Low Impact Man zoekt medestanders

zaterdag 13 februari 2010 12u54 | Steven Vromman | reageer
Trefwoorden: , , , .

Van de Low Impact Man weten we dat hij het doet met heel wat minder CO2-uitstoot dan de gemiddelde Belg. Omdat we op termijn allemaal manieren zullen gedwongen worden om minder broeikasgassen uit te stoten lanceert hij samen met Ecolife vzw een uniek pilootproject in Gent. Daarvoor worden honderd Gentenaars gezocht die bereid zijn om minstens zes maanden mee te werken aan boeiend en vernieuwend experiment rond het leven met een koolstofbudget.

Elke deelnemer zal daarbij een virtueel koolstofbudget worden toegewezen dat is opgedeeld per maand. Door het invoeren van een aantal gegevens rond energieverbruik, mobiliteit en voeding kan je zien in welke mate je binnen dit budget kan blijven. Met andere woorden, je wordt uitgedaagd om zelf te zoeken naar manieren om de uitstoot te verminderen. Wie wil deelnemen moet bereid zijn om:

  • enkele gegevens rond energiegebruik, mobiliteit en/of voeding maandelijks op te volgen en te registreren via internet dit vanaf 1 maart?
  • het eigen ‘klimaatbudget’ te beheren en eventueel acties te ondernemen?
  • de ervaringen te delen doorheen het project?

Klimaatbudget Gent verloopt via internet, maar we organiseren ook enkele evenementen voor de deelnemers. Deelname is gratis, we voorzien een aantal mooie prijzen en de nodige ondersteuning. Geïnteresseerd om deel te nemen aan dit eerste Europese project rond leven met een klimaatbudget? Ga naar klimaatbudget.be en lees alles over de aanpak.
Via het aanmeldingsformulier kan je je kandidatuur stellen. Het is een unieke kans om ervaring op te doen met een model waar we misschien later allemaal te maken mee krijgen. Geïnteresseerde kandidaten krijgen tegen 20/02 bericht over de verdere deelname.

Klimaatbudget Gent is een project van Ecolife vzw, in samenwerking met IBBT, SSD, stad Gent en loopt met de steun van het Indaver Fonds.

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.