Kringloopwinkelcomedywereldtournee met onmiskenbaar Gentse invloeden (+wedstrijd)

vrijdag 7 augustus 2009 14u36 | Koen Vromman | 26 reacties
Trefwoorden: , , , .

Het heeft niet mogen zijn. De AA Gent Buffalo’s (voor niet-kenners, d.i. de voetbalploeg van Gent) hebben gisteren tegen alle verwachtingen in een nipte nederlaag geleden tegen Rome. Jammer maar helaas. Maar zoals ze zeggen in het Ekkergems: Gent is niet voor één gat te vangen. Onze fiere stede heeft nog meer dan genoeg andere troeven om weldra de wereld te veroveren, getuige deze video die via een naburige bevriende provincie op de redactie binnenwaaide.

Zoals U ziet, pakt deze bevriende naburige provincie uit met de lancering van een wereldtournee met kringloopwinkelcomedy, met in de hoofdrollen Kamagurka en Piet de Praitere. De tournee zal starten in eerder kleinere provinciesteden zoals Roeselare, Ieper en Brugge. Vooraleer bevriende provincies met Gent zouden lachen, stel u zich even voor wat het zou geven als het grote Rome tegen deze steden zou spelen.

Fijn dat onze naburige bevriende provincie het groots opvat, maar bij het zien van deze beelden rijzen toch enkele pertinente vragen. Zoals de existentiële vraag: wat is hier eigenlijk nog West-Vlaams aan? Het is overduidelijk dat hier onmiskenbaar sprake is van vooral Gentse invloeden. Kamagurka en Piet de Praitere zijn bij ons weten niet alléén Gentse residenten, dit is ook al het geval voor Gunter Lamoot en Wouter Deprez, de grondleggers van deze nieuwe vorm van comedy. Om nog maar te zwijgen van de internationaal georiënteerde Oost-Vlaamse voice of Europa, mister Wally.

Als we dan de beelden verder analyseren, merken we op dat ze allemaal integraal opgenomen zijn op Oost-Vlaams grondgebied. Ook weer typerend, het bureau dat deze campagne maakt is zo Gents-Ekkergems als maar kan zijn, met een in goede en slechte dagen kloppend hart voor de AA Gent Buffalo’s, de voetbaltrots van onze regio. Vandaar dat niet onterecht de vraag rijst wat West-Vlaanderen nog met deze wereldtournee te maken heeft, als hier maar geen juridische problemen van komen.

Desalniettemin wensen we met de typerende Oost-Vlaamse grootmoedigheid onze West-Vlaamse vrienden alle succes met de start van deze in wezen Gentse wereldtournee. De kring(loop)winkels zijn en blijven sympathiek, en alléén al daarvoor zien we één en ander graag door de vingers. Om de dubieuze opeising van de wereldtournee door de bevriende provincie goed te maken, alsmede het onterechte verlies van de AA Gent Buffalo’s te verteren, smijten we er meteen een prijsvraag tegenaan met fantastische kringloopwinkelprijzen. Het betreft deze keer een interactief-cumulatief-opbouwend-geografische quiz, in tegenstelling tot niet-cumulatieve-stichtend-educatieve quizzen van vorig jaar. Zo’n quiz houdt in dat je cumulatief kan verder bouwen op elkaars geografische antwoorden, en de laatste met alle goede antwoorden in één antwoord, wint de hoofdprijs.

Zeer eenvoudig dus. Ook de vraag is simpel: waar zijn de beelden uit deze trailer opgenomen? We verwachten vier antwoorden van vier Oost-Vlaamse plaatsen waar de vijf Oost-Vlaamse komieken in het filmpje verschijnen. Behalve de stad/gemeente, willen we ook de specifieke locatie. B.v. in het geval van een kring(loop)winkel, wensen we ook de naam van de winkel.

En de hoofdprijs is, u leest het goed, een exclusief plaatsje bij de wereldpremière van deze wereldtournee in de naburige bevriende provincie. U dient wel zelf voor transport naar deze provinciesteden te voorzien, maar naar het schijnt voorziet de NMBS voortaan ook treinen naar meer afgelegen plekken zoals Ieper. Daarnaast zijn er ook de nodige troostprijzen voor degene die cumulatief meebouwden aan het goede antwoord maar nog niet alles goed hadden. En die troostprijzen zijn niet mals. Met name de BH van Sharon Stone, vorig nooit gewonnen. En ook nog enkele overblijvende herbruikbare Ursus arctos isabellinus Rosas, en een wel zeer exclusieve door Mister Wally zelf gesigneerde kerstbal !

