Het leven zoals het is: pompiers

zaterdag 23 januari 2010 19u48 | Michel Vuijlsteke | 4 reacties
Trefwoorden: , , .

Na Flikken krijgt een andere Gentse veiligheidsdienst een hoofdrol op tv: op 3 februari begint er een docusoap over de brandweer. ‘Alleen jammer dat het vier jaar geduurd heeft voor de opnames uit 2006 eindelijk het televisiescherm halen’, klonk het bij de brandweermensen die de reeks daarstraks in avant-première te zien kregen. Voor die avant-première was ook minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) naar Kinepolis in Gent afgezakt.

Vanaf 3 februari komt ‘Het leven zoals het is: Brandweer’ twaalf weken lang op het scherm. De brandweerlui die in de reeks figureren, begonnen stilaan al te vrezen dat ze voor niks de cameraploegen bijna anderhalf jaar lang op hun hielen hadden geduld.

Lees meer in De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van huub

    zeker kijken! tgaat geniaal zijn!
    dat weet ge gewoon op voorhand! ;o)

  2. Reactie van Sara VS

    Het personeel van de Brandweer had het genoegen om de eerste 2 afleveringen in premiere te zien in Kinepolis. Ik was er zelf bij en heb er van genoten :-)
    Het is een aanrader voor iedereen!

  3. Reactie van jos tavernier

    de VRT doet er wel lang over om een docu-reks uit te zenden, dus binnenkort misschien : ” Het leven zoals het is ” Gent en de expositie van 1913!
    een docu over opbouw en het leven op de expo,alsof u er zelf bij was.

  4. Reactie van Huug

    Gisteren gekeken, het was goed maar ik zat me gaandeweg meer en meer te ergeren aan de montage.
    Brand in het Gewad, na 20 seconden, hopla naar de kazerne voor een geleid bezoek. Het bezoek is nauwelijks begonnen, hup, we gaan even kijken naar een vrouw die is uitgegeleden over een dweil. Daar aangekomen schakelen we na 20 seconden terug over naar het Gewad waar we zien dat er een muurtje in elkaar valt om onmiddellijk erna over te schakelen naar alweer een ander item: een oud peetje dat in zijn appartement moet getakeld worden omdat de lift het niet doet – maarrr – eerst geen we nog eens terug naar het Gewad want er is geen druk op de waterleiding meer, en nog voor dit opgelost is zien we alweer beelden vanuit de kazerne, enzovoort enzoverder.
    Zéér vermoeiende en oudbollige tv is dat.