Archeologen graven skelet op

maandag 17 augustus 2009 9u33 | Wouter | 13 reacties
Trefwoorden: , .

Voorafgaand aan de werken van het KOBRA-project worden ook archeologische opgravingen uitgevoerd aan het Emiel Braunplein en in de Cataloniëstraat. Vrijdagmiddag vonden archeologen een skelet tijdens de werken in de Cataloniëstraat, ter hoogte van de Sint-Niklaaskerk. ‘Het zou uitzonderlijk zijn als we geen skeletten vonden’, zegt archeoloog Geert Vermeiren. ‘Naast de Sint-Niklaaskerk lag honderden jaren geleden een kerkhof. Ook bij vorige opgravingen hebben we hier skeletten gevonden.’

Via De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

13 reacties »

  1. Reactie van Maybe

    Minutieus is men het ‘paterke’ bloot aan het leggen om hem nadien terug toe te dekken.
    Resultaat ???
    Misschien het jaar van zijn overlijden of zijn gezondheid?

    http://maybe4.webs.com/IMG_2812.JPG

    • Reactie van jos tavernier 

      en waarom zou dat ee “paterke” moeten zijn?
      daar is volgens mij geen enkele reden voor om dit te veronderstellen.
      zover ik weet zou men het skelet opgraven en bestuderen, dus niet meer terug toedekken.misschien komen er nog interessante dingen te voorschijn tgv deze opgravingen, alleszins een mooie kans die de archeologen niet mogen laten liggen.

      • Reactie van Maybe

        Hij ligt met zijn voeten naar het oosten en dit zegt (volgens zekere archeologen) veel.

    • Reactie van Guido Van Peeterssen

      Of misschien het skelet van iemand die vergeefs op tram 3 wachtte? ;-)

  2. Reactie van TomC

    De link naar het artikel in De Gentenaar levert geen resultaat meer op, dit artikel van vrijdag staat wel nog online: http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=BLABR_20090814_002

  3. Reactie van Maybe

    Zal Gentblogt de resultaten bekendmaken of is dit onderzoek zoals gewoonlijk enkel voor de gespecialiseerde ingewijden bedoeld (met ons geld!!!).

    Kom uit je donkere krochten en laat ons meegenieten van jullie opgedane vergaarde kennis.

    http://maybe4.webs.com/Microsoft%20Word%20-%20Opgraving%2014.8.pdf

  4. Reactie van Frans

    Een skelet opgraven op een kerkhof, dat is toch geen nieuws?

  5. Reactie van Steven Willaert

    naast het skelet zie je ook mooi de kelders van de huisjes die daar vroeger stonden. het blijft toch raar dat ze vroeger gewoon letterlijk alles met de grond gelijkmaakte (tot op straatniveau) en dan beginnen bouwen of bestraten zonder alles eerst uit te graven, gewoon kelders opvullen met zand/steen/puin…

    • Reactie van Frans

      Het was inderdaad een tijd van opvullen van kelders, maar ook van waterlopen.

    • Reactie van Guido Van Peeterssen

      Steven,
      Het oude Gent lag meters onder het niveau van de hedendaagse stad. Veel pleinen zijn gewoon oude stortplaatsen: om de zoveel honderd jaar werden straten en pleinen opgevuld met afval en puin en opnieuw aangelegd.
      Het niveau van de huizen moest wel mee omhoog. Als je trouwens een oud huis koopt kijk je beter uit of het niet (gedeeltelijk) op een opgevulde oude gracht staat. Problemen gegarandeerd.
      Daar waar het Belgacom bebouw staat lag vroeger een cité die tot voor 50 jaar nog grotendeels onder water liep als de Nederschelde buiten haar oevers trad.

  6. Reactie van Herb

    om de vrede tussen Brugge en Gent te herstellen, stel ik voor dat men Aspe laat komen om een misdaadroman over dit gevonden lijk te laten schrijven: ‘t lijk van Gent.