Vluchtauto ontsnapte gangsters teruggevonden in Gent

donderdag 30 juli 2009 13u19 | Wouter | 7 reacties
Trefwoorden: , .

 De gecarjackte wagen waarmee Ashraf Sekkaki en zijn kompanen zijn gevlucht nadat ze vorige week donderdag met een helikopter uit de gevangenis van Brugge waren ontsnapt, is in Gent teruggevonden. De zwarte Mercedes, die de gangsters na hun ontsnapping hadden gecarjackt in Aalter, is teruggevonden in de Gebroeders De Smetstraat in Gent. Dat is vlakbij het nieuwe Gentse justitiepaleis en aan een tramverbinding die je op enkele minuten tijd in het centrum van de stad brengt.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

7 reacties »

  1. Reactie van azerty

    Gent, de gezelligste stad !

  2. Reactie van Maybe

    “Het vinden van de vluchtauto is een belangrijke stap in de zoektocht naar de ontsnapte gedetineerden. ” ZEGT MEN, maar een getuige die hem gezien heeft op de Gentse feesten is dit NIET (???)

  3. Reactie van Maybe

    Er zijn terug gangsters ontsnapt. Nu in Brussel!!!

    Oplossing bij verplaatsing of luchten:
    - ketting met zware bol aan hun voet
    of
    - voeten aan mekaar met ketting

    Vind je dat onmenselijk, dan zijn boeien dit toch ook.

    Ze zullen niet meer ontsnappen, ook niet met een helicopter en zoveel goedkoper dan andere maatregelen.

    • Reactie van Guido Van Peeterssen

      Ze zijn met een zware BMW onopvallend gevlucht richting Gentse Feesten.
      Alsof dat al niet onmenselijk genoeg is.

    • Reactie van rony coekaerts

      els kan dat beter uitleggen, maar ik dacht dat aangeklaagden zonder boeien voor de rechter moeten komen: ze zijn niet veroordeeld dus zo vrij als jij en ik.
      niet dat ik je geen ongelijk geef dat de beveiliging niet beter kan. mij gaat het mijn pet te boven dat je op geen vliegtuig kan stappen zonder je bijna uit te moeten kleden en een nagelvijltje een wapen blijkt, en dat men zomaar wapens in een gerechtsgebouw kan binnenbrengen.
      laat staan drugs, gsm’n, wapens in de gevangenis.
      een kinderdagverblijf zou men met metaaldedectiepoorten uitrusten, pure volksverlakkerij, maar een gerechtsgebouw waar tenslotte een hoop gevaarlijke elementen moeten verschijnen, niet.
      hetzelfde met die netten. wat een grap. dat moet blijkbaar veel geld kosten en ik vraag me echt af wie dat binnenschept. gewoon een paar kabels en geen enkele helicopter kan landen: meer dan een is naar beneden gekomen door het raken van een electriciteitskabel.

      je moet nu ook niet te ver gaan. we leven niet meer in de middeleeuwen dus kettingen en bollen, dat hoeft zeker niet binnen de gevangenis.
      een gevangenisstraf mag geen wraak zijn.
      het ontgaat blijkbaar veel mensen dat een groot pak van onze gevangenisbewoners niet(!) veroordeeld zijn.
      dat ze daar iets aan doen en hun administratie wat vlugger laten werken. het is niet leuk om dagen, weken of maanden in voorhechtenis te zitten. er zouden nogal wat cellen vrijkomen.
      hoeveel mensen zitten er vast die er niet thuis horen? beter in een ontwenningskliniek of psychiatrische instelling?
      ik geloof echt dat de gevangenisbestuurders hun best doen maar ons rechtssysteem is wel honderd jaar achter en vooral zo traag.

      • Reactie van Maybe

        In de gegeven omstandigheden is ‘voeten aan mekaar binden’ veiliger dan ‘handen aan mekaar binden’ en dit is niet ingegeven als wraak maar als voorzorgsmaatregel tegen geboefte die wil ontsnappen.

  4. Reactie van Roland

    Van Melle, waar ze de eigenares buiten staken nar ‘t Rabot ….ze hadden er zeker “vrienden of handlangers”, zou mij niet verwonderen.