Dus niet langer getalmd, tijd om interactief-cumultief-opbouwend-geografisch te quizzen. Wij horen uw antwoorden graag in de comments. Succes!!

Koen namens de dienst herbruikbare kringloopwinkelcampagnes.

© 2009 GENTBLOGT VZW

26 reacties »

  1. Reactie van teun

    dat “exclusief plaatsje bij de wereldpremière”, is dat dan VIP met alles er op en er aan?

  2. Reactie van koen

    Je bedoelt dat je in een lederen zetel moogt zitten? zelf een glas moogt kiezen uit één van de duizenden services, een persoonlijke meet-and-greet met de stand-upper in kwestie krijgt, eventueel ook mag meegaan naar Las Vegas als ze daar in première de West-Vlaamse grappen uitproberen, en persoonlijke bodyguard mogen zijn voor het geval ze in Las Vegas niet met de grappen kunnen lachen ?
    Ik denk het wel, maar zou toch eerst eens moeten checken met de organisatie die momenteel jammer genoeg niet kan bereiken, denk dat ze in Las Vegas zitten om het Amerikaanse luik voor te bereiden.
    Maar wat met absolute zekerheid wel kan zeggen, is dat je bij de toegangskaart een gratis pint krijgt, staat zo op de affiches. Dus toegangskaart en pint al absoluut verzekerd, en feit dat ge later aan uw kleinkinders kunt vertellen dat ge er bij was bij wereldpremière, das toch al niet mis dacht ik zo.

  3. Reactie van cies van de kwis

    Hmmm, aangezien ik met Euromillions toch nooit win, eens mijn kans wagen:
    Film 1: Zulte-Waregem 1-0?
    2: Café Folklore in Gent (al is het maar omdat Jacky me er ene geeft telkens ik hem hier vernoem)
    3: hier ga ik écht gokken: ik dacht de kringloopwinkel Brugsesteenweg
    4: kan tenslotte nergens anders zijn dan in Evergem, zustergemeente van Ekkergem

  4. Reactie van koen

    Hmm, U weer. Sorry dat ik het zeg, maar ik vind dat ge toch beter eens een andere nick-name zou kiezen, zelden zo’n foute antwoorden gezien.
    Gunter Lamoot in Zulte-Waregam, das te belachelijk om zelfs nog maar op te reageren.
    Café folklore zou dan wel heel grote zaal moeten hebben, helemaal fout.
    Oke, de Brugse Steenweg is een antwoord dat potentieel enige correctie inhoudt, maar als would-be kwisser zou U moeten weten dat de volgorde bij cumulatief-opbouwende-geografische-quizzen heel belangrijk is, Eddy in Brugse Steenweg, denk daar dan toch nog maar eens over na.
    En dat vierde, ook al fout.
    Kijk Cies, ik ga beleefd blijven. Het is sympathiek dat je probeert, maar als er echt niets van kent, is het misschien toch beter deze quiz over te laten aan mensen die er wel iets van kennen.
    PS. Weet ge trouwens dat de aambeien die je vorig jaar gewonnen hebt met dat ene goede antwoord tussen 9 verkeerde, hier nog altijd liggen, en ze beginnen stilaan een geurtje te krijgen.

    • Reactie van cies van de kwis

      Ja lap, probeer ik dan weer eens rapper te zijn dan rony coeckaert, is het weeral niet goed…
      En om de mensen voor te zijn die zouden suggereren dit ik dit heerschap ken: awoééé Vroemvroem, awoééé, de slechtse kringloopwebsite van heel Ekkergem!

  5. Reactie van koen

    Aha, nu je zegt, waar is rony eigelijk? hij weet toch dat er een BH van scharon stone te winnen is, geschonken door Eddy Wally himself, in China zouden ze daar moorden voor begaan.
    En Cies jong, zelf in uw awooee roepen slaat u de bal compleet verkeerd, in ekkergem zijn er geen kringloopwinkels en onderhandelen we alléén maar met Sachi, Virton en Versachiwinkels om naast de Dikke Boom een filiaal te openen. Niet omdat we ons beter voelen dan de mensen in Gent, maar omdat hier nu eenmaal meer vraag is naar de duurdere kledij, kan daar ook niet aan doen. En die site, weet dat hij op niets trekt, maar dat is wel uitbesteed aan low-cost werknemers uit Oezbekistan en moederbedrijf vroemvroem heeft daar nix mee te maken.
    Denk er eens een weekendje over na, raap alle ervaring van 10 jaar kwissen bijeen, en dan zal u er misschien toch in slagen 1 juist antwoord te geven.

