Man rijdt agent aan op zebrapad en pleegt vluchtmisdrijf

vrijdag 26 juni 2009 10u41 | Redactie | 18 reacties
Trefwoorden: , , , .

Gistermiddag tussen 13 en 13.30 uur leek de Lange Kruisstraat even op het decor van een scène uit Flikken. Alleen was het bloedige ernst.

‘Een politiecombi zette zich dwars over de straat om een zwarte Mercedes-jeep klem te rijden’, zegt Kinja Vanderheyden, die in de brocanterie Broc en Bouche aan het werk was. ‘Ondertussen werd de weg aan de andere kant ook afgesneden door drie andere politiewagens. De chauffeur, een blanke man van middelbare leeftijd, liet zich gewillig overmeesteren.’

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

18 reacties »

  1. Reactie van Kaat

    Wat ik mij afvraag: zou zo’n agressieve onverlaat ook in “Miami Vice-stijl” zijn klemgereden als het slachtoffer een gewone burger was? Zou de politie dan ook zoveel medeleven hebben betoond?

    Mijn vertrouwen in de (Gentse) politie is helaas zwaar geschonden na een ernstig geval van verkeersagressie waarvan mijn man twee maanden geleden het slachtoffer werd. De ongeïnteresseerde, bijwijlen brutale manier waarop mijn man toen is behandeld door de politie heeft mij zwaar verontwaardigd.

  2. Reactie van Kaat

    Wat ik mij afvraag: zou zo’n agressieve onverlaat ook “in Miami Vice-stijl” zijn klemgereden als het slachtoffer een gewone burger was? Zou de politie dan ook zoveel medeleven tonen?

    Helaas ken ik het antwoord; mijn vertrouwen in de (Gentse) politie is zwaar geschonden na een ernstig geval van verkeersagressie waarvan mijn man twee maanden geleden het slachtoffer werd. De ongeïnteresseerde, bijwijlen brutale manier waarop mijn man toen is behandeld door de politie, heeft minstens even diepe wonden geslagen als het incident zelf.

  3. Reactie van laurensv

    Al bij al is de poitlite nog vrij afgeschermd van dit soort delicten. Niet uniformdragers worden wel vaker het slachtoffer van verkeersagressie op het zebrapad (met name van de meer opgeblazen SUV’s en Jeeps).

    • Reactie van vandenond

      ze hebben het ook nie gemakkelijk he, die SUVers. Ze moeten over hun dikke nek kijken, hun neus uit de lucht halen en op de koop toe door die zwarte roetwolk, die dat soort dingen creëert, zien…

      • Reactie van KoenD

        Met “gewone” Porsches en Mercedessen heb je dit niet, he? Ze zitten weliswaar een halve meter lager, maar hun neus zit dikwijls kilometers hoger in de lucht zenne…

    • Reactie van KoenD

      Dit vind ik wel een zeer laag bij de grondse opmerking. Wat heeft dit nu met het soort auto te maken? Ik kan enkel maar gissen dat dit een zekere soort van jaloezie is… ?

  4. Reactie van Herb

    ik denk dat het aan de tijd is, om een nationale actie uit te voeren, waarin den Belg te weten komt, hoe hij zich voor en op de zebrapad te gedragen heeft, want blijkbaar is het “opjagen” van voetgangers op de zebrapad een normaal gedrag. Zet je eens één uur aan de grote zebrapad aan de dampoort en kijk eens hoe vaak er voetgangers letterlijk van de zebrapad weggejaagd worden.

  5. Reactie van jan de moor

    Beste Herb,

    Aan de teksten van uw postings te oordelen is Nederlands niet uw moedertaal. Geen verwijt, maar een vaststelling.
    Het is o.a.: HET zebrapad en niet DE zebrapad.
    Het is dan wel DE Zebrastraat. Vraag het maar aan r.c.

    • Reactie van marc

      beste Jan,

      uw bijdrage getuigt eens te meer van een bijzonder constructieve bijdrage aan de discussie. Doe zo voort! Verder wil ik u er op wijzen dat ‘posting’ tot nader order niet voorkomt in de woordenlijst der Nederlandse taal.

  6. Reactie van Herb

    of nu het of de zebrapad, het veranderd niets aan het feit dat vele automobilisten niet weten hoe ze zich voor het zebrapad te gedragen hebben.

    • Reactie van KoenD

      Het is ook niet een zwart-wit verhaal, Herb.
      Als automobilist zal ik altijd stoppen waar ik kan. Maar soms heb je mensen die aan de kant nog staan te babbelen, of aarzelen of ze nu die richting of die andere richting uit willen. Wat moet je dan doen als automobilist? Steken ze nu de straat over of niet?? Hoe zit het nu?
      Ik ga af op het oogcontact. Als iemand kijkt om over te steken, zal ik direct stoppen. Maar soms is het gewoon een kwestie van (slechte) timing. Net als bij voorrang van rechts. Het is niet omdat je die hebt dat je daarom per se je voorrang moet nemen als de andere auto al halverwege het kruispunt is, en daarbij een ongeval veroorzaken. Gezond verstand gebruiken, langs beide kanten!

  7. Reactie van Pierre

    Beste Herb als wij zo verder gaan dan mogen alleen afgestudeerde nog iets schrijven.

  8. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Terug naar het onderwerp: Wat die man deed kan niet, en volgens mij kan het ook niet systematisch de fout op SUV’s te schuiven. Een vriend van mij had een SUV Volvo van zijn firma gekregen, niet zijn eigen keuze. Een morgen bij het wegrijden ontdekte hij zijn vier banden ingekerfd, met begeleidend briefje van een sinistere anti-SUV- groepje.
    Wij keren terug naar “homo homini lupus”, en zoiets kan toch niet. Probeer alles in zijn context terug te plaatsen en slechts met kennis van zaken u een oordeel te maken. Veralgeming is toch zo gevaarlijk.

  9. Reactie van Jeff

    Het is niet omdat ge flik zijt en op het zeebrapad staat dat alleman zomaar uit de weg moet hé.Wat stond die daar trouwens te gapen ?

    • Reactie van rony coekaerts

      het blijkt tot sommigen niet door te dringen dat een politieagent nog altijd prioriteit heeft: wat staat die zot op dat kruispunt met zijn armen te zwaaien? wat staat die nu op dat zebrapad te doen?
      blijkbaar lopen er veel mensen in het verkeer rond die de meest elementaire verkeersregels niet kennen.
      het kan jeff misschien verwonderen maar in europa, vasteland, rijden we rechts. een zebrapad dient niet als richtlijn om beter te kunnen mikken op voetgangers.
      komaan, leen desnoods een boekje in de bib. maar lees toch eens de verkeersregels.

  10. Reactie van Herb

    Bovendien moeten ze een keer om niet diagonaal over te steken en zou men beter de zebrapaden in het rood schilderen,da’s toch zichtbaarder dan nu !En mensen die op het zeebrapad staan minstens 2 minueten geven om over te steken!

    • Reactie van rony coekaerts

      probeer nog eens keer.
      nu is het totaal onduidelijk.
      zebrapaden in het rood? al eens rood gezien in het donker?
      je zal vermoedelijk meer ervaring hebben maar ik ken geen enkel zebrapad met minder dan twee minuten.
      dat diagonaal overstreken bedoel je toch wel als grap mag ik hopen. voetgangers hebben nu al schrik om die witte lijnen vuil te maken.
      ok. ik heb dat filmpje ook gezien maar dan moet je mij eens een linksdraaiend kruispunt midden in de stad, want anders lukt het niet, aantonen waar we dat zouden kunnen invoeren.
      trouwens welke herb is het nu?