Echtpaar in de boeien geslagen na kiekje op ijspiste

donderdag 10 december 2009 11u28 | Redactie | 17 reacties
Trefwoorden: , .

‘Puur machtsmisbruik van drie jonge flikken’

‘Nooit zijn we zo vernederd geweest! En dat in het bijzijn van ons zoontje.’ Luc en Sandy Van Hulle, zaakvoerders van restaurant ‘tKlaverblad in het Patershol, trillen nog altijd na van verontwaardiging. Dinsdagavond kwamen ze onzacht in aanvaring met drie politieagenten op de ijspiste.

‘Zou ik daar nu mee naar de dokter gaan?’ vraagt Sandy Van Den Bergen (39) zich af, terwijl ze haar rode, gezwollen polsen toont. ‘Drie keer heb ik gesmeekt om de handboeien los te maken, maar ik heb ze een uur moeten dragen.’

Pijnlijke polsen of niet, vandaag moet ze opnieuw aan de slag in haar restaurant ‘t Klaverblad dat ze samen met haar man Luc Van Hulle (44) al achttien jaar uitbaat in het hart van het Patershol. ‘Zo’n machtsmisbruik van de politie heb ik nog nooit meegemaakt’, foetert haar man Luc. ‘En dat voor het oog van ons zoontje en klanten van ons. De vernedering was totaal.’

Lees meer bij De Gentenaar

© 2009 GENTBLOGT VZW

17 reacties »

  1. Reactie van Frans

    Als men zich op glad ijs begeeft…

  2. Reactie van william

    Normaal zijn de Gentse agenten meestal bereid om op de foto te staan, is mijn persoonlijke ervaring.

  3. Reactie van Hélène

    Dit is nu weer maar één kant van het verhaal, maar het valt me op dat “jonge flikken” niet zo positief in het nieuws komen de laatste tijd…

  4. Reactie van Guido Pannekoek

    Mensjes toch, heben jullie echt zoveel naar Flikken gekeken dat julie zelf niet meer kunnen nadenken?

  5. Reactie van WPV

    Kent er iemand de mensen in kwestie, of was iemand daar aanwezig? Ben wel eens benieuwd de niet-krantversie te horen. Naar de krant stappen en een verhaal doen is altijd gemakkelijk: het is inderdaad maar één kant van het verhaal…

  6. Reactie van RAAK

    tsja…GE-ntse-STA-ds-PO-litie…

  7. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Raak, dat kennen we al lang en inderdaad het gaat hier over de Gentse Stadspolitie. Nu als die jongens het met sommige niet nuchtere stadsmensen te doen hebben….

  8. Reactie van jordi

    JM als ge daar niet tegen kunt moet ge niet bij de politie gaan werken toch.

  9. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Wij wachten op het rapport van de onderzoekscommissie en op de verantwoording van die agenten, dan zullen we ons een idee kunnen maken over de feiten.

  10. Reactie van TT

    Ben al meermaals in aanraking gekomen met gefrustreerde flikken.
    Het strafste was nog toen ze enkele jaren geleden na de match Standard – AA Gent (laatste match van dat seizoen) massaal terug in Gent arriveerden en de Overpoort bezetten. We stonden toen bij Julien een frietje te stekken toen we buiten een groep studenten zagen passeren. Een van hen was een West-vlaming van Afrikaanse afkomst. Hij werd als enige van de groep tegen gehouden voor een identiteitscontrole. Nu tot daar nog aan toe deze jongeman toont zijn papieren terwijl een andere patrouille het geheel gade slaat vanop een 20 meter. De papieren lijken in orde en de man mag zijn weg vervolgen. Bij het kruisen van de ‘observerende’ patrouille wordt weer enkel deze man staande gehouden en om zijn papieren gevraagd. Waarop de man met recht en reden vraagt waarom hij 2 keer op 20 meter dient gecontroleerd te worden terwijl zijn vrienden niet gecontroleerd worden. Daarop schiet de agent in een kolere en voor we het goed en wel beseften werd de man in de boeien geslaan en afgevoerd.
    Moet zeggen dat we daar allemaal in Julien geshocked waren.

  11. Reactie van Boogaerts

    Kan de gentse politie eens niet met wat positieves voor de dag komen?

  12. Reactie van Marie Posman

    ga eens in hun restaurant gaan, van die mensen, ze zullen hun verhaal wel willen doen.

  13. Reactie van Guido Pannekoek

    De macho’s bij de Gentse politie, aflevering drie ondertussen:

    Gentse flikken nogmaals in opspraak

    “‘Ik las dat de burgemeester het anarchistisch geboefte wil opsporen dat tijdens een betoging twee agenten in elkaar sloeg. Wel, dat hij ook maar eens het gespuis uit eigen rangen verwijdert!’”

    https://ovl.indymedia.org/news/2009/12/28856.php

    :-)

  14. Reactie van Fred

    Dixit JM: wij wachten op het rapport van de onderzoekscommissie. Welke onderzoekscommissie? Wie zit daarin? Vervolgens de beschuldiging” met niet nuchtere medemensen”. Was u erbij? Ondertussen lees ik in de Gentenaar dat een gepensioneerde architect ook hardhandig is opgepakt en inmiddels een klacht ingediend heeft bij de commissie P.

    • Reactie van Jean Marie DE WULF

      Sorry, maar er wordt ergens gezegd dat er mooi in de bubbels was gaan proeven of zoiets. Bij mensen die dan nuchter zijn komt dat moeilijk of verdacht over. Nu, ik denk niet dat de feiten bij onze vriend architect vergelijkbaar zijn, maar toch wijzen ze op een feit: misschien moeten we allen leren ons duidelijker uit te drukken, en ook rustiger, maar dat is dan wel een zeer moeilijke oefening. En ik herhaal: ik wacht op de gevraagde rapporten, dus de beide versies,….. dan zien we wel.