  6. Reactie van Sys

    Ik ben alleen zeker van de eerste met Gunter Lamoot. Dit is opgenomen in de Kringwinkel in de Tarbotstraat!

  7. Reactie van koen

    Voila, nu geraken we ergens, helemaal juist. Een eerste prijs is de jouwe, een ursus arctos Isabellinus rosas, persoonlijk gekust door Isabella A, ziehier de bewijsbeelden http://www.youtube.com/watch?v=ZAcjMpjFssM
    ps, voor alle duidelijk, alléén nog isabellussen rosassen te winnen hierui,rest van vorig jaar)
    Sys? u bent er toch wel zeker van dat u Cies de Kwies niet bent onder een schuilnaam, in welk geval u deze door Isabelle A persoonlijk gekuste knuffelbeer zou moeten inruilen door de nog niet opgehaalde aambeien van vorig jaar.
    Maar we denken niet dat Cies daar zelf zou kunnen opkomen en veronderstellen dat u zich helemaal distantieert van genaamde Cies, u welk geval u dus een prijs gewonnen heeft.
    De volgende en al moeilijker kwestie in deze cumulatief-opbouwend-geografische kwis, de scène met Wouter Deprez, waar is deze gefilmd ? Inzet is de BH van Sharon Stone.
    Heeft u er zich wel rekenschap van dat de jury van het OFF alléén tijdens kantooruren werkt en om 5 uur de quiz zal sluiten voor vandaag. Deze Quiz wordt namelijk federaal gestuurd vanuit de kantoren van de binnenlandse veiligheid, preventie ontsnapping gevangenen en opvolging tweedehandsquizzen.
    Maar geen probleem, de verantwoordelijken zijn van ‘t weekend ook opgevorderd zodat ze nog eens een kijkje kunnen nemen naar eventuele goede antwoorden.
    En het grote voordeel van interactief-cumulatieve –geografische-quizzen is dat ze vanzelf kunnen lopen, we gaan uitprikken op deze heuglijke dag waarop geen enkele gevangene ontsnapt is, en de eerste Isabelle rosas uitgereikt kon worden. Gegroet en proficiat met de prijs.

    • Reactie van Sys

      En, waar moet ik mijne prijs gaan afhalen? (Ben trouwens helemaal niet Cies van de Kwies, en ‘t is ook geen echte schuilnaam, alleen wat initialen).

      • Reactie van koen

        Beste Sys, en Th en Dominique, alle prijzen zijn af te halen tijdens de opendeurdagen Oezbekistaans Filmfonds ergens oktober, of op afspraak in de studio’s of in de Dikke Boom in Ekkergem. De nog te winnen kaart voor wereldpremière kan worden opgestuurd. Of, als je in centrum Gent zelf woont, kunnen de BH of Isabalinus rosas of wally Xmasball ook per oezbekistaanse koerierdienst persoonlijk gebracht worden, mogelijkheden te over dus, je laat het maar weten (OFF dienst prijsbezorgingen)

  8. Reactie van Geert

    Zou dat het CC van Evergem kunnen zijn?

  9. Reactie van koen

    Beste Geert, het is inderdaad een CC, maar wel niet dat van Evergem. Toegegeven, kort fragment en niet zo makkelijk tezien in deze trailer, en daarom hier een tip achter de schermen uit the making off waar je meer kan zien: http://www.youtube.com/watch?v=e0RC5966TqQ
    Ps. dit zijn dus wel beelden van 2 jaar oud toen we nog niet zoveel camera’s en infrastructuur hadden.

  10. Reactie van Nele

    Is dit geen foutieve vraagstelling? Ik meende echt waar Izegem te herkennen …

  11. Reactie van Th

    het CC van Lokeren?

  12. Reactie van Katelijne

    CC De Herbakker in Eeklo

  13. Reactie van ELs.

    Koen, we hebben u nodig!

  14. Reactie van koen

    Sorry Els, maar de zondag werken we eigenlijk normaal niet wegens katholiek opgevoed enal. Maar allee, zullen we toch maar eens uitzondering maken.
    Hmm, Nele, is dat geen foutieve vraagstelling?!? wat is dat nu voor opmerking, we zitten hier met een hele jury quasi dag en nacht in de weer met cumulatief-opbouwende quizzen, zelfs op de dag des heren, en dan doodleuk suggereren dat de vraagstelling foutief is ? Bedankt ! en uw antwoord, Izegem, jeesus, sinds wanneer ligt dat in Oost-Vlaanderen? misschien toch nog maar eens een extra jaartje geografie volgen. Maar allee, laten we ons goed humeur niet verliezen op deze dag des heren.
    Katelijne, zeer verdienstelijk, zonder zever en recht to the point, zo hebben we het graag. Maar helaas, verkeerd.
    En dan Th, juist, hoe weet je dat? in ieder geval, proficiat, de BH van Sharon Stone is voortaan de uwe. Uit uw initialen kunnen we niet meteen uitmaken welke sekse u aanhangig bent, maar we hopen dat de BH één of andere manier nuttig is. Prijzen op te halen op jaarlijkse opendeurdagen, tenzij je niet kan wachten en de BH persoonlijk uit handen wil van onze voorzitter, die wegens z’n hoge leeftijd en ziekelijke toestand pas een levenslange dosis anti-virale middelen gekregen heeft waardoor de kans dat hij de mexicaanse griep krijgt aanzienlijk geslonken is, en het voor U des te veiliger wordt.
    Maar terzake. De volgende op een na laatste vraag. Is natuurlijk zeer makkelijk, zelfs Cies van de kwis zou het weten als hij er een halve dag op googelt, Eddy is van Ertvelde natuurlijk. Maar zo makkelijk kunnen we het toch ook niet maken, dus gaan we het iets specifieker doorvragen en een kleine historisch/taalkundige dimensie aan de geografisch kwis toevoegen. Recentelijk werd in Ertvelde een wereldtentoonstelling gehouden, hostessen werden getraind om de bezoekers in alle wereldtalen te ontvangen, waaronder ook het Oezbestanees. De vraag is, wat is ‘welkom op de wereldtentoonstelling in Ertvelde’ in het Oezbekistanees, hieronder een tip naar het antwoord, moet wel helemaal juist zijn en weet dat er veel natural oezbekistaneessprekende werknemers in de jury zitten.
    Succes. Inzet is door Eddy gesigneerde kerstbal, no kidding.
    Hier de tip

    • Reactie van Th

      Koen, het was een try-out van zijn vorige show (eelt) en ik zat ergens in die zaal, vandaar :)
      Den BH, geef ik aan mijn madam, die zal dat wel kunnen gebruiken :)

  15. Reactie van Dominique

    Vitejte na svtové vystav Ertvelde

  16. Reactie van cies van de kwis

    Ik heb die zin even door de internetvertaler gehaald en je raadt nooit wat ik kreeg:

    Ertvelde blinkt, Ekkergem stinkt!

    • Reactie van cies van de kwis

      Al geef ik wel toe dat ik er bij ‘Ekkergem’ wat dichterlijke vrijheid op toegelaten heb.

  17. Reactie van koen

    Cies jong,’t is genoeg geweest, voor deze quiz ben je gediskwalificeerd, en de aambeien die je vorig jaar gewonnen hebt, zijn bij deze geconfisqueerd. Neg.
    Dominique, correct, voor jou een gesigneerde kerstbal van Eddy Wally, en felicitaties van de jury voor de goede uitspraak en feilloze vertaalcomputer die beter werkt dan Cis zijnen brol van de Aldi.
    En nu is voor de knikkers, wereldpremière in plaats naar keuze, laatste vraag: in welke Oost-Vlaamse kringwinkel zijn de beelden met Kama en Piet opgenomen ?

  18. Reactie van eva

    Visserij was een weggevertje ,gelukkig ga ik voor de bh van Stone. Euh-m …Kamagurka en Piet de Praitere in de kringloopwinkel Brugsepoort is mijn eerste gok,(Haspelstraat)

  19. Reactie van eva

    Of..te wel is het die in Brugge (langestraat)

  20. Reactie van eva

    Allez ik ben te snel geweest allez te traag ,de bh is al weg..en brugge ligt niet in oost vlaanderen…damn

  21. Reactie van koen

    Allerbeste Eva, bij onze quizzen gaat het niet alleen om juistheid, goede intenties en goede wil zijn ook belangrijk, zoniet belangrijker. Heel jammer maar je antwoord is nog niet helemaal juist alhoewel je er heel dicht bijzit. Maar de jury heeft gemerkt dat je uit het goede hout gesneden bent en gaat je daarom enkele belangrijke troostprijzen geven. Moet je weten dat Eddy Wally ons ook de BH’s gaf van Madonna, Dolly Parton en Paris Hilton. Welnu, dit zijn voortaan de jouwe. Proficiat ! En probeer misschien nog eens voor de kringwinkel voor de hoofdprijs. De concurrentie voor deze quiz valt mee, wie weet win je deze ook nog. Succes !