weinig we van elkaar weten. En voor je het weet hebben we een nieuwe rubriek op Gentblogt: Vraag het aan… Ridvan. Heb je je altijd iets afgevraagd over onze Turkse Gentenaars of Gentse Turken, mail me op patricia@gentblogt.be.

© 2009 